Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Het rokje

Het rokje

Als het maar een beetje warmer dan normaal is draag ik graag een korte broek. Als het koud is draag ik die ook graag maar dan onder de rest van mijn kleding. Groot zijn de broekjes niet groot nadeel hebben ze wel. Het ziet er niet uit als ik er één draag. Ook niet voor Frans denk ik. Weet ik niet zeker ik wil het hem niet vragen. Dan gaat hij namelijk zo subtiel mogelijk om het broekje heel lopen lullen tot hij ziet dat ‘ie me volledig kwijt is en dan begint ie over wat anders. Koffie of zo ben ik meteen met m’n gedachte bij welk koekje ik erbij wil, maar geen stap verder over dat broekje. Dat weet hij ook maar ondertussen heeft hij meer tijd om een goed antwoord op een kut vraag te verzinnen en ik heb koffie. En ik wil geen koffie want het is warm ik draag een kort strak zwart katoenen broekje weet donders goed dat ik er wel eens beter uit zie. Ik zie er in een jutezak nog beter uit want dan is er meer afgedekt. Maar het is warm en ik wil zo min mogelijk aan. Maar zo min mogelijk aan en mijn postuur dat gaat niet samen. En ik ben een wijze dikke vrouw ik weet dat in tegenstelling tot heel veel andere nog lang niet zo dikke of toch wel veel dikkere vrouwen dan ik. Als je mijn postuur hebt draag je geen strakke korte blote dingen. Das geen gezicht. Dat kruipt in hoeken waar niemand het wil hebben en anderen het niet willen zien. Alleen dat fucking broekje zit zo lekker het kruipt niet, het zweet niet, het kriebelt niet het zit alleen maar goddelijk. Als het koud is en zeker ook als het warm is. Alleen ik loop er voor paal in. Frans mag er fijn aan wennen das nou eenmaal part of the fucking deal. Alleen de rest van dit dorp hoeft het niet te zien of te weten. En dan kan ik natuurlijk achter het huis blijven maar ja ik en stilzitten laat staan braaf blijven zitten dat werkt niet en dus toen ik in een goedkope Duitse winkel een korte broek zag wat iets frivoler was en vooral ook iets langer en minder strak toen dacht ik goede maat opzoeken naar de kassa en problemos opgelostos. Blije Lies stapte in de auto reed het hele eind naar huis trok haar spijkerbroek uit want warm buiten, trok een zwart sportbroekje aan en wilde hetzelfde doen bij het iets langere minder verhullende en dus meer bedekkende korte broek en zag dat er iets essentieels miste. Het kruis. Wel fuck. Frans zag oplossingen met naaimachine ik vond terugbrengen te ver voor de belachelijk lage prijs dat ik ze gekocht had en dus trok ik het rokje aan. En voor wie mij inmiddels een beetje kent. Das niet mijn stijl, ik geloof niet in rokjes. Maar ja toen had ik hem (haar?) al aan zag hoe het rokje alles bedekte waar zelfs Frans niet omheen kan praten, voelde ik een zeer fijn briesje langs mijn enkeltjes wuiven en was ik dik tevreden. Dik, tevreden en dat met een rokje.

Reader Comments

 1. Snap ik helemaal. Met deze hondsdagen een rokje, toch lekker fris! Hier ook eentje die geen strakke spannende kleding zal dragen (is ook bij mij geen zicht). Het is wat het is, er zijn ergere dingen in het leven.

 2. Van het moment dat Jij zelf tevreden bent is toch alles ok niet ? Grts

 3. Hilarisch verteld hoor, ik lees beeldend dus zie ik het helemaal voor me. Voorgelezen aan mijn Hulkie.. ik wilde hem laten raden wie dit schreef tot ik bij de naam Frans kwam en hij het metten wist natuurlijk! Geniet maar lekker van je rokje hoor, ik heb er ook een paar, maar ze liggen heel mooi te wezen op de plank in de kast! ;-)

  1. Ja het is weer een typische Liesbeth blogpost dit. Denk dat als je die naam door ‘vriendlief’ of iets dergelijks had veranderd Hulkie het toch wel had geweten.

 4. Ik heb twee nadelen. Mijn benen blijven ondanks tonen aan de hete zon tijdens wandelen of fietsen gewoon spierwit. Niet echt een lekkere combi. Ook al draag ik dan wel korte (niet te korte) broeken zoals nu, bij dit weer. Maar dat witte schrikt af. Vind ik zelf. Als ik mooie zongebruinde meiden zie die zich hullen in onthullende kleding of sportieve kerels met een korte broek, bekrulde bruine benen, dan kijk ik wel eens met afgunst. Maar ja, je moet het doen met wat je hebt. Vanille wordt geen chocolade. En dus trek ik de lange broek maar weer aan als we echt onderweg zijn…

 5. Groot rokjes voordeel…. het kan niet trekken in het kruis;-) Zelfkennis is prettig en voorkomt dat je écht voor paal loopt. Ik draag nu juist even geen rokjes of korte broekmet de warmte omdat ik geen zin in een panty heb en mijn benen in de categorie “oud vlees leg je niet in de etalage” vallen!

 6. Korte broek zit veel lekkerder dan een rokje vind ik. Maar, trek je twee broeken over mekaar aan? Als het heel warm is zit een overgooi jurk wel het lekkerst.
  Gelukkig was de rok toch wel lekker.

  Groet!

  1. Broekje is heel kort en nee daaronder niets. Rokje erover en klaar. Allemaal katoen dus keifijn.

 7. Ik heb ook zoń broekje.. Voor op het balkon. Of om het vuilnis weg te brengen. De winkel is nog een brug te ver. Dan doe ik een rokje of een jurkje aan. Soms met legging want het voelt wel heel fris..

 8. Ff wennen maarbbdie rokjes zitten heerlijk.
  Wandelrokjes vind ik het leukst staan vij mezelf.
  De andere rokjes vind ik nogal tuttig staan maar ik draag ze wel.
  Dan maar tuttig, ze zitten gewoon veel fijner als het heet is.

 9. ook ik trek mij weinig tot niets aan wat andere denken van wat ik aan heb
  maar dat zal voor een jonge vrouw vast en zeker anders zijn
  maar als iets je goed en vooral lekker zit , zeg ik houden zo

  fijn weekend groet

 10. Een van de voordelen van vrouw zijn lijkt me dat je een rok kunt dragen. De Schotten hebben dat goed begrepen. Maar ja, die moeten dan weer zo’n belachelijke doedelzak meetorsen.

 11. Hoe ik er hier achter de gevel rondloop stoort niemand. Dat is dan denk ik één vande voordelen van alleen te zijn.

Comments are closed.

Dat mag niet.