Ook leuk op scheveningen

Ook leuk op scheveningen

De hele dag op het strand bakken. Ik heb er geen geduld voor en grote kans dat ik daar niet de enige in ben. Gelukkig heeft Scheveningen veel meer leuks te bieden dan bruin worden, zeewater happen en zand uit je naad schuiven. Daarom voor de mensen die wel naar Scheveningen willen maar net iets verder, of technisch gezien, minder ver willen komen de dingen die ook leuk op Scheveningen zijn.

200 jaar
Dit jaar viert Scheveningen zijn 200ste verjaardag als badplaats. Want 200 jaar geleden werd het eerste badhuis van Scheveningen opgericht. Die prachtige mijlpaal wordt groots gevierd met onder andere de finish van de Volvo Ocean Race. Niet je smaak? De evenementen zijn zeer divers en je kunt er hier, onder de naam Feest aan Zee meer over lezen.

Uitzicht over de Pier tijdens een dagje Scheveningen

De Pier
Uiteraard de pier. Nou zeg ik niet dat je meteen met een elastiekie aan je benen uit zo’n wiebelbakkie moet springen. Je kan ook aan zo’n lijntje naar beneden ritsen. O ook je ding niet? De Pier is sowieso leuk om overheen te lopen, je kan er eten bij 1 van de vele eettentjes en in het reuzenrad.

Reuzenrad
Als je dan in een reuzenrad wil, kies dan voor deze. Veilig en afgesloten heb je een prachtig uitzicht over Scheveningen en de open zee. Kijk vanuit het reuzenrad naar de ondergaande zon, romantischer kan bijna niet. Je hebt meerdere arrangementen waaronder één dat je kan dineren, ook kan je ter plekke wat te drinken of eten kopen.

Beelden aan Zee
Dit museum, gevestigd aan de boulevard is het enige museum in Nederland dat alleen aan de beeldhouwkunst gewijd is. Een deel van de bijzondere beelden is buiten al te bewonderen maar binnen is ook genoeg moois te zien volgens de kenners.

Muzee
Ik bezocht het museum vorig jaar en nou ben ik natuurlijk wat bevooroordeeld als het over het strand gaat, maar toch bezoek het museum het is echt heel leuk. Lees hier over mijn bevindingen.

Bezoek het centrum van Scheveningen eens

Winkelen
Zowel binnen als buiten zijn er zoveel leuke winkeltjes te vinden langs de boulevard. Bekende winkels als de Hema maar ook aparte kledingwinkels en souvenirshops. Als je verder loopt richting de haven loop je zo naar het centrum van Scheveningen. De straat herbergt een aantal leuke kledingwinkeltjes, maar ook de bekendere winkels.

Sea Life
Een eind richting de haven weten de meeste mensen Sea Life wel te vinden. Deze zeedierentuin heeft de mooiste vissen maar is te duur om maar even doorheen te lopen. Wel kan je er met korting heen als je de de Dagje Uit munten van Jum.bo spaart.

Gamen
Ouderwetse arcades, airhockey allemaal dingen die je kan vinden in de gamehal van Scheveningen. Uren vermaak voor kinderen en hun ouders en uiteraard een goed idee als je van je kleingeld af wilt.

Niet ver van het strand liggen naast de prachtige duinen ook bunkers en de Waalsdorpervlakte met monument. Huur een fiets en rij eens een rondje door het dorp. Je zal het al snel met me eens zijn, Scheveningen heeft nog veel meer te bieden naast zon, zee en strand.

15 thoughts on “Ook leuk op scheveningen”

 1. meninggever schreef:

  Amsterdammers zijn meer op Zandvoort/Bloemendaal ingesteld. Scheveningen ben ik sporadisch geweest in al die jaren dat ik in ons landje rondloop of rijd. Een keer een congres in het befaamde hotel aan het strand in recente jaren, maar verder ken ik het daar te slecht om er iets over te melden. Dank dus voor de informatie….

