Mijn grootste bioscoop ergernissen

Mijn grootste bioscoop ergernissen

Eindelijk na maanden is er een film in de bioscoop die je hoe dan ook wilt zien. De kaarten zijn besteld, netjes op tijd vertrokken en dan staat er een rij voor de zelfincheckzuilen, hang mij maar op met dat galgje-woord. Want hoe irritant is dat! Helaas blijft het daar niet bij, lees hier mijn grootste bioscoop ergernissen.

Lekkers
Geen film zonder lekkers, top idee maar die popcorn, cola en andere goodies zijn wel gruwelijk duur. En tuurlijk het mag wel eens iets kosten maar als ik 2 euro minder betaal voor dezelfde zak M&M’s in de supermarkt om de hoek ga er dan maar vanuit dat je aan mij niets gaat verdienen.

Entree
Alhoewel, die entreekaarten zijn ook niet misselijk meer zeg. Voor een ‘gewone’ film betaal je alweer ruim boven de 10 euro. Ga je naar de 3D versie dan is dezelfde film al boven de 12 euro. Gezellig met de familie naar de film kost dus net zoveel als een jaarabonnement op de bibliotheek, hebben ze daar niet nog 3D boeken zoals vroeger?

3D
En als we het dan toch over 3D hebben, of is 4D al uit? Wat is dat met die ongelofelijke irritante brilletjes? Ik ga nog eens naar HansPearl daar zijn die dingen tenminste gratis en kan ik een montuur kiezen wat wel goed zit.

Verplichte plaatsen en stoelnummers
Of het overal zo is weet ik niet maar ik stam nog uit de tijd dat wie het eerst komt gaat zitten waar hij wil en wie te laat komt neemt wat over is aan de voor- of zijkant. Tegenwoordig met die voorverkoop zijn er verplichte plaatsen en moet je daadwerkelijk opstaan als iemand er langs wil. Stoelnummers lezen is op zich ook al een dingetje. Das minder erg als de reclame nog draait maar strontvervelend als de zaal donker is en ze nog net even je bij de supermarkt gescoorde flesje Cola wegtrappen omdat je buurman het vakje bezet heeft en het andere vakje te smerig is om aan te raken.

Stoeltrappers
Ik weet het heel ruim zijn die plaatsen niet en natuurlijk kan het wel eens gebeuren dat je tegen mijn stoel aan stoot, maar laat ik het zo zeggen de meeste motorisch gestoorden hebben hun eigen stoel bij en krijgen een fijne korting.

Telefoontjes
Je hebt net een vermogen betaald voor dat grote scherm, die kleine gaat op vlieftuigstand in je zak of tas. Tenzij iemand ernstig dood aan het gaan is heb je geen reden om dat enorme scherm in mijn gezichtveld te houden. Je appt je bff maar na de film wat je er van vond.

Praters
Net zo irritant als die telefoons. Voor die film begint heb je de belangrijkste zaken besproken en tijdens de film hou je je kop. En ik hoef zeker geen commentaar. Ooit wel eens een spannende film gekeken met iemand naast je die Tiktak net aan kan? ‘Niet doen, niet daar naar binnen gaan’, precies rot op.

Zo ik ben het weer even kwijt, wat zijn jullie grootste bioscoop ergernissen?

21 thoughts on “Mijn grootste bioscoop ergernissen

 1. Als ik naar de bioscoop ga, dan ga ik voor mijn plezier. Ik ga er van uit dat anderen dat ook doen. Ik erger me niet zo snel. Maar als er een grote groep pubers achter ons zit die zitten te geiten en muiten, dan draai ik me rustig (nou ja, rustig…) om en vraag hen even rustig te doen. Dat gaat eigenlijk altijd goed.
  Ik heb het een of twee keer meegemaakt dat een ouderpaar hun baby (BABY!!!) had meegenomen. Die natuurlijk ging huilen. Dat snap ik echt niet. Ik erger me er niet aan, maar ik vraag me wel af waarom iemand denkt dat dat normaal is: een baby meenemen naar een actiefilm.

 2. Alleen mobieltjes en geklets. Ik ga echt nog wel naar de bios om bepaalde films op groot scherm te zien. Maar serieus, moet je dan je mobiel aan houden en op je scherm kijken? Kan je niet 2 uur zonder je mobiel? Vorige maand nog. Ik spreek dan ook echt mensen aan, hoor. Dat scherm in een donkere zaal, zwaar irritant natuurlijk. En inderdaad.. kletsen en nog erger… domme opmerkingen. Je mag best fluisteren. Maar ook nog die domme of kansloze gesprekken die je dan mee krijgt.

