Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Radiografisch bestuurbaar sentiment

Radiografisch bestuurbaar sentiment

Uit één van Frans zijn schuurtjes kwam deze Ford. En alhoewel groter dan die ik als kind van m’n broer ‘leende’ bracht ie toch een berg sentiment boven. Frans die goed doorhad dat ik er wel plezier aan zou hebben, laadde de accu en zo kwam het dat ik na een paar rondjes op het erf toch al meteen op de openbare weg mocht.

Maar misschien had ik wat te lang rondjes geoefend want al snel kwam de Ford niet meer vooruit. Lekke band, vroeg ik me af maar nee lege accu. Ik snapte opeens de bumbersticker met ‘elektrisch rijden doe je op de kermis’. Met de laatste sputterende druppels energie reed ik terug naar huis waar Frans een andere veel sterkere accu installeerde.

‘Goed oppassen’, zei hij. Ah Turboford. Weer terug op de openbare weg passeerde mij een stel voetgangers. Blijkbaar is het vreemd om een 30+ vrouw met een radiografisch bestuurbare auto te zien spelen. Ik glimlachte vriendelijk naar ze en zei; ik mag nog niet met de grote spelen. Eerst oefenen met deze.

En terwijl ik de voetgangers in verbazing voorbij liet wandelen en iets te hard grinnikte om mijn eigen grapje tja toen lette ik dus even niet op. Gelukkig zijn die kleine autootjes aardig wat gewend, had de tegenpartij geen schade en rij ik voorlopig weer met een half lege accu rondjes op het erf.

Radiografisch bestuurbaar sentiment crash Ford

Reader Comments

 1. Zag toevallig de overbuurman ook spelen met zo’n ding op de stoep. Racette ie opeens de straat op met dat ding. Moest er een auto hard voor remmen. Beide grote lol.

 2. jaah! Kindersentiment, Mijn broer had ook zoiets, ik vond het spuuglelijk, maar wou het ding uiteraard ook wel eens besturen… als dat al eens mocht van hem :-( ;-)

  1. dit logje herinnert mij aan de verhalen van een 60+ (!) vriend die vliegtuigjes laat vliegen in een loods, genietend van zijn innerlijke kind. Een gelukkige man, dat kan ik je verzekeren. Ga er dus maar mee door!

 3. Is toch ook leuk speelgoed, bij het zien van de foto kwam ook gelijk bij mij de herinneringen boven.
  Samen met de kinderen spelen met de radiografisch bediende auto’s.
  Veel 30+ delen je hobby. Hans

 4. prachtig Liesbeth
  dat haalt het kind in je weer te voorschijn
  en een goede opmerking naar de voorbijgangers
  reed je wel al eens in de Jeep
  denk dat je dat ook wel leuk vind

Comments are closed.

You cannot copy content of this page