Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Maandag 30 mei 2016

Maandag 30 mei 2016

Wildlands
Vandaag bezocht ik Wildlands, het veelbesproken nieuwe dierenpark te Emmen. Veel besproken want ja het park heeft iets gedaan wat redelijk bijzonder is; pak je beest op en wandelt. Hemelsbreed een kilometert verderop hebben ze een lappie grond aangeschaft en daar alles even vakkundig opnieuw aangelegd.

Ondanks het nieuws, een serie op tv en vele vele blogs ben ik zoveel mogelijk bezig geweest niets over het park te lezen. Ik wilde er blanco in en op een paar kleine dingetjes na is me dat ook gelukt. Dat er geen dieren te zien zouden zijn en het park giga duur was, dat heb ik vooral veel gehoord. We begonnen in Nortica waar we de bewegende bioscoop oversloegen, sorry ik hou niet van 3D ik ken het concept uit de Efteling ik kom om dieren te kijken. De ijsberen hadden het fantastisch naar hun zin. De container aldaar, die hoge verroeste wand en het verblijf naast die wand mogen nog wat aandacht. Want het grootste deel is geweldig gethematiseerd, behalve de infobordjes die zijn lelijk.

Serenga wat een geweldig groot uitgestrekt gebied. Het was een kale, warme vlakte. Nou werkt dat voor de beestjes daar in dat gebied, maar voor de mens is het oogverblindend op de verkeerde manier. Dieren waren er allemaal maar het is even kijken. De kinderdumpverblijven zijn ook groter en groter geworden, de afwerkingen en verplichtingen zijn daar ook strenger geworden dus lieve mensen, neem even tijd en accepteer dat dieren tegenwoordig niet meer in kleine verblijven gepropt mogen worden. Het wachten op de safari vond ik een drama, het muziekje in het park is strontvervelend en dan die stank van die milieuvervuilende truck. Bedenk nu alvast dat die Duitse treinen van de zomer niet meer toegankelijk zijn van de hitte. Belofte! Dat was ook de reden dat ze in Nederland niet meer mogen rijden. Overigens is het thema wel mijn smaak! Wat niet mijn smaak was, was dat obese-restaurant aldaar. Sorry ik neig naar broodjes van thuis al is het maar omdat het te jonge personeel niet schoon werkt en niet begrijpt dat vegetariërs geen champion van de vleesgrilplaat hoeven.

Dat dit deel en Nortica beide een rondgang zijn en er dus voor zorgen dat je 2 keer langs hetzelfde loopt, das niet slim hè. Veel eettentjes waren dicht, maar het viel me wel op dat het er veel waren, heel veel. Wel is werkelijk alles ontzettend goed gethematiseerd. Maar absoluut de moeite waard is, die vlindertuin…ik maak een diepe buiging voor de hovenier volgens mij valt die man in slaap met 1 stekje, 2 stekje, 3 stekje enzovoorts. Ronduit schitterend, ook dat kleine slecht begaanbare pad bovenlangs, ik genoot ervan maar zag ondertussen weer tig mensen aan de vlinders zitten en geen personeel wat het in de gaten houdt.

Dan Jungola, nou was ik al onder de indruk van de beplanting maar alleen daarvoor zou je er al heen moeten, wat een rijkdom aan groen. Het groen wat ik op de savanne mis hebben ze ruimschoots binnen goedgemaakt. Ook het terugkerende vliegtuigthema staat me aan. Het is apart, het is anders en vooral leuk voor oudere kinderen. Niet alle dieren waren te zien maar ik heb dat niet als een probleem ervaren. De boten vond ik niet speciaal genoeg, heb de route meegelopen en zag dat je geen dieren ziet die je vanaf het pad niet ziet. Ook het klimmen liet ik aan me voorbij gaan. Survival is misschien wel één van hun attracties, toch is dat niet waarvoor ik naar een dierentuin kom. Wel is dit gebied uitstekend om te verkennen als het eens geen lekker weer is.

Wildlands is een park met toevallig wat dieren en attracties en hoewel de combinatie bijzonder is, zorgen de saaie attracties zoals die open truck ervoor dat mensen zich niet meer uitgedaagd voelen en dus niet meer terugkomen. Ik vind het park duur, een rot eind lopen met die heuvels, bij tijd en wijle ongezellig en ga er niet meer heen al was het gratis.

Reader Comments

 1. Ik vermoedde al dat je wat punten van kritiek zou hebben. ;-)
  Maar het belangrijkste is toch dat de dieren het goed hebben met lekker veel ruimte. :-)

  1. Daarvoor was ik mee he, om te zien hoe het is. Mooie tuin niet favoriet en voor herhaling vatbaar op een frisse dag.

  1. Ja dat was eigenlijk gewoon de bedoeling. De tuin komt voor mij iig niet de top 5 binnen.

 2. Dierentuinen worden als maar beter voor de dieren. Ruime plekken en geen kleine kooien met tralies meer.In Antwerpen wordt ook vernieuwd en het zal klaar zijn in juni.Ik heb een abonnement en kan het dus heel goed opvolgen.Fijn dat je zo’n leuke dag had.

  1. Antwerpen och ook zo’n fijne dierentuin, zo lekker knus. Ik moet er weer eens heen.

 3. Je schets een aardig objectief beeld, dat is nuttig. Emmen is me veel te ver weg om daar een bezoekje te brengen. Zo héél veel heb ik nou ook weer niet met dierentuinen.
  Ja natuurlijk veel eettentjes want de kassa moet wel rinkelen, een park zó inrichten koste wel een paar centen en dat moet er wél uitkomen natuurlijk!

  1. Pff het is idd een roteind maar voor Melody heb ik dat over;) Dierenrijk is niet zo heel ver van Woensel he;)

 4. Wat kan ik hier nog op aanvullen?

  Een welgemeend ‘amen’!

  Super dat je erbij was, de lange reis incl het jeweetwel op de koop toe nam…. je foto’s zijn natuurlijk weer prachtplaatjes maar ja dat ben ik natuurlijk niet anders van je gewend.

 5. Al met al dus toch een geslaagd bezoek geweest Liesbeth, voor mij is het te ver weg, anders ging ik zeker een kijkje nemen hoor.

  1. Ja dat is zeker te ver, ga lekker naar Blijdorp ook een prachtig park.

 6. dus je ging er heen met een open blik
  en als ik dit zo lees dan is het je op wat details na , niet tegen gevallen
  wat ik nu niet begrijp is dat mensen er met en voor de kinderen heengaan , veel geld betalen om met z’n allen binnen te komen , en dan de kinderen dumpen :)
  en een muziekje hoort er daar net als in de winkels , allemaal een andere rot herrie , al helemaal niet thuis , ik wil de dieren zien en horen en op een bankje mijn van huis mee genomen broodtrommeltje leeg eten , dus die vreet tentjes , weg er mee , 1 ijsco man , een goede bij de uitgang
  maar de dieren , die hebben het naar de zin , en juist daar ben ik blij om

  1. Ja ik probeerde er echt zonder vooroordelen in te gaan en het is me aardig gelukt. Het is niet mn favo tuin en dat zal het ook niet worden maar zo slecht als hier en daar te lezen was, is het zeker niet.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page