Mijn redenen om geen terrasje meer te pakken

Mijn redenen om geen terrasje meer te pakken

Ging ik vroeger ergens met iemand heen dan eindigde ik vaak op een terras en deed dat tussendoor ook wel even. Museum gehad, terras erachteraan. Terras in het museum dan zeker weten ook nog een keer. Heerlijk een kop goede koffie en een beetje buiten kijken. De laatste jaren kom ik er niet meer en daarom deel ik mijn redenen om geen terrasje meer te pakken.

Rokers
Ik ga hier heus geen preek houden maar het is niet bepaald smakelijk als je zit te eten en iemand naast je besluit een peuk of sigaar op te steken. En wat te denken van een volle asbak, gadver.

Rommel
Dat er wel eens iets wegwaait dat snap ik dat ren je echt niet achterna als serveerster. Maar je had het kunnen voorkomen door eers de lege borden en glazen weg te ruimen en dan pas dat hersenloze spelletje op je telefoon te gaan doen.

Wankele en/of smerige tafeltjes
Dit is wel één van mijn grootste ergernissen na de rokers. Dat een tafeltje wiebelt is tot daaraan toe maar als hij kleeft dan sta ik subiet weer op om een ander terras te zoeken.

Irritante kinderen
Ouders die niet op hun kinderen letten en dat langs een drukke weg. Of van die ouders die beide al iets te veel op hebben, luidruchtig worden en niet op hun kinderen letten. Afschuwelijk! En als meer dan eens de reden dat ik vroegtijdig vertrokken ben.

Fooi verwachten voor waardeloze service. Ik doe er tegenwoordig alleen nog aan als de prijzen fatsoenlijk zijn en het personeel hun werk doet.

Onverzorgde mensen en dan van die bierbuiken die je aanstaren omdat het shirt danwel te klein danwel niet aanwezig is. Of van die vrouwen die na 2 glazen rosé vergeten dat ze een rokje aanhebben ook dat hoef ik allemaal niet te zien.

En wat houdt jullie bij het terras weg?

30 thoughts on “Mijn redenen om geen terrasje meer te pakken

 1. Ik laat me een goed terrasje niet ontgaan. Heb er deze zomer weer de nodige gedaan voor hapjes of drankjes en de ervaringen deel ik komende weken op mijn eigen blog. Links en rechts in het land. Soms helemaal top, op andere plekken bepaald niet goed geregeld. Opvallend is dat rokers buiten steeds asocialer worden. Zoiets van ‘ik mag al nergens meer roken, dan zal ik het hier buiten even inhalen, en wie er last van heeft tieft maar naar binnen’. De kern van rokers lijkt zolang men nog leeft steeds heftiger te reageren op alle verboden. Maar een roker naast me die zich niets aantrekt van sociale regels is wel een dingetje. Kan veel verpesten. Waarbij mij opvalt dat het vaak vrouwen zijn, maar dit terzijde. Een terras vol bierbuiken kies ik niet te snel uit. Dames die te veel showen laat ik graag hun koopwaar uitstallen…P r o o s t ! ?

 2. Mij vooral die rokers.
  Vreselijk om steeds die rook in je gericht te krijgen terwijl je probeert te genieten van een drankje of lunch.

 3. Sinds we hier wonen pakken we juist weer regelmatig een terrasje. De ergernissen die je noemt, zijn er hier ook wel maar in veel mindere mate. Vooral de vriendelijkheid van het personeel hier blijft me verbazen. Zo heerlijk vergeleken met de big city! En ohhh, rokers… Ben al een hele tijd gestopt maar ik vind het nog steeds zo lekker ruiken. Van mij mogen ze! ;-)

 4. Niks. Ik herken je wegblijfpunten eigenlijk niet en ik zit best wel vaak op een terrasje.
  Ik vind het juist heerlijk op een terrasje. De rest van de wereld, daar kan ik niet mee zitten.

 5. Ik weet hoe de kosten in de horeca zijn opgebouwd en volgens mij is er in NL doorgeens geen verschil tussen de prijzen op het terras of binnen. In Frankrijk kan dat wel zo zijn. Dan kan het zelfs uitmaken of je achter of voor in een zaak zit. Ze hebben daar soms ook bestekgeld. Dus als ze bestek neerleggen om buiten iets te eten, dan betaal je daarvoor.

