Maandag 27 maart 2017

Het Riveer, veerpont Gorinchem, met de Merwedebrug

Riveer Gorinchem
Een paar weken geleden was ik in het prachtige Gorinchem, deze vestingstad vormt samen met Woudrichem, Fort Vuuren en Slot Loevestein de vestingdriehoek. Om deze locaties het leukste en makkelijkste te bereiken vaart er vanaf Gorinchem een veer. Het Riveer zoals de maatschappij heeft vaart naast deze locaties ook nog naar 4 andere dorpen en steden in de omgeving.

Fietsen op de veerpont van GorinchemIk besloot een korte route te nemen naar de overkant want vanaf Gorinchem kan je het dorp Woudrichem al zien liggen. Buiten het seizoen is er elke half uur een afvaart, een retourtje kost 4 euro en daarmee vaar je in 17 minuten naar de overkant. Bij het betreden van de boot viel me enorme drukte op, heel veel pubers die allemaal zo snel mogelijk binnen gingen zitten. Ik zette mijn ov-fiets neer en algauw stonden alle fietsen rijen dik. Op het topdek had ik het rijk alleen, ik betaalde de matroos die me eens bekeek en toen zei;

“Let op mevrouwtje ff mooie fotootjus makuh en dan om 6 ure de boot. Mochie hem missu dan halluf 7 maar dan moeju wel heel lief kijkuh want das geen echtuh afvaart.”

Nou had ik wel weg kunnen komen uit Woudrichem, maar dan had ik via de Merwedebrug moeten fietsen wat me heel wat meer tijd ging kosten dan die 17 minuten met de boot. Met het prachtige weer wat ik had is zo’n vaartochtje absoluut geen straf. Sterker nog ik genoot volop en had geen moeite met de lichte beweging van de boot.

Het Riveer heeft speciale meerrittenkaarten, dagkaarten en retourtjes. In het binnendeel van het schip zijn lounchestoelen, statafels en oplaadpunten voor telefoon en laptop te vinden. Voor €8,50 p.p. is het mogelijk hier een meeting te houden buiten de spits met de prachtige omgeving als ambiance. Er zijn automaten met snacks en koffie aanwezig en er hoeft niet gereserveerd te worden.

Ik koos dan wel de kortste route toch is de aanblik op een vestingstad vanaf het water prachtig, ik stond keurig op tijd weer aan de kade te wachten, ik stapte op en met de laatste blik op Woudrichem en Slot Loevestein, vaarde ik de ondergaande zon tegemoet. Wat een luxe zo’n Riveer.

Het riveer, de Veerpont van Gorinchem meert aan bij Woudrichem

12 thoughts on “Maandag 27 maart 2017”

 1. henk50 schreef:

  Tsja, jeugdherinneringen. Misschien idealiseer ik ze, maar iedere keer weer vind ik het hier mooi. Mooi beschreven ook!

 2. fietszwerver schreef:

  ja ook ik heb er meerdere gebruikt , en begin te denken dat ze na een tijdje niet meer werken omdat ze willen dat je overgaat op een betaal versie :(
  ik gebruik nu MapMy Run , had Runkeeper en nog zo iets , wel heb ik een goed werkende stappenteller aan Lifelog
  fijne avond groet

 3. willy schreef:

  veel veerboten zul je bij ons niet aantreffen Liesbeth…

  een “waterland” zijn we dan ook niet

  knappe foto heb je er bij geplaatst

  prettige avond

 4. rietepietz schreef:

  Altijd een leuke extra zo’n overtocht met een veerboot.

 5. Ferrara schreef:

  Goede herinneringen aan een vakantie in die omgeving. Er zijn daar ook nog veel kleine veertjes.

 6. Edward McDunn schreef:

  Een leuk blog met mooie foto’s Liesbeth, heerlijk zo’n boottochtje.

 7. Matroos Beek schreef:

  Veerboten… ik ben er verzot op. Mooi in beeld gebracht bij goed stukje over veerboot.

 8. Thérèse schreef:

  Mijn zoon woont in Gorkum (Gorinchem), dus ik kom daar nogal eens. Prachtig stadje en Woudrichem vind ik zo’n knus plaatsje. IK heb daar ook vaker geëxposeerd in de Stadsgalerie. We zijn ook met de boot wel eens overgevaren vooral om de kleinkinderen te plezieren maar zelf vind ik dat ook altijd heel bijzonder. Mooie foto’s ‘Villa Sapho!’

 9. fietszwerver schreef:

  altijd een feest met een pontje of een veer over en weer , zal op mijn wandelingen en fietsritjes wat keren gevaren hebben , verveeld nooit , wel is buiten het echte seizoen het in de gaten houden van de tijden zeker van belang
  je hebt ook prachtig in beeld gebracht

  slaap wel groet

 10. natuurfreak schreef:

  Een boottochtje vind ik ook altijd ontzettend leukWe hebben hier nog enkele veerbootjes maar de overzet duurt slechts enkele minuutjes

 11. Het IS mooi daar in die contreien. En de foto’s bij dit stukje zijn weer spot on.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *