Mamma Mia! Here we go again

Mamma Mia! Here we go again

Een poosje geleden wees ik jullie er al op, de komst van een vervolg op mamma Mia, genaamd Mamma Mia! Here we go again. Vandaag kreeg ik eindelijk de kans de film die vorige week uitkwam te gaan kijken.

De film begint en in beeld is Sophie, ze bereidt zich voor op de grote opening van het hotel naar de wens van haar moeder. Al snel wordt duidelijk dat Sophies moeder, Meryl Streep Donna, niet meer in leven is en daarnaast is ze ook al niet blij dat 2 van haar 3 vaders niet kunnen komen en ook haar relatie met Sky gaat niet zo geweldig want die zit in New York en kan er ook al niet bij zijn. Aan de hand van terugblikken komen we de jonge Donna tegen die na haar afstuderen nogal de beest uit hangt en zwanger raakt van 1 van de 3 mannen die ze in korte tijd ‘tegen komt’ maar heeft geen idee welke van deze mannen de vader is. Ze komt op het Griekse eiland terecht, mag in de vervallen boerderij blijven wonen en bevalt daar uiteindelijk ook van Sophie. Die vernoemd is naar de vrouw die haar de boerderij schonk, hielp bevallen en in wiens caf’e ze kan optreden. Terug naar het heden, een grote storm trekt een dag voor de opening over het eiland en alle feestelijkheden zijn in ‘e’en klap weggevaagd.

Mamma Mia! Here we go again, is de perfecte naam voor deze film. Het eerste half uur zat ik serieus te wachten op dat heerlijke Abba meets feel good moment. Ik twijfelde aan de zang, het liep allemaal niet zo lekker maar uiteindelijk werd mijn geduld beloond. Want eerste one night stand Harry neemt haar mee naar een café en voor wie oplet ziet daar de pianist Benny Anderson (ja van Abba!) binnenlopen en achter de piano plaatsnemen. Heerlijke toevoeging aan de film die ik voor de rest niet zo heel geweldig vind. Juist omdat er feiten inzitten die niet kloppen met de eerste filmIn de film maar ook daarbuiten wordt Donna/Meryl Streep gemist, een verloren liefde komt terug, je ziet nog wat fout vuurwerk en lieve baby’s en o ja lang verloren oma Cher komt in beeld. Uiteindelijk zingen ze de heerlijkste nummers van Abba tijdens het feest en meteen ook het beste deel van de film. Eerlijk is eerlijk, het is wel waard om de film uit te kijken, de muziek maakt een hoop goed en ja ook de aftiteling want daarna volgt nog een goede scene.

20 thoughts on “Mamma Mia! Here we go again

 1. De eerste Mamma Mia film hebben wij hier al een aantal keren herbekeken. Zeer benieuwd naar dit vervolg. Zelfs mijn 19-jarige dochter vindt die Abba muziek geweldig :-)

 2. De eerste film is al 2x op TV geweest en kon me niet boeien, heb het 2x een kans gegeven maar ik ben gewoon geen film kijker. Abba muziek klinkt wel altijd lekker maar dat kan kan dus prima zonder film wat mij betreft.

 3. Muziek van ABBA vind ik wel leuk, soms zelfs mooi. De film Mamma Mia 1 heb ik ooit gezien en dat vind ik ruim voldoende.

 4. de muziek van ABBA is tijdloos. De films jammer genoeg minder.
  Toch vermoed ik dat mijn vrouw die grote fan was, dit wel zal willen zien.

 5. Ik was altijd erg op die blonde zangeres van ABBA, Agneta, dat was echt een stuk indertijd. Naar ik meen leeft ze nu vooral teruggetrokken en is het sterrendom een gruwel voor haar geworden. De films en musical zeggen me minder. Zorry!

 6. Ik vond de eerste film helemaal niets. Te zoetsappig en de zang viel ook tegen. Alhoewel ik Abba echt wel leuk vind. Maar nee, de heisa over die film begreep ik dan ook niet. Dus deel 2 is geen film die ik zou bekijken. Ik luister wel gewoon naar de originele muziek :)

 7. Het was fijne herinnering voor jou geweest. Abba is voor ons heel bekend. Heel leuk weer eens te luisteren. Geeft mij oude tijd maar weer terug. Fijne dag.

 8. zo zijn er in ons mooie landje voor ons nog vele onbekende mooie delen
  ik ontdek er op mijn wandelingen nu velen
  maar deze omgeving hier ken ik als de bekende broekzak van de vele fietsritjes die ik er maakte en nog doe

  ik heb aan de instellingen voor cookies niks veranderd
  het is sinds de laatste 3 blogs dat dit gebeurd ?
  fijne zondag groet

 9. vreemde is dat dit pas bij de laatste 2 blogjes hier is en ik aan de cookie instellingen niets heb veranderd ?
  ja zo zijn er voor een ieder van ons in ons mooie landje nog veel onbekende plekjes
  ik kom er op mijn wandelingen heel veel tegen , de omgeving hier ken ik als de bekende broekzak van mooie fiets rondjes
  fijne zondag groet

 10. Ik heb de film gezien op de dag dat hij uitkwam met schoondochter. Ik heb echt genoten. Vond hem geweldig. Maar ik ben dan ook een enorme Mama Mia fan. Het klopt inderdaad niet allemaal, maar de muziek maakt veel goed. En je wordt er vrolijk van. Al wordt Meryl Streep wel gemist.

  Liefs Joanne

 11. In mijn kinderjaren was ik groot ABBA-fan. Fernsndo was een van mijn favorieten.
  Over het vervolg op Mama Mia twijfel ik nog steeds. Ik denk dat het, net als met de eerste, gewoon het dvdtje kijken wordt over een tijdje.

 12. Laatst was deel 1 op tv en ik kwam er toevallig langs. Ik had de tv voor mezelf – iets wat alleen voorkomt als de echtgenoot er niet is – en ik genoot er weer enorm van! Het laatste stuk niet gezien, want het was al laat.
  Deel 2 nog niet gezien in de bios, hopelijk kan ik er een vriendin voor vinden :-)

 13. dat is een heel bekend nummer
  zo zal er wel meer van deze band in films gebruikt zijn , ik zelf mocht hen wel horen

  ik moet iedere keer mijn gegevens invullen , kan dat niet bewaard blijven ?

  1. Ik zal er morgen eens naar kijken of we daar een knopje voor hebben. Allicht kan jij je cookie instellingen ook aanpassen?

Comments are closed.