Heel veel redenen om nooit meer naar een beurs te gaan

Heel veel redenen om nooit meer naar een beurs te gaan

Al jaren had ik op een enkele rommelmarkt na geen grote hal meer betreden om langs kramen te lopen. Het idee entree te betalen om vervolgens dingen te gaan kopen vond ik altijd al vreemd en toch bezocht ik binnen een maand tijd twee beurzen. Spontaan bedacht ik heel veel redenen om nooit meer naar een beurs te gaan. En wat je eraan kan doen om het dragelijk te maken.

Stalen neuzen en een bumper
Net aanwezig liepen we de eerste gang in, een drukke maar niet onmogelijk om doorheen te lopen, zo dacht ik. Maar nog voor ik het einde gehaald had waren al zoveel mensen tegen me aangelopen, dat ik besloot mijn camera in mijn tas in een sjaal te wikkelen opdat ‘ie niet kapot zou gaan. Ik weet het druk, maar ga verdomme niet vlak voor me neus stilstaan om over je bril op je telefoon te kijken wat iets nou op Marktplaats kost. Ik heb een flinke bumper aan alle kanten maar dat helpt echt niet als het om een kettingbotsing gaat. En het gebrek aan fatsoen, niks zeggen en gewoon doen alsof er niets aan de hand is.
Ook het volk wat spontaan besluit over te steken, eerst kijken hebben ze je vroeger geleerd toch? De enkele fatsoenlijke mens die er rondliep herkende je aan het feit dat ze even hun excuus maken nadat ze volop op je tenen getrapt hebben.

Goed verkouden zijn is een must
Binnen roken is al jaren verboden, maar het nadeel aan die hallen is dat al die nooddeuren verplicht open moeten zijn. Zonder alarm maar met koude buitenlucht zorgt voor rook binnen die zogenaamd naar buiten gepuft is gewoon lekker binnen rond drijft. Sowieso waren er weer opvallend veel mensen met een beerputlucht om hen heen. Stinkende muilen, naar rottend tandvlees niet broodje shoarma, smetplekken in alle stadia en zweet heul veul oud vies goor meurend zweet. Uiteraard doet de vieze vetkraam op de eerste verdieping daar vrolijk aan mee. Zeker als mensen ruftend van hun verkeerd gevallen berenlul met uien onderweg zijn naar het beneden gesitueerde toilet.

Heel veel redenen om nooit meer naar een beurs te gaan

Zakdoekjes mee
Ik snap het nog als je als het van die verhuur zooi is op een warme dag, maar een beetje evenementenhal mag dat gewoon op orde hebben. En gratis. Dat de twee beurzen die ik bezocht niet van veel vrouwvolk was voorzien zorgde dat de toiletten keurig schoon waren. Geen rijen, alleen een stel mannen die verstrooid bijna de verkeerde inliepen.

Fietsen, lopen of betalen
Voor mij is het een heel vreemd idee om entree te betalen om vervolgens al dan niet iets te gaan kopen. Zeker als je er nog geen schoon toilet of dak boven je hoofd voor krijgt. Vroeger bezocht je een rommelmarkt omdat het leuk was, tegenwoordig ligt er alleen echte rommel want alles van nog een beetje waarde is via Marktplaats verkocht. Met beurzen begint dat ook steeds meer. De entree is flink duur en als je geen zin hebt om te lopen dan betaal je je scheel aan parkeergeld. Met een beetje mazzel sta je tot boven je dikke zolen diep in de modder bij het uitstappen en dan 8 euro rekenen voor je parkeerplaats. Dit is een boerenveld, waar is de eigenaar met zijn trekker want ik krijg mijn auto er niet meer uit. Zag bij de twee beurzen dat je ook best ergens verder terug kan gaan staan, moet je op de terugweg wel eind met een berg zooi sjouwen. Nou ben ik voor die laatste te lui, maar eigenlijk zou je het moeten doen.

