Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Nieuwe bus ergernissen

Nieuwe bus ergernissen

Veel met de bus ga ik nog steeds niet, maar soms kom je er echt niet onderuit. Als de ov-fietsen op of allemaal verrot zijn bijvoorbeeld. Of de afstand niet te fietsen is zeg maar. Deze bus ergernissen kwam ik laatst tegen.

Je stapt de bus in checkt in en groet de chauffeur. Geen sjoege niks nada. Dat mensen, das nou onbeschoft. Ik heb de rest van de weg hé buschauffeur we gaan je bussie slopen zitten fluiten. En ik zat vooraan dus ik kon mooi in de gaten houden hoe fucking irritant hij me vond. Ook voor mij was het maandagmorgen en ik word niet betaald om in die stinkbus te zitten.

Op de terugweg zat ik bij het raam met een plek naast me. Mijn favo plekkie vooraan in de bus was bezet dus ik was verder naar achter gaan zitten. Naast me zeeg een vrouw van mijn leeftijd neer. Ik bestierf het bekant van haar parfum en toen ik bijna blauw aangelopen opstond omdat mijn halte naderde, ging madam walm naast me iets verzitten zodat ik met mijn logge lijf nog net mijn dikke taas niet in d’r muil douwend langs d’r heen moest wringen. Ook dat mensen, is onbeschoft. Dat ik per ongeluk op d’r ballerinasloftenen ging staan voelde als iets van wraak. Zij voelt daar voorlopig niks meer.

De tweede rit was een ruime week later, ik stapte in een bus die al flink druk was. Ik moest blijven staan en vond dat geen probleem. Eenmaal op mijn halte was het zo druk geworden dat ik alleen nog maar via de voordeur de bus uit kon. Vriendelijk vroeg ik of de chauffeur de voordeur open wilde maken. En ja ik kan dat vriendelijk, hij was het alleen niet. Ik mocht me wederom langs mensen wringen om vervolgens mijn aansluiting te missen.

Gelukkig moest ik nog maar een kwartier op mijn aansluiting wachten. Das helemaal niet erg, alleen de reden dat ik niet was gaan fietsen kwam nu met veel geweld en bakken naar beneden. Aan mijn kant van de weg stond geen abri en dus ging ik aan de overkant staan, weinig nut want de helft van de abri was daar verrot getrapt en lag nu net zo nat te worden als ik.

Gelukkig zijn er ook nog dingen leuk aan het openbaar vervoer, als je het niet meer hoeft te nemen omdat je buurvrouw je net op tijd herkent en besluit mee te nemen en dan ook stoelverwarming nog even aanzet. Weet je dan ben je zo’n rijtje irritante bus ergernissen heel vlot vergeten.

Reader Comments

  1. Door een onhandige manoeuvre gleed de OP-pas uit mijn vingers, precies achter de brandblusser voor in de stadsbus. Ik vroeg of daar iets aan te doen was. “Nee” zei de chauffeur “ik ga niet de halve bus afbreken om een pasje te pakken.” Gelukkig kwam er een paar haltes verder een wissel. “Natuurlijk meneer, fiksen we even”. In een halve minuut had ik mijn pasje terug.
    Er zijn grote verschillen in klantvriendelijkheid tussen buschauffeurs. Maar ik vind ook dat ze soms wel erg veel naar hun hoofd geslingerd krijgen en dan altijd maar vriendelijk moeten blijven.
    Ik rijd zo’n 25 dagen per maand met het OV. Sinds de OV-fiets er is neem ik maar een paar keer per maand een bus.

  2. Nou, de bus is ook niet mijn favoriete vervoermiddel ………. de keren dat ik op tijd bij de halte was, maar de achterkant van de bus zag zijn talloos, hetzelfde als je aan komt lopen, de buschauffeur naar je kijkt en wegrijdt …. :-(

  3. Mijn fiets, mijn vrijheid. Al waren mijn laatste ervaringen met de bus niet zo negatief maar ik hou er ook niet meer van. Enkel bij heel slecht weer neem ik nog eens de bus.
    mvg

  4. Als ik het openbaar vervoer dien te gebruiken en ik moet kiezen tussen bus en trein kies ik voor het laatste.Ik heb het hier dan wel over lange afstanden. Als het in de stad zelf is waar ik moet zijn kan ik er meestal te voet of met de fiets heen. Gelukkig maar. :)

Comments are closed.

Dat mag niet.