Maandag 3 april 2017

Blog over De irritante man.

De irritante man
Je hebt ze in alle soorten en maten en waar de één er dagelijks mee te maken heeft, is de ander wat minder vaak de pineut. Ik behoor gelukkig tot de laatste categorie maar zo de laatste weken heb ik het idee dat zodra het lente wordt, ook ‘de irritante man’ weer opbloeit.

Je zit overduidelijk iets voor jezelf te doen, in mijn geval is dat lezen of m’n blog typen. Ik heb dan een tafeltje nodig en in sommige treinen is de enige oplossing een dubbelzitje. In een voor de rest lege coupé werkte ik zalig tot een, laten we zeggen minder aantrekkelijke man voor me kwam zitten. Waarom, er zijn zoveel vrije plekken. Vervolgens zat hij me overduidelijk over mijn tablet aan te staren en m’n aandacht te vragen. Ben uiteraard niet de moeilijkste en ben zelf maar even ergens anders gaan zitten, de zon scheen toch irritant op mijn scherm.

Af en toe slenter ik wel eens als een van de kudde losgeslagen vrouw, door de bibliotheek. Dwalend tussen de boeken zoek ik niets anders dan goede lectuur. Helaas was dat niet de gedachte van één van de aanwezige mannen. Dat hij een paar minuten ervoor bezig was met een andere vrouw was niet bepaald in zijn voordeel. Hij knoopte een gesprekje aan die ik met een schaar in 2 zinnen beëindigde. Uiteraard kom ik hem nog steeds tegen in de bibliotheek waar hij me nu niet meer aankijkt. Heb nog gedacht hem een boek over vrouwen versieren toe te stoppen, maar ja dat zal hij ook wel weer als hint zien.

Wachtend op het moment dat mijn licht goed is zit ik op mijn fiets terwijl ik op een bankje steun. De winkelstraat waar ik sta is leeg en terwijl ik even m’n telefoon check komt er opeens een man op me af. ‘Wat doet een mooie vrouw alleen in een verlaten winkelstraat’. Hem geen blik waardig gunnend grijp ik mijn camera en zeg ik hem; Wachten tot ‘ie echt verlaten is, ga eens uit mijn beeld.

En dan degene waardoor ik dit begon te typen, ik heb zo mijn favo plekje om te werken. Helaas is die niet altijd beschikbaar en daarom zit ik langs de doorgaande weg in m’n favo koffietent. Het is druk en terwijl ik een paar blogs lees, komt een jonge vent naast me staan. Niet onaardig maar behalve dat ik bezet ben met een veel lekkerder exemplaar is deze variant iets te aaibaar qua leeftijd en valt zijn gezicht weg achter een petje en een bontkraag. Over mijn schouder leest hij de tekst die ik typ en vraagt waarover ik zoal schrijf. “Nou ik krijg spontaan een prachtidee, ik begin er meteen aan”. “Gaat over de irritante man, alleen ben jij nog te nat achter je oren om daar echt bij te horen”.

16 thoughts on “Maandag 3 april 2017

 1. Géén zeepaardjes

  veel mannen zijn de slaaf van hun onmetelijke grote ik
  verwachten dat alle vrouwtjes vallen
  voor hun zelfbeeld al lijken ze op kwallen
  plakkerige wezens die ik onder zeehengsten rangschik

  Eigenlijk zijn strontvliegen veel aangenamer gezelschap. :)
  Lenjef

 2. Af en toe zie ik het wel eens gebeuren in de trein. Ziet er ongemakkelijk uit. Volgens mij zijn het altijd zeer dominante mannen, en die zijn erg onplezierig om mee te moeten samenwerken. Er zit een steekje los, alleen zien ze dat zelf niet zo.

 3. Heel herkenbaar, afgelopen weekend passeerde een brommertje me tijdens het wandelen en kreeg zowat een nek verdraaiing nadat hij me gepasseerd had. Wilde bijna iets roepen maar had niet zo heel veel lef daar het nogal een afgelegen weggetje was. Heerlijk die laatste zin.Ik zie in gedachte het hoofd van de irritante man voor me.

 4. natuurfreak herkent ze ook blijkbaar , ik heb er nog niet 1 getroffen
  maar als ik dit zo lees beaam ik dat het zeer irritante zijn welke jij trof
  maar je wist ze mooi af te poeieren :)

Comments are closed.