My Favorite Things

My favorite things zwijmel

Hierbij beken ik, ik heb de Sound of Music gekeken. Deze week en ook een keer of ontelbaar in het voorgaande deel van mijn leven. Want ik ben eigenlijk best wel fan. Ik hoop dat ik hier niemand hoef uit te leggen waarom en al helemaal niet waar het de film over gaat. De Sound of Music is voor mij jeugdsentiment en hoe vaak in de film ook gezien heb ik blijf er van genieten. Dat ik het grootste deel van de tekst en alle nummers ken heeft deze keer niet kunnen voorkomen dat één van de nummers in mijn hoofd zit. My Favorite Things is ook echt zo’n in je hoofd hang nummer maar juist omdat het nummer zo vrolijk en blij is vind ik dat niet erg. Hoewel ik ook van druppels op rozen en sneeuwvlokken op mijn neus hou, heb ik toch ook nog wel een rijtje met mijn eigen favoriete dingen.

 • Wakker worden met de geur van een kop koffie
 • Doezel die spinnend bij me kruipt
 • De zon die doorbreekt na een hoosbui
 • De eerste rood met witte stippen paddenstoel van het jaar
 • Frans in zijn pyjama

Zomaar een rijtje van My Favorite Things en terwijl ik nog een keertje lekker mee blèr met dat heerlijk foute nummer, vraag ik me toch af hè. Wat zijn jullie favoriete dingen?

20 thoughts on “My Favorite Things

 1. Mijn moeder is echt fan van Sound op Music. Ik zelf eigenlijk niet speciaal hoewel ik er ook geen hekel aan heb.
  Toch, ik zou wel willen dat ik er fan van was….
  Het lijstje van Natasja vind ik erg mooi.
  Ik hou van die subtiele verandering van de lucht als het najaar er aan komt. Hoe de lucht vochtiger wordt en frisser en het licht zachter en vriendelijker wordt.

 2. lange geleden dat ik deze mooie musical zag
  wat ik mij er van herinner is niks dan positief
  ik ga mee in
  1 2 en 3
  maar 3 kan ondanks dat er al vele paddenstoelen staan nog ff duren

 3. the Sound of Musicis daar in geen geval bij…

  een wandeling in een heuvelachtig streek, bij zonnig weer is wel mijn ding

  groeten

 4. Valt in de categorie heimelijke foute genoegens, dit :-) Je lijstje kan ik me wel in vinden. Al vervang ik die paddenstoel dan graag door het eerste blaadje aan de bomen ergens eind winter of de eerste sneeuwklokjes…

 5. Ik herken ook veel van die musical, maar dat ik een fan ben? Nou nee. Tegenwoordig vlucht ik er voor weg… ;)
  Ik ben nu ook niet zo erg in de stemming om na te denken over favoriete dingen, wel over herinneringen.

 6. Ultiem toch wel, een dagje langs de banen van Schiphol om lekker plaatjes te maken. Of op een terrasje langs de Duitse Rijn en kijken naar de schepen die voorbij komen. Heerlijk is ook met de drie poezen om me heen op de bank gewoon niksen. (iets wat ik enorm heb moeten leren). Een dagje Amersfoort zoals dit weekend of even scharrelen tijdens de Weesper Sluis en bruggendagen. Jaarlijkse traditie. Samen met lieve vrienden ergens uit eten,, of een goed gesprek voeren me tveel filosofische diepgang. Maar, en dat doe ik vaker dan al die andere zaken, lekker in mijn eigen werk/hobbykamer bezig met de liefhebberijen en schrijfsels. Zalig.

 7. Ik heb the Sound of Music nog nooit helemaal gezien. Alleen stukjes…
  – Hoe de waterdruppeltjes in de tuin op de vrouwenmantel blijven liggen.
  – De lichte zilte geur die we ruiken als we na een vakantie weer thuis komen.
  – De geur van mijn eigen huis die je dan ook weer ruikt.
  – ’s morgens met een kop koffie in de hand een ‘inspectieronde’ langs de plantjes in mijn tuin doen.
  – hardlopen over een stil strand
  – als mijn pubers me even beetpakken voor een knuffel
  – de geur in het bos als het net geregend heeft
  – mooie getallen op de digitale klok: 11.11 of 22.22
  Ik kan nog wel even doorgaan hoor :-)

 8. Een heerlijke zwijmel. Ik hou ervan. Ik/wij kijken hen meestal rondom kerst. Waarom, geen idee. Een deel voor movie van de bovenste plank.

 9. Niet gek, drie uit de vijf van jou want nee, geen vreemde “mannen
  in mijn bed” en verder heb ik niets met musicals, deze ken ik als film , ooit op TV gezien. Heb ook al niet zoveel met films;-) .

 10. Zalig. Het was de eerste film die ik op mijn tiende met mijn ouders en broertje in de bioscoop zag. Een unieke herinnering.

 11. Musicals, je houdt ervan of niet… denk ik… Voor mij is het niets. Een paar keer geprobeerd, maar ik hou het niet vol. Ik kan ook niet verklaren waarom. Het is mijn ding niet.

Comments are closed.