Maandag 12 oktober 2015

De vlag wordt gehesen bij het stadhuis van Eindhoven op Coming-outdag

De vlag wordt gehesen bij het stadhuis van Eindhoven op Coming-outdag

Coming-outdag
Ga ik dit echt doen? Das het eerste wat ik dacht toen ik via een andere blog uitvond dat het coming-outdag is. Ja blijkbaar ga ik dit doen.
Als eerste wat een waardeloos begrip is ‘coming-outdag’. Dat komt vast doordat er nog weinig Nederlands in het begrip te vinden is. Het is dan ook aan komen waaien uit Washington Amerika waar op 11 oktober 1987 een demonstratie uitbrak naar aanleiding van een verbod op sodomie (wat nu als homoseksualiteit beschreven zou worden). In een land als Amerika, waar pas sinds dit jaar het homohuwelijk overal legaal is, snap ik dat een comingout-dag nodig is. Daarom ben ik ook blij dat ik in Nederland woon.

Nee ik heb vandaag mijn regenboogvlag niet buiten gehangen, sterker nog ik heb er geen en ik wil er ook geen. Hoe meer aandacht je erop vestigd hoe meer aandacht het krijgt en is dat nog nodig in Nederland?
Ik vind het een vreemde gewaarwording maar ik ben een beetje homorozeholebigayparade-moe. Ja, ik heb ook die tijd gehad dat ik het van de daken liep te schreeuwen, nu heb ik gewoon hoogtevrees.

Waarom stond ik daar dan? Waarschijnlijk alleen maar om hier te kunnen schrijven
dat ik op mensen val-mooi hè.

Photo Friday Challenge – Color

Comingout-day

Dear English readers, I’m not going to translate everything. But I do have to say something in your behalf.
Please don’t stop fighting for your rights. I’m lucky I live in Holland the country with equal gay rights since 2001. I no longer need to hide myself but I do know it can be different for you. So please don’t stop fighting, show yourself and be happy with who you are. You are beautiful and your love is pure. Don’t let anybody tell you anything different.

6 thoughts on “Maandag 12 oktober 2015

 1. Het is niet dat ik er moe van wordt, maar het valt op hoeveel dagen van…. er zijn. Dierendag, dat was er al, maar tegenwoordig heb je er nog zo’n driehonderd. Ik ga het nog meemaken dat bepaalde dagen dubbele functies hebben.
  Enfin, als mensen een coming-outdag nodig hebben, dan moeten ze die instellen. Mij maakt het niet uit. Er is tenslotte ook geen dag dat men moet kenbaar maken een voorkeur te hebben voor katholiek, kunstliefhebber, sportheld of bonzaiboompjeskwekers. Mensen maken het leven vaak zo verschrikkelijk moeilijk.

  En verder lijk jij me een ontzettend leuk blogmens. Daar kom ik dan maar mee ‘out’ :-)

  1. Je spreekt naar mijn hart. Ik vier mijn egen verjaardag niet eens. In de loop van mijn blog heb ik geloof ik wel een keer Valentijn en badeend dag gedaan maar ach ja je moet wat. Ik denk dat de meeste mensen geen flauw idee hebben wat die regenboog vlag betekent laat staan dat het hun interesseert. Ze mogen van mij dan wel de eerste dag van de herfst als bonzaiboompjeskwekerdag instellen, zie ik dan de humor wel weer van in.
   Oe lief hoor Plato waar jij zo mee out komt:$.

 2. Dat zo’n dag bestond wist ik niet. De foto is bijzonder mooi vanuit dat standpunt genomen.

  1. Ik wist het eerlijk gezegd ook niet ben ik ook niet mee bezig. Bedankt voor je compliment.

Comments are closed.