James Paget – Throw off the Bowlines

Foto bij de prachtige muziek van James Paget.

James Paget is een Schotse componist van epic music. Zoals met veel van deze soort muziek kwam ik bij toeval een nummer van hem tegen. Veel van zijn nummers gebruik ik om bij te schrijven, maar ook als ik een eind fiets is dit heerlijke muziek om te luisteren. Specifiek dit nummer doet me inmiddels aan zoveel mooie en bijzondere plaatsen in Nederland denken dat het wel eens tijd werd om dit nummer met jullie te delen. Helaas is er zo goed als niets over deze fantastische componist te vinden en kan ik jullie alleen aanraden zijn muziek te luisteren. Zijn stijl valt geheel onder epic music een muziekstijl die begin jaren 90 opdook. De muziek werd speciaal voor films en games geschreven maar toen er een album met deze muziek werd uitgegeven sloeg dit in als een bom. Of James Paget toen al componeerde of überhaupt geboren was, ik weet het niet er is niets over hem te vinden, alleen maar geweldige muziek. So Throw of the bowlines, gooi de trossen los en geniet van James Paget.

16 thoughts on “James Paget – Throw off the Bowlines

  1. Mooie muziek!
    Misschien kun je hem wel toevoegen op wikipedia bij “Notable composers” onder Epic Music om hem wat bekender te maken.

  2. Ja heerlijk meezwieren op de fiets bij de klanken van deze componist :) Ik ben geen fan van klassieke muziek maar ik kan klassieke klanken in hedendaagse muziek best waarderen. En zelfs de heavy metal scene en andere subculturen halen hun inspiratie maar al te vaak uit de klassieke hoek. Volgens mij waren het de Moody Blues die in 1967 als eerste een album opnamen met ondersteuning van een klassiek orkest

  3. Spannende zoektocht, waarbij je overspoeld wordt met informatie over een arts die niets mer deze muziek te maken lijkt te hebben. Ik heb wel eens mindere filmmuziek gehoord! ;)

  4. Veel is er inderdaad niet te vinden, buiten een eigen facebook pagina met veel mooie muziek…

    1. Klopt Hans Zimmer zit ik dezelfde hoek hij schreef de muziek van Dunkirk waar ik gister over schreef.

  5. Als ik buiten ben heb ik geen behoefte aan muziek maar dat is natuurlijk voor iedereen anders. Dus ook niet aan deze muziek. Maar voor thuis is het prima te pruimen.

Comments are closed.