Nieuwe IKEA gids en waarom jij ook van IKEA kan gaan houden

Nieuwe IKEA gids

De dag dat er met een plof een nieuwe IKEA gids op de mat valt is een mooie dag. Tegenwoordig heb ik een brievenbus aan het hek maar nog een paar dagen terug ontving ik de langverwachte nieuwe IKEA gids en wilde per direct naar de winkel om al dat moois te bekijken.

Nieuwe IKEA gidsIKEA Eindhoven is ‘mijn’ IKEA en het eerste wat me opviel was de ambulance voor de deur. Of nou ja toen we de snelweg afreden zag ik hoe gestructureerd het personeel de deur en de weg erheen vrij wist te houden. Met felle hesjes aan en hun armen wijd was wel duidelijk dat bezekers de andere ingang moesten gebruiken. Eenmaal geparkeerd, nabij een eikel met een wel heel grote bus, stond de ambulance op zijn plaats en konden we de winkel gewoon betreden. Weinig comotie verder want ik keek naar de grote borden met 75 erop. Want jawel dit jaar 75 geworden, helaas heeft de oprichter het niet meer mee mogen maken. In Nederland bestaat IKEA 40 jaar en in de winkel werd daar onder andere met een groot scherm bij stilgestaan, ga die oude beelden vooral zien!

Collectie
Met een nieuwe gids komen nieuwe producten en deze keer zelfs een hele nieuwe oude collectie. Want IKEA gaat voor even terug in de tijd, de nieuwe collectie GRATULERA genaamd, bevat allerlei vintage iconen van de afgelopen jaren. Dus wil je even helemaal terug in de tijd met je inrichting? De jaren 50 en 60 zijn nu te koop. Is het niet je smaak, niet getreurd want ’70 tot en met 2000 komen ook terug.

Wie jarig is…
Wat me in de winkel nog niet eens was opgevallen, waarschijnlijk omdat er best veel volk liep, is dat IKEA een loterij organiseert. Ze zijn jarig en delen als hoofdprijs een keuken, nieuwe woonkamer of verduurzaming van je huis uit. Er zijn meer dan 1000 prijzen te winnen, dus als je IKEA family lid bent (of natuurlijk wordt) kan je gratis meespelen. Want behalve veel kleinere prijzen maak je ook kans op een nieuwe keuken of verduurzaming van je huis.

O en mocht je nou denken, ik haat IKEA ik ga helemaal nooit naar die vreselijke winkel, kijk dan toch even in die nieuwe catalogus want alle producten tot 30 kilo die in een doos van 170x73x53 past worden nu zeer voordelig thuisbezorgd. Of je leest mijn 7 tips om IKEA te overleven en gaat ervoor want de nieuwe IKEA gids is uit en die maakt ieders dag goed toch?

22 thoughts on “Nieuwe IKEA gids en waarom jij ook van IKEA kan gaan houden

 1. Oh ja Ikea ik vertoef er graag. Kan er zelfs uren in ronddwalen. Al doe ik dat liefst op een moment dat mijn fincanciën dat ook oké vinden. Ik kom er met name altijd met meer buiten dan ik me had voorgenomen. Heb zelfs een enkel keertje een leuke ontmoeting gehad… [blogpost: Wanneer het onverwachte op je pad komt]

 2. Ja hoor, zeker mijn winkel. Laatst had ik het er nog over wanneer ik er voor het eerst ben geweest. Dat zal in 1982 geweest zijn in Sliedrecht ….. en wat kocht ik? oa een Ivar stellingkast, en die kun je nog steeds kopen.

