Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Fotoserie: Veulsteleuke veulens

Fotoserie: Veulsteleuke veulens

Paarden zijn nooit zo mijn ding geweest maar zoals veel babybeestjes was ik vrij vlot de auto uit toen ik deze knapperds zag. Vooral ook omdat als we het dan over paarden hebben, ik vooral niet van die truttig stappende beesten in een stoffige bak bedoel. Maar echte paarden, werkdieren die verzorgd niet gepoetst worden en niets dan rauwe schoonheid uitstralen. Schoonheid die je ook bij de veulentjes ziet maar die vooral nog heel schattig zijn. En knuffelig. Ze weken niet van hun moeders flanken. Flanken die in het geval van die grote zwarte daar nogal eens in mijn beeld stonden in plaats van die kleine schoonheid. Fotoserie: Veulsteleuke veulens.

Reader Comments

 1. Mij favoriete paarden ras deze werk paarden, helaas door corona dit jaar geen evenementen met deze prachtige dieren, ik ga naar bijna al Straô (heb hier diverse logjes van gemaakt) ritten op het strand tussen Renesse en Burgh-Haamstede in februari en begin maart, ook ploeg demonstratie’s, voorjaar werkzaamheden, oogsten enz…. er worden veel evenementen georganiseerd in Zeeland met deze dieren.

  RE: Dat vliegtuigje is dat tijdelijk?
  Nee niet tijdelijk, staat er al zolang ik me kan herinneren, maar is pas helemaal opgeknapt.

  RE: Waar staat die en hoort dat bij een museum?
  Het staat bij het SAS van Dirksland, dit is wel erfgoed maar geen museum.

  1. Deze plakten nog aan hun mpeders n dat vond ik ook wel wat hebben. Maar jij kan wel even gaan kijken, zeg maar, of ze al dartelen.

 2. Oh ja.. dit zijn echt wel de mooiste paarden.. die stevige met die flossen aan hun onderbenen. En jonge dieren zijn natuurlijk áltijd goed! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You cannot copy content of this page