Waar is Wally spelen
Maar dan niet leuk uit een boek maar serieus zoeken omdat je je maten kwijt bent. Hoewel ik echt wel alleen een beurs over sjouw is het samen leuker. Zeker als je zoals ik amper weet waar Frans naar op zoek is. En hoewel ik echt dol op teringzooi ben, is het met nerdbeurzen als snel op zoek naar een spelt in een hooiberg om na 3 rondjes de conclusie te trekken dat ze het echt niet hebben.

Steek je handen in je zakken
Ze duwen je allerlei rommel in je handen. Slecht schrijvende pennen maar ook ballonnen. Hé ik ben een grote meid das gewoon een milieuvervuilende zak met adem. En wat denk je van die zogenaamde beursaanbiedingen? Zogenaamd keigoedkoop spul, maar goedkoop is het niet. Zeker niet als je 2 dingen moet kopen om een korting te krijgen en al helemaal niet als de verkoper je mevrouwtje noemt. Dan moet je sowieso weglopen. En dan van die kramen waar hèt item van het jaar wordt verkocht, een ballon met een knuffel erin en daar zie je dan volwassen vrouwen mee in de trein zitten. Zonder kind dus, wtf!

Bizar volk
Misschien had het een beetje met het nerd karakter van de beurs te maken maar ik heb nog nooit zo’n enorme hoeveelheid lelijk volk bij elkaar gezien. Het enige wat daar wel aardig aan was, was dat er mannen naar me keken op de; ohetiseenvrouwenzeheeftgrotetieten-blik. Voor de duidelijkheid de vrouwen die er rond liepen hadden niks, vrij weinig of heb ik misschien door het gebrek aan de goede hormonen niet als vrouwen bestempeld. De meeste van hen herkende ik aan de truttenkar die ze bij zich hadden. En heb je wel eens een man en vrouw naast elkaar zien staan met beide hetzelfde buiktasje? Ik wel. En hij had een stel menboobs waar de gemiddelde daar aanwezige vrouw, ik niet, jaloers op zouden zijn. Ik vraag me nog af of hij in dat tasje kon kijken of alles op gevoel deed.

Moeie poten
Ook een flink nadeel vind ik dat achterlijk langzame geslenter, voor je er erg in hebt sta je meer stil dan je loopt, terwijl je probeert te zien wat er eigenlijk te zien is. Hoewel goed voor je conditie, leg ik nou wel met tablet op de bank mijn kakhielen rust te gunnen. Gelukkig komt er een eind aan elke beurs en ben ik er voorlopig weer een hele tijd vanaf. Misschien wel zo lang dat ik alle ellende weer vergeten ben.

18 thoughts on “Heel veel redenen om nooit meer naar een beurs te gaan

  1. Net zoals jij heb ik iets tégen – veelal commerciële – beurzen waarvoor er op de koop toe ook nog eens inkom wordt gevraagd. Ziedaar waarom ik het al ettelijke jaren vermijd, hetzij er gratis inkom is (zoals de boekenvoordeel beurzen, die zijn gratis) en dan nog… Ik mijd zoveel mogelijk de ‘spitsuren’ daarin, wil daar liever op m’n gemak rondkijken want ik hou ook niet van immense drukte/warmte/lawaai… Hooggevoelig en zo…

  2. Nou een echte rommelmarkt ben ik niet zo van, maar heel af en toe een beurs, vind ik stiekem gewoon wel leuk, maar mijn portemonnee niet, want ik wordt toch altijd hebberig ………..

  3. Ik heb dit met het boekenfestijn. Iedereen heeft daar zo’n mandje, maar die planten ze dan gewoon mooi in het midden van het pad, zodat je er niet langs kan. Zooo irritant.

  4. Wij zijn nooit naar de beurs geweest. Veel te druk. Wel eens vroeger naar Bazaar geweest in Beverwijk. Ik vond daar ook niks aan. Vreselijk voor ervaring geweest. Brrr… Eten moet je daar vooral opletten. Het is niet te vertrouwen.

  5. Je hebt al de dingen waar men zich op zo’n locatie aan ergeren kan op een plezante ,humoristische wijze neergeschreven

  6. Ik heb het gevoel dat een beurs niet helemaal jouw biotoop is. :-)

Comments are closed.