Maandag 21 maart 2016

Een scheel kijkende kat bij een blog over irritaties aan andere mensen en hun gedrag.

Van die mensen
Tijdens een verveel-dienst kwam ik bij toeval op de blog van RedHotHead terecht. Meestal als ik zo rondhop van reactie naar reactie kom ik alleen op frustromoeder- en make-up blogs terecht. Hoe groot was mijn blijdschap eindelijk eens iemand tegen te komen die schaamteloos scheld, tiert en zich, net zoals mij, scheel irriteert- en dat ook nog blogt. Hoezee! En om haar grootse serie eer aan te doen jat ik hem voor een keertje:

Van die mensen die lopen te zaniken dat ze supergaar zijn omdat ze maar drie uur geslapen hebben. Waarop ik heel geïnteresseerd (not maar goed) vraag whatskeburt? En dan zeggen dat ze een feestje hadden. Ouweteringhoer dan niet joh zwak zaad. Savos een vent smorgens een vent, ik slaap met regelmaat nog minder dan jij en ik ben er ook, lichamelijk zeker.

Van die mannen die denken; ‘O zij is ook dik dus dan maak ik een kans’. Nee gewoon nee bimbo. Dat jij patatkraam-met-vieze-lange-ongeschoren-kin-haren-en-bilnaad-spijkerbroek dik bent is niet hetzelfde als mijn Rubensfiguur.

Van die mensen die vóór je de trein uit willen en je daarom inhalen op de trap of in het smalle gangpad en dan vervolgens op de verkeerde knop bij de deur gaan staan panieken. Serieus je zou verbannen moet worden.

Van die mensen die ‘alleen even iets vragen’-voorpiepen. Ja ola kuthola ik weet dat het Palmpasen is maar ik sta hier niet te wachten om wortel te schieten.

Van die mannen die in de auto gaan zitten wachten en dan zo nodig moeten toeteren. Wees een vent kwast haal die make-updoos op of rij weg. Geef toe, je zou het niet durven, maar haal dan ook je poot van die claxon!

Van die overrijpe vrouwen met slingerkwabarmen en kipfilets die denken dat ze nog in een strakke string, dito spijkerbroek en te topperig topje kunnen lopen. Hebben ze daar geen pillen voor?

Van die vriendinnen die je altijd wisten te vinden om te janken over moeders, oppassers, exen en gebrek aan geld en dan op zo’n charmant uitgekozen moment niks meer laten horen. Shame on me dat ik het niet door had, maar shame on you voor je zwakzinnige karakter.

Van die teef buurvrouwen die hun hond niet aan kunnen en maar los laten lopen en dan gaan schreeuwen als die hond door mijn kat gegrepen wordt. Mijn kat is KING op zijn eigen terrein. Ze zouden jou aan die lijn moeten ophangen.

Van die mensen die zeggen. ‘O jouw camera maakt mooie foto’s’. Nee koekwous je zegt toch ook niet tegen een hamer wat heb jij een mooi vogelhuisje getimmerd. We zijn niet in de Efteling waar alles magisch tot leven komt, ik was het, ik heb die foto’s gemaakt.

Van die collega’s die mailtjes naar de baas sturen maar geen idee hebben waar het over gaat en dan maken dat ze wegkomen. Luistert nsb’ert ik heb niet alleen een reet als een olifant ik heb ook de hersenen. Ik vergeet fucking nooit wat dus beter creëer je ogen in je rug want ik sta vanzelf een keer achter je kun je je omdraaien en het in m’n gezicht zeggen.

Van die mensen die je voor het eerst ziet en je dan opeens ‘Liesbeth List’, of ‘meisje’ noemen, of de ergste ‘Liesje’. Vergeef ze Vader ze weten niet wat ze doen. WAT?! Vergeef mij Vader want ik weet wèl wat ik met ze wil doen!

Lies heeft vroege diensten, maar dat merk jullie helemaal nergens aan toch? Ga ik nu heel zoet slapen om morgen weer als een engel zo lief en gezellig en vriendelijk en behulpzaam aan het werk te gaan om 07:00 uur.

20 thoughts on “Maandag 21 maart 2016

 1. Zo ‘frustie krullebol’, de boel weer kwijt?
  Vroeger en nu nog, hadden/hebben ze daar een spelletje voor uitgevonden met dobbelstenen en pionnen.

  1. Als die dobbelstenen hard aankomen en die personen de kegels zijn dan doe ik mee

 2. Ooooooo, ik kon vroeger inderdaad ook zo ongelooflijk slecht tegen vroege diensten. :-(
  Trouwens, ook zonder vroege diensten is het wel eens lekker om gewoon alles waar jij je aan ergert te uiten, niet dan?

  1. O ja absoluut! Maar als ik vroege diensten heb is alles net nog ff een beetje irritanter!

 3. En ….? lucht dat op? ‘-)
  Tja ik ben een ochtendmens dus heb nergens last van;-)

  1. Ja nou ja eigenlijk best een beetje ofzo toch wel. Ik heb een zware baan, zeker de laatste week was kut. Misschien wel kudt zelfs. Ben dan ook versleten.

 4. ;-) Ik ‘hoor’ dit allemaal uit jouw mond komen… en lig bijna dubbel op de bank, ware het nier dat Noah en Precious tegen me aan liggen en ik hen dan zou pletten….

  1. Fijn dat ik je aan het lachen heb gemaakt. Ik schrijf zoals ik ouwehoer he.

 5. Hahahaha…misschien kunnen wij maar beter niet weten wat je met ze zou willen doen. je zou het ook niet verwachten van iemand die zo lief, en gezellig en vriendelijk en behulpzaam is.

 6. nu wij uit 020 weten er ook wel raad mee hoor :)
  een prachtig stuk wat ik gelezen heb
  en weet je Rob is ook geen echte Amsterdammer :)
  en jij overleefd die vroege diensten ook wel weer , en je echt vervelen doe je ook niet , want je gaat leuke stukjes lezen :)

  1. Je hebt je portie Amsterdam promoten op mijn blog weer gehad nu ssst over die zwemmende goot.

 7. Een verhelderende manier van je mening geven.
  Vind je het erg dat ik wat rustiger en genuanceerder ben?

  Vrolijke groet,

  1. Komt vast door je woonplaats!
   Sorry
   Rotterdams bloed het verschil mag er zijn hoor!

   1. Ik ben geen ras Amsterdammer …..

    Rotterdam blijft een te onbekende stad voor mij.

    Vriendelijke groet,

Comments are closed.