Mijn domme kater zit in de boom

Mijn domme kater zit in de boom

Liep van de week naar buiten, wilde de was gaan doen, toen ik klaaglijk gemiauw hoorde. Nou hoor ik dat wel vaker, maar na en enkele keer herkende ik het geluid van mijn eigen kater. ‘Is er ventje’, zei ik en liep door naar de wasmachine. Het gemiauw bleef aanhouden en terwijl Frans erbij kwam staan realiseerde ik me, mijn domme kater zit in de boom en durft er niet meer uit.

Nou staat de schuur langs die boom en klom Frans het dak op. Helaas is de boom hoger en zat Doezel op de afgeknotte top op 5 meter hoogte en kon Frans hem nog niet pakken. Natuurlijk begon het te regenen en natuurlijk ben ik nog te bang om op een klein keukentrappie te gaan staan laat staan dat ik via de gare ladder de schuur op klim. Frans, altijd handig, besloot een glijbaan te bouwen. Een plank, accuboormachine, ti-raps, een keukentrappie, snoepjes en zelfs de tomeloze inzet van de andere katten zorgden ervoor dat Doezel alleen maar harder begon te zeiken. Het prinselijke was er wel vanaf zeg maar, maar toen de stellage helemaal klaar was begon Doezel toch voorzichtig de weg naar beneden. Wel 3 takken en zo’n 30 centimeter.
Helaas zakte hij niet ver genoeg om de provisorisch opgebouwde ontsnappingsroute te vinden en bleef het klaaglijke mauwen voortduren terwijl Frans zijn best deed mijn eigenwijze kater er toe te bewegen de boom te verlaten. Even dacht ik er nog aan één van de andere dames de boom in te sturen, maar zodra je zoiets denkt zijn ze opeens allemaal verdwenen. Die mormels kunnen gedachte lezen of ze waren de regen beu, dat kan ook.

Ik telde zwetend Doezels levens en die van mezelf en na veel roepen, het weghouden van takken zodat het zicht beter was, kreeg Frans Doezel eindelijk te pakken die zich gewillig naar beneden liet helpen om zich vervolgens klaaglijk in mijn armen te storten. Minutenlang in mijn armen geknuffeld en volgestopt met snoepjes kroop mijn domme kater in zijn nestje in het raamkozijn welteverstaan

.

24 thoughts on “Mijn domme kater zit in de boom”

 1. Nicky schreef:

  Hahaha! Stoere vent! Zo schattig! Ben blij dat het goed afgelopen is.

 2. minoesjka2 schreef:

  O, o, o, die Doezel …… zo’n lefgozertje is het dus niet. Jammer voor hem dat de dames het ook gezien hebben.

 3. Leo schreef:

  Er zijn voldoende voorbeelden van katten die slechts door de brandweer gered konden worden. Dat omhoog klimmen gaat ze vaak beter af dan afdalen. Zelfoverschatting als jachtluipaard in de dop zorgt daar wel voor….:)

 4. Deborah schreef:

  Aaah…. Heb er, nadat ik gelezen had dat alles goed is gekomen, toch wel even om moeten lachen hoor. Die beesten weten zich soms in de nesten te werken.

 5. Regenboogvlinder schreef:

  Wat een avontuur voor Doezel… gelukkig was de redding nabij! :-)

 6. Mrs. T. schreef:

  Eind goed, al goed.

 7. Aukje schreef:

  Zou die er echt niet zelf uitgekomen zijn?
  En dit bedoel ik serieus!
  Logje is, ondanks de benarde situatie waarin Doezel zich bevond wel beetje grappig.

  1. VillaSappho schreef:

   Het was al er na zijn normale tukje tijd.

 8. Anna schreef:

  Ahgosh Liesbeth wat een avontuur die gelukkig goed is afgelopen!!
  Spannend hoor… 😁
  Weekend groetjes, Anna 🤗

 9. francky schreef:

  Mijn katten zijn oud geworden en klimmen niet meer.
  Een kater van destijds viel uit zo’n boom pardoes naar beneden op het dak van het tuinhuis van de buren. Gelukkig geen gewonde poes en geen gat in het dak.

 10. Harme van Kamp schreef:

  Ik ben geen kat, maar ken het probleem wel. Omhoog klimmen lukt met enige moeite, maar terug….
  Fijn voor hem en voor jou dat hij weer veilig met z’n 4 pootjes op de grond staat.

 11. gerdaYD schreef:

  Goede morgen en een fijn weekend gewenst.
  Wat aan aandoenlijk verhaal is dit, gelukkig met een goed afloop!

 12. Matroos Beek schreef:

  Ocharme doezel… Wij hebben hier en keer hetzelfde voorgehad met Storm.

 13. Sjoerd schreef:

  Haha, zeer bekend, ik heb eens een katje uit een boom gehaald die daar door een hond ingejaagd was, waar de brandweer geen verweer tegen had. Was geen kattenman. Met de ladder in de juiste positie ben ik naar boven geklommen tot boven de kat. Die klom op mijn schouder en samen zijn we weer naar onder geklommen.

 14. natuurfreak schreef:

  Het zijn inderdaad dingen die gebeuren.Laatst zat hier plots pauw in de dakgoot en is de brandweer er aan te pas gekomen want hing met zijn staart in kabels die naas de dakgoot hingen .Hopelijk herhaalt hij deze streek niet

 15. Karel schreef:

  volgens mij deed ie dit expres om weer eens vooraan in een blog te staan , maar had zich vergist in de weg terug :)

 16. Edward McDunn schreef:

  Arme Doezel, een flinke deuk in zijn eigendunk hoor.

 17. Bertie schreef:

  Misschien leert hij ervan. ☻

 18. AnneMarie schreef:

  Bijna van zijn troon gevallen. Zeker weten dat hij revanche neemt.

 19. mizzD schreef:

  Niks doms aan.. ik vind omhoog ook altijd een stúk minder eng dan naar beneden.. en dan klim je door en breng je jezelf in de narigheid hè hahaha!

 20. Rob Alberts schreef:

  Ik hoop niet dat Prins Doezel deze blogpost gaat lezen.

  Hoe durf je deze Prins DOM te noemen …

  Bezorgde groet,

 21. Rietepietz schreef:

  Je bent gewoon ondankbaar…. zorgt Doezel voor een sensationeel logje voor je …ontneem je hem zijn prinselijke titel en wordt hij dom genoemd;-)

  1. VillaSappho schreef:

   Het is niet bepaald slim of prinselijk als een kater de boom niet meer uit durft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: