Maandag 24 april 2017

Neem een tablet, telefoon op laptop mee.

Efficiënt werken in de trein
Naast de fiets is de trein mijn enige vervoersmiddel als ik een dagje weg of naar mijn familie ga. Sinds ik een poosje geleden m’n tablet aanschafte, werk ik veel efficienter. Vaak schrijf ik al over mijn dagje weg als ik nog onderweg naar huis ben en daar ik regelmatig onderweg ben wordt je wel efficient met dat werken in de trein.

 • Regel allereerst een plaats met klaptafeltje, in bijna alle intercity treinen zijn deze beschikbaar. In stoptreinen zijn de enige tafeltjes bij dubbelzitjes.
 • Geen tafeltje of geen tablet? Schoon je telefoon eens op of werk je mail bij.
 • Steeds meer treinen hebben een stiltecoupé de stickers op de ramen zijn helaas niet voor iedereen duidelijk, maar als je mazzel hebt dan is het er rustig. Moet je zelf uiteraard ook niet gaan zitten bellen of skypen.
 • Eventueel kan je ook een koptelefoon aanschaffen, let wel op want sommige conducteurs staan heel geruisloos opeens naast je. En als je echt niet oplet rij je zo je station of overstap voorbij.
 • Tijd om te verbinden, Internet in de Trein is het paradepaartje van de NS maar de verbinding is vaak traag. Vergeet niet wat offline werk mee te nemen.
 • Eventueel kan je van je telefoon een hotspot maken en zo je tablet of laptop verbinden.
 • Werk je met gevoelige informatie? Bedenk dan dat mensen mee kunnen lezen en de verbindingen niet altijd veilig zijn.
 • En dan de beste tip die ik je kan geven; reis buiten de spits. Je hebt veel meer kans op een rustige werkplek als je zelf de drukte niet opzoekt. Zo kan je voor of na de spits vertrekken of thuis efficiënt werken, heb je die hele trein niet nodig.

6 thoughts on “Maandag 24 april 2017

 1. Verhip, nu weet ik waar NS voor staat , het is een waarschuwing voor de WIFI….NS staat voor ….. Niet Snel! gaat óók wel eens op voor de reis als er vertraging is.

 2. Ik krijg al nachtmerries als ik aan vervoer met de trein denk maar onbekend maakt natuurlijk ook onbemind. Een collega van mij zweert erbij, en om dezelfde reden die jij hier opnoemt

 3. klopt de wifi in de treinen zijn niet je van het
  ik reis ook veel met de trein en werk geregeld op de mobiel via mijn ruime account
  al in al ben ik tevreden met de ns

Comments are closed.