  Hier in Alkmaar zie ik vooral buitenrokers in de winter. Voor die lui zetten ze de terrasverwarming aan. Ik vind dat slecht voor het milieu. In de zomer zie ik weinig buitenrokers, omdat dan ook de nietrokers buiten zitten. Qua service en netheid is het hier de laatste jaren behoorlijk verbeterd. De Horeco snapt zelf ook dat ze klanten missen als de bediening ondermaats is.

 6. Als het ons niet aanstaat doen we het niet, lopen we door. Mijn allergrootste ergenis is tegen een blinde muur aan zitten staren waar dan ook, binnen of buiten.

 7. Haha vandaag nog zat een dame op het terras met een heel kort jurkje en je kon zo haar onderbroek zien. En oh ja, bierbuiken ook zien langskomen…

 8. Wij doen het niet dagelijks maar jouw ergernissen kom ik eigenlijk niet zo vaak tegen. De enige dingen die mij weghouden zijn 1. téveel tafeltjes op een kleine kleine ruimte, dat is behalve vervelend voor je privacy ook héél lastig met rolstoel. 2. belachelijk hoge prijzen
  O ja, nog een nr. 3. me ongevraagd vegetarische gerechten te serveren zonder dat het op de kaart staat.

 9. Ik ken al je bezwaren en wordt er hier regelmatig mee geconfronteerd. Maar zolang dingen niet verboden worden kun je er ook niets van zeggen. Bij mooi weer achter een pilsje of zoiets op een terrasje zitten is toch nog wel een van de geneugten des levens.

 10. Niks eigenlijk.
  Natuurlijk snap ik de dingen die je noemt, maar het weerhoudt mij niet van het pakken van een lekker wit biertje op een terrasje.

 11. Deze zomer veelvuldig met genoegen terras gezeten. Storend, een niet afgeruimd tafeltje. Ik kies dan een ander tafeltje en als dat er niet is, denk ik maar, ‘zeker achterstand opgelopen.’ Tja en wiebelende tafeltjes, dan kun je op geen enkel terras meer zitten.

 12. Je hebt kennelijk wel heel slechte ervaringen opgedaan.
  Kies het juiste terras op het juiste tijdstip.

 13. Tegenwoordig mag niks meer. Gelukkig heb ik nooit van leven gerookt. Terrasje pakken is juist leuk. En vooral gezellig. Alleen warm weer is. Prijzen is wat hoger. Alleen doen wij in de vakantie. Moet kunnen. Tegenwoordig hebben daar wel eens bord staan hoeveel kost. Zo doe wij het…

 14. We nemen niet vaak zomaar een terrasje, maar als ik langsloop zie ik meestal wel of het verzorgt is of niet, rokers houden mij weg. Ik ben voor een algeheel rokersverbod in de horeca. In een kroeg kan ik me er nog wat bij voorstellen, maar daar waar je etenswaren verkoopt moet roken verboden zijn. Ook in de keuken.

 15. Ik ben een echt terrasbeest. Als straffe niet roker is het weleens wat irritant als men naast je zit te roken. Het mensen kijken en dan een verhaal erbij verzinnen is echt een grote hobby. Voor de prijzen hoef ik het hier in Roemenië ook niet te laten. Net op het terras heerlijk gegeten, biertje en cappuccino met een Goede whisky erbij voor 14,50.

 16. juist in de 1ste plaats , de absurde prijzen voor een kleine versnapering
  maar ook jou andere punten scoren bij mij zeer hoog

 17. Rokers vind ik de grootste ergernis. Voor de rest zoek ik een terras uit dat bevalt qua uitstraling, personeel, service en netheid. Dat lukt meestal in ‘onze’ stad maar elders is dat vaak wat lastiger

 18. Rokers. Bah. De prijzen en de vaak belabberde service. Even afhankelijk waar. Je hebt ook hele leuke terrasjes oa in HD bij Barista en in Nieuwvliet bij In de Morelleput.

 19. Oh, wij willen nog wel eens, niet vaak, een terrasje pakken.
  En ja, roken, zelf doe ik het gelukkig al heel lang niet meer.
  En veel last heb ik er niet van als er eens iemand om me heen een sigaretje opsteekt.
  Wil, niet in een rookwalm zitten maar daar let ik dan zelf op.

  Af en toe een terrasje, mensen kijken, leuk.

Comments are closed.