Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Op mijn platenspeler: Hijo de la Luna

Op mijn platenspeler: Hijo de la Luna

Mecano is een Spaanse band die werd opgericht in 1980. De band is vernoemd naar het technische speelgoed Meccano en is vooral bekend door het nummer Hijo de la Luna, wat zoon van de maan betekent.

Het nummer Hijo de la Luna, wat zoon van de maan betekent, gaat over een zigeunervrouw die de maan smeekt een man te vinden om te trouwen. De maan helpt haar op één voorwaarde, haar eerstgeborene is voor de maan. De vrouw trouwt en krijgt een albinokind. De vader, een zigeunerman, wil niet geloven dat het zijn zoon is, vermoord zijn vrouw omdat hij denkt dat ze vreemd is gegaan en legt zijn zoon te vondeling op de heuvel. Daar ontfermt de maan zich over het kind, hij vormt een wieg als halve maan als het kind huilt en wanneer het kind tevreden is dan straal hij als volle maan.

Hijo de la Luna is vele malen gecoverd waaronder door Loona, Belle Perez en Montserrat Caballé. Hoewel Mecano niet heel bekend is geworden in Nederland, is het wel één van de meeste succesvolle Spaanse bands aller tijden.

Reader Comments

  1. Het verhaal er achter kende ik niet. Treurig, zeg. Het past wel. Ik had zo’n liefdesverdriet toen dit nummer in de top 40 stond dat ik het nog voel als ik het nu hoor. Au!

Comments are closed.

Dat mag niet.