 3. Ik beschouw die winkels als de ‘Hel op Aarde’. Ook al heb ik dan Billy’s in huis voor de bibliotheek en nog wat zaken, ik moet echt met een tractor die kant op worden gesleept. En dan ook nog graag op dagen en tijden dat er nauwelijks andere mensen te vinden zijn (bijna nooit! Maar ik zie wel dat er voor veel mensen het nodige te halen valt…

 4. Ahhh. Ik ben dol op Ikea! En al zo lang dat ik schroeftechnisch inmiddels ongeveer op level 9 zit wat betreft het in elkaar zetten van die bende. Ik kan een Hemnesbed met drie lades er onder zonder handleiding in elkaar zetten. *trots*

 5. Ik ben dol op IKEA, heb mij al aangemeld voor de loterij en ga morgen even kijken (in Eindhoven) of dat ene stoeltje uit de jubileumcollectie echt zo leuk is als in de folder. En of het een beethe zit.

 6. In de winter kom ik er wel eens, als wandelpromenade als het te koud is om buiten te wandelen. Goed parkeren, betaalbaar wel iets te eten al is er veel niet zo mijn ding. En vooral goede en schone toiletten. Meubels heb ik niet nodig maar inderdaad, wij hadden toen we in 1961 trouwde twee look a likes van die stoeltjes op de foto , in linde groen ! Teak hout met een salontafeltje want voor een bankstel hadden we nog geen geld én geen ruimte;-)

 7. Ik heb er met 7 kinderen de buik van vol.
  Zij kopen
  Ik vervoeren
  Ik monteren

  Ik ben er op een gegeven moment gewoon mee gestopt.

  De gewonnen prijzen mag je waarschijnlijk zelf ook in elkaar zetten?

  Helaas niet mijn winkel.

 8. naar Ikea rijden is geen probleem

  maar er weer uit raken wel..

  en wat je in een handomdraai zou moeten kunnen monteren, duurt uren..

  Ikea, enkel als het niet anders kan

 9. Ook ik hoorde de plof op de deurmat, ondanks de ja/nee sticker. Maar ja IKEA komt via de post en dan mag het blijkbaar. Ik kom er enkel om mijn dochter een plezier te doen. Zij wordt helemaal blij in die winkel.
  Ooit kochten we er kasten die al jaren meegaan. Mochten ze ooit instorten mag IKEA ze vervangen, dat dan wel weer.

 10. Kwam er vaak met de fiets langs om er een snack te eten. Nog nooit iets gekocht maar krijg wel regelmatig een boek in de bus

 11. Altijd leuk om doorheen te snuffelen. Linnenkasten, bedden, matrassen we hebben er al wat weggesleept.
  Nog geen catalogus gezien maar die komt vast snel. Ik verheug me erop.

 12. Bij mij ging hij regelrecht de papierbak in.. gewoon zonde van al dat papier.. maar ja, tegenwoordig niet meer op naam maar aan de bewoner van… Ik kom er nooit meer.. Een enkele keer als ik op GC ben.. maar wanneer ik voor het laatst in een Nederlandse vestiging geweest ben? Denk zeker 5 jaar geleden. Geniet er maar lekker van hoor!

 13. Hahahahaa.. een echte Ikea-fan dus! Heb toen ik op mezelf ging zo’n 37 jaar geleden m’n hele huis ermee ingericht, maar in de loop der jaren zijn er toch heel wat meubels van andere makelij voor in de plaats gekomen hoor. Maar pas nog een spotgoedkope gieter er gehaald.. en ik wil nu eigenlijk ook een nieuw vloerkleed.. dus ik kóm er nog weleens hoor! :-)

 14. In mijn eentje heb ik een Family kaart van IKEA.
  Toch verdwaal ik telkens in deze zaak.
  Ja, ik weet het er is een duidelijke en dwingende routing.
  Maar toch verdwaal ik hier regelmatig.

  Nou ja, regelmatig?

  Ik kom er heel weinig.

  Al wil mijn kleine Vietnamese vriendje elke zaterdag naar IKEA.
  Hij vindt het ontbijt geweldig.
  Als hij voor mij de koffiemachine mag bedienen is hij helemaal gelukkig.

  Hier geen Catalogus, maar wel een abonnement per email voor de koopjes.

  Vriendelijke groet,

Comments are closed.