Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Maandag 14 december 2015

Maandag 14 december 2015

Dierenrijk
Ergens halverwege de nacht schrok ik wakker en dacht o shit nee toch?! Met een vaart spurtte ik naar m’n ladekast en na even rommelen (letterlijk *zucht*) vond ik wat ik zocht. Vorig jaar maakte ik namelijk rond deze tijd sneeuwfoto’s en van de foto’s die ik maakte in dierentuin Dierenrijk zond ik er één in voor de fotowedstrijd. Ik won die en de tegoedbon die ik als verrassing kreeg was nog net een paar weken geldig. Pfieuw!
Vandaag ben ik maar meteen even mijn abonnement gaan verlengen die in juli verlopen was. Zo heb ik dus na maanden weer eens een wandeling in deze kleine dierentuin bij Eindhoven gemaakt. De zomer heeft plaatsgemaakt voor de winter en ondanks dat het een zachte winter is, zijn de eerste tekenen van de hopelijk aanstormende kou al te zien. Zo hangt er in de enorme volière een extra net zodat een deel van de vogels bij de naderende vorst gevangen kunnen worden. Zij overwinteren uit het zicht maar wel lekker warm.
Tot mijn verbazing zag ik bij de Ringstaartmaki’s ook een nieuwe bewoner. Die heeft een eind moeten reizen vanuit Oost of Zuidwest Afrika. Zou het stelletje bij die maki’s dat ook per bootje hebben gedaan? Tenslotte wonen de maki’s op het eiland Madagascar. Hebben zij ook hun familie achter moeten laten omdat de reis bijna net zo gevaarlijk is als achter blijven? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat de Kirks Dikdiks tijdelijk bij de ringstaarten verblijven omdat ze daar een groter binnenverblijf hebben en wat meer beschutting.

ringstaartmaki

Overigens moeten die maki’s nog wel een beetje wennen aan de mini antilope soort. Met regelmaat zaten ze verbaasd te kijken naar het rondscharrelende stelletje asielzoekers. Rustig maar jongens deze vertrekken weer in de lente! Overigens zijn de ringstaartmaki’s nogal tam, ze sprongen met regelmaat op mijn schouders op zoek naar eten. Op een bepaald moment zaten er zelfs twee op mijn rug waarvan één zo vrij was aan mijn haar te trekken. De ander, die ik er ook weer vlug vanaf stuurde, zat met zijn pootjes onder m’n T-shirt…op mijn rug wel te verstaan!

Nieuwsgierig geworden naar deze kleine dierentuin? Het is een kwartier rijden vanaf Eindhoven en goed te combineren met een dagje Eindhoven.

Reader Comments

Comments are closed.

You cannot copy content of this page