 3. Ik ga zelden naar de bios. Als het al zo is dan voor een grootse film met veel effecten. StarWars en dergelijke. Wat me opvalt is dat mensen de hele film lang zitten te eten, smakken, kraken, kakelen, telefoneren, hun voeten over de stoelen voor hen laten bengelen enz. Voor het bedrag wat je betaalt mag je best wat meer orde verwachten. Maar eenmaal in het verhaal houdt dat me bezig. Maar echt een aanrader blijft het niet…

 4. Al lang niet meer naar de film geweest, de laatste keer was in een filmhuis en dat was heel wat beter dan in de bioscoop.

 5. Vroeger ging ik wel eens met de kinderen naar de bioscoop. Nu ze groot zijn komt er niets meer van in huis.
  Lang geleden ergerde ik me aan de films die ze voor de eigenlijke film afdraaiden. Slechte kwaliteit documentaires die alleen maar verveelden en irriteerden.

 6. Ik ga vaak naar de bioscoop, want in het bezit van een Cineville-pas.
  Die is overigens alleen geldig in de filmhuizen, waar toch een ander publiek komt dan in de Pathé bioscopen. Met mijn pas van 19€ p/mnd kan ik zo vaak naar de bios als ik wil, dus geen hoge prijzen. In de filmhuizen ook geen popcorn, praters, stoeltrappers en andere ongein.
  Bioscoop: heerlijk!!!

 7. Het geluid. Waarom moet dat altijd zo loeiend hard staan? Echt pijnlijke oren houd ik eraan over. En het geluid van knisperende chips, dito popcorn terwijl de vertoning loopt. Echt irritant vind ik dat. Sommige films zijn weliswaar beter op groot scherm, maar mij doe je er niet echt een plezier mee. Omgekeerd wel: als m’n dochter vraagt om met haar naar de cinema te gaan, doe ik dat met veel plezier. Is dan nog eens een moeder-dochter momentje :-) Houd doorgaans ook van de kleinere cinemazaaltjes dan van de grotere complexen.

 8. Ga niet naar de bioscoop ben geen liefhebber meer sinds jaren . Thuis kan men toch ook films bekijken he Veel sterkte

 9. Die herrie! Voordat de film begint worden vaak drukke trailers met veel kabaal getoond en als je pech hebt staat de film zelf ook erg hard.
  Toen ik nog regelmatig naar de bios ging smokkelde ik altijd wat drinken en nootjes mee naar binnen ;-) En die entreeprijs is belachelijk hoog. Halverwege jaren negentig had je de ‘Riks-bios’ in Groningen, een film kijken voor 2 gulden en 50 cent (ik klink nu met mijn 42 jaar heel erg bejaard, maar het geeft wel aan dat het stukken duurder is geworden).

 10. mogge Liesbeth
  en ik maar denken dat ik de enige zou zijn die sinds een jaar of 40 niet meer naar een bioscoop was hihi
  volgens mij was zo’n bewegend hoofd voor me het meest irritante
  ik hoop toch dat je van de film hebt kunnen genieten

 11. Ik kom al jaren niet meer in een bioscoop.. een raar woord overigens. De laatste keer was op uitnodiging van een firma waar we zaken mee deden. De première van een James Bond film.

 12. Van mij kan je geen last hebben. De laatste keer dat ik in zo’n pand zat keken we verplicht met een schoolklas naar Jesus Christ Superstar en Westside Story. Dat moet meer dan 40 jaar geleden zijn. Op TV kijk ik trouwens ook liever naar documentaires. Dat kan gelukkig al een flinke tijd on demand. Dus als ik van m’n lui bed naar de koelkast ga, dan zet ik ‘m effe stil en hoef ik nix te missen. Geldt ook voor de WC die op 4 meter lopen is en die ik met niemand hoef te delen.

 13. Houd ik niet van.
  20 jaar geleden voor het laatst met mijn dochter. Home Alone gekeken.

 14. Vergeten: mijn grootste ergernis was altijd een ‘groot hoofd’ of een ‘bewegend hoofd’ voor mij… of zo’n ongewassen griezel naast mij die zijn schoenen uitdoet midden de film… en mij vergast in zweetvoetgeur.

 15. Er gaat niks boven thuis een filmpje kijken. Geen ergernis… De laatste nieuwe films zie ik hier wel binnen een jaar of twee. Ik heb geduld.

 16. Eh…. bioscoop…. ergens héél vaag kan ik me wel iets herinneren met die naam, geen idee of het nog bestaat maar als jij het zegt geloof ik dat;-)

 17. Kijk eens aan ? maar wat mij betreft mag daar ook het luidruchtig openen en scharrelen in een zak chips er ook nog bij, om over het slurpen en luidruchtig kauwen nog te zwijgen…

Comments are closed.