Maandag 22 februari 2016

Een oude 700 serie tram op de Goudsesingel in Rotterdam.

Tramverhalen
Ooit heel lang geleden heb ik als tramconductrice gewerkt. Ik rolde daar bij toeval in en heb er zowel hoog- als dieptepunten gehad. Ik heb er veel geleerd en denk nog regelmatig terug aan die wereldbaan, de hele dag rondgereden worden in de mooiste stad van Nederland en er ook nog voor betaald worden, ja dat was wel wat.

Onder de meeste louche figuren was inmiddels wel bekend dat ik altijd een antwoord terug had en zij meestal de benenwagen konden gebruiken ipv de mijne. Een gozer van een jaartje of 17 betaalde altijd, maar pakte zo traag mogelijk zijn stapel honderdjes. Sloeg die één voor één om en ergens daartussen zat een briefje van 5 ‘speciaal voor mij’. Hij stond vaak op het Weena, hield auto’s aan met buitenlandse kenteken en zorgde dat die bij zijn ‘baas’ kwamen. Meestal kon er amper een groet vanaf maar die ene avond niet. Hij had duidelijk een goeie dag en ik vroeg hem ernaar.

Leuk chickie ontmoet mevrouw.
Vertel
Mevrouw ze is knap ensow niet zoals die andere wijffies weet je bij haar moet ik echt gewoon sijn.
Huisje boompje bmw’tje kindje?
Ja mevrouw ecgt wel, met haar alles wat zij wil egt! Geld genoeg jij weet allemaal van mij. Zij hoef niet te werken, ik wil graag een dochtertje mooie kleren kopen mijn vrouwen moet er goed uit zien weet je.
Ik zie je al lopen, eerst met haar alleen, dan met de eerste op komst. Uiteraard meer van die mooie merkkleding en dan als je kleine er is, natuurlijk de mooiste kinderwagen. Zij lekker thuis en jij aan het werk hier in de stad.
U snap het mevrouw beetje rondrijden in me mooie wagen mu chickie ernaast, zeker dat mu vrienden jaloers gaan zijn
Dat kleine meissie van je dat wordt vast net zo knap als haar moeder, bedoel van jou moet ze het niet hebben (he mevrouw! ach je hep gelijk) die kleine meid is slim en leuk doet het goed op school. Jij een trotse vader natuurlijk. Maar ze krijgt net als alle kindjes bepaalde lessen. Ook over werk enzo. En weet je wat ze dan gaat zeggen als de juf of meester haar vraagt wat voor werk jij doet? MIJN VADER IS DRUGSKOERIER!

Een paar weken later stapte hij in m’n tram, om achterlijk vroeg of nog eerder om precies te zijn. Hij stapte in, checkte in en keek naar buiten. Voor zijn voeten stond een grote schooltas met boeken. Van die stoere gozer met dure merkkleding en te grote mond was niets meer over. Ondanks dat ik toen ook geen ochtendmens was, was ik wel in voor een geintje. Dus liep ik naar hem toe. ‘Nee, ik praat niet meer met jou, jij bent vervelend je woorden zitten nog in mu hoofd mevrouw. Ga weg straks ga ik nog studeren.

9 thoughts on “Maandag 22 februari 2016

  1. Ik kan mij voorstellen, dat je in zo’n baan heel wat mee hebt gemaakt hoor. Tegenwoordig met al die agressie, niet altijd even leuk denk ik.

  2. uit het leven gegrepen
    en ik denk ook een baan om levenslessen te leren
    als het maar niet vroeger dan achterlijk vroeg is :)

    1. Ik ging na een korte periode op dag en avond en was dus grotendeels van de vroege diensten af.

Comments are closed.