 2. Dwarsbongel schreef:

  Nou, een echt strandmens in de zin van zonnebaden ben ik geenszins. Wandelen en kijken wat er allemaal te vinden is langs de waterlijn dan weer wel, maar dan zijn er denk ik rustiger plekken dan Scheveningen. Het Scheveningse strand ken ik van het vliegerfeest, en een keer dat ik er in “representatieve kleding” na een zakelijk bezoek o.i.d. in den Haag in een strandtent gegeten heb…

 3. Rietepiets schreef:

  Ik ken het oude Scheveningen dus heb op het winkelaanbod wel iets aan te merken. De Keizerstraat is niet meer wat het was ( de drukkerij waar we altijd werken was tot 2001 daar gevestigd . In het seaw life complex zwom ik z;elf wekelijks toen het nog het golfslagbad was. Het beste aan de Pier is dat hij gratis toegankelijk is, ik was er vorige week nog;-)
  Heb je nog foto’s gemaakt van het vissersnamen monument?

 4. Aukje schreef:

  Is allemaal bij mij om de hoek en Jeroen, mijn zoon woont er.
  Dus ja, sommige dingen komen mij wel bekend voor :)

 5. willy schreef:

  op het strand zal je me niet vinden Liesbeth..

  “Beelden aan zee” mooier dan de pier, vond ik

  groeten

 6. Cellie Citroen schreef:

  Bakken en braden heb ik eigenlijk nooit gedaan, maar wel toen mijn kinderen jong waren dagjes strand gedaan. Lekker zandkastelen maken, over de golven springen, oppassen voor kwallen (die zijn er ook gewoon in de stad). Heerlijk. Vooral de geur van de zee, het zout op je lippen. Mijn kinderen hoefden ook niet voor het bak- en braadwerk op het strand te komen. Maar wel voor het plezier.
  Scheveningen herinner ik me ook van het vuurwerkfestival. Alweer jaaaaaaaren terug, maar erg mooi.
  Heerlijk zonnige song. Ook goed nog voor vandaag.

 7. Deborah schreef:

  Ik vind het heerlijk om rond te struinen op de boulevard en de pier. Er is altijd voldoende te zien. Daarna een lekker hapje en drankje bij een van de gezellige tentjes. Scheveningen heeft bijzondere herinneringen voor mij, die ik koester.

 8. AnneMarie schreef:

  Lekker muziekje voor op het strand maar dat lukt mij niet lang. Ben zo blank als de nee te dus kom zo rood als een kreeft er vandaan en dan begint de ellende pas goed.

 9. schrijfsels schreef:

  Vroeger vond ik leuk, een hele dag op het strand. Nu vind ik dat drie keer niks, en het vertier rondom zo’n drukke badplaats is ook niks voor mij.

 10. Edward McDunn schreef:

  Een mooi uitgebreid blog Liesbeth, dat op het strand liggen bakken is ook niets voor mij hoor. Ben je ook nog een harinkje wezen happen?

 11. francky spruytte schreef:

  Toen ik jong was kon ik dan een dagje strandliggen genieten. Nu doe ik dat allang niet meer.
  Er is zoveel te zien.

 12. Sjoerd schreef:

  Aan het strand liggen is ook niet mijn ding. Ik verveel me dood daar. Dan maar liever op pad.

 13. Regenboogvlinder schreef:

  Vroeger kon ik het wel goed hebben maar nu al jaren niet meer echt op het strand gelegen.
  Eromheen is veel meer leuks te doen, mits het niet te heet is natuurlijk!

 14. Marylou schreef:

  Ik ben oo geen strandligger maar er is altijd veel meer interessants dan men denk.Als ik er op uit ga doe ik eerst altijd wat opzoekwerk

 15. fietszwerver schreef:

  ja dat ben ik geheel met je eens , er is daar genoeg te zien en te doen behalve als voor wentelteefje spelen op het stand :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: