Op mijn platenspeler: Flogging Molly

LP Flogging Molly Drunken Lullabies

Flogging Molly is een band opgericht in 1997 en vernoemt naar de pub Molly Malone’s. Hun muziek is een mengeling van punkrock en Ierse folk en wordt geïnspireerd door bands als The Pogues. De band wordt vaak in verband gebracht met Dropkick Murphys, een band die Keltische punk speelt. Hoewel je anders zou verwachten is alleen de oprichter een Ier, de andere leden van Flogging Molly zijn allemaal woonachtig in Amerika. De band heeft zeven leden, waarvan 1 vrouw en spelen verschillende instrumenten. Naast drums en verschillende gitaren hoor je ook viool, fluit, doedelzak, mandoline, banjo en accordeon.

Drunken Lullabies is één van hun beste albums. Een aantal van hun grootste hits staan op dit album, nummers als Drunken Lullabies, Swagger en Rebels of the Sacred Heart zijn bekend en kenmerken hun style. Mocht de vrolijke, snelle, stevige muziek je aanstaan dan zou je na het luisteren van dit album bijna Iers willen zijn. Cheers!

15 thoughts on “Op mijn platenspeler: Flogging Molly”

 1. Mrs. T. schreef:

  Manlief krijgt dinsdag van de sint ook weer een platenspeler. Het lijkt me heerlijk om al onze oude lp’s weer te draaien.

  1. VillaSappho schreef:

   Ja goed idee ik doe dat ook zo graag!

 2. rietepietz schreef:

  Oke voor een nummertje maar een hele cd zou ik gillend gek van worden;-)

 3. meninggever schreef:

  Dublin komt me weer in de herinnering…..

 4. Henk Jonkvorst schreef:

  De voetjes blijven bij mij niet lang stil bij de doorgaans opzwepende klanken van Flogging Molly.. Leuk voor een paar nummertje maar ook niet meer

 5. Edward McDunn schreef:

  Ik houd wel van Ierse muziek, bij voorbeeld Clanned.

 6. John schreef:

  Punkrock is prima. Folk er door ook. Ik luister zelf graag naar metal met folk invloeden.

 7. annaberg schreef:

  Onze oudste is absoluut fan.

 8. fietszwerver schreef:

  ja het geluid wat zachter en met een lekkere pint er bij
  Ierse muziek mag ik ook wel

 9. Myriam schreef:

  NICE!!!!

 10. natuurfreak schreef:

  Voor mij een beetje te druk , goed voor 1 nummer maar niet voor een hele Lp.Maar kan best begrijpen dat er liefhebbers voor dit genre zijn.

 11. Matroos Beek schreef:

  Jaja… is wel iets voor mij. Ik was fan van the pogues en Ierland bevalt me zeer. Ik ging er twee keer op wandelvakantie. Volgende keer ga ik in Ierland wonen 😉

 12. Rob Alberts schreef:

  Lekkere muziek.

  Een pint of Guinness en gaan.

  Vrolijke groet,

 13. Suskeblogt schreef:

  De muziek doet aan the pogues denken. Leuke muziek voor tussen pot en pint.

 14. AnneMarie schreef:

  Stevige muziek, Heerlijk Iers met de daarbij behorende pint. Niks mis mee, zet het geluid iets zachter en dan drum ik hem verder lekker mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: