Fotoserie: Oké dan gaan we fietsen

Fotoserie: Oké dan gaan we fietsen

Je zou je bijna schuldig gaan voelen door zo’n fiets zeg. Je zou denken dat hij op zijn oude dag, want een jonkie is het echt niet meer, wel wat rust geniet. Maar nee hoor mijn fiets moet zonodig weer door tot het bittere einde, voelt zich natuurlijk nog een jonge god en wil van wijken niet weten.

Maar ja ergens had ‘ie natuurlijk een punt, niet over die zwarte roestbak want laten we eerlijk zijn, de Vitara is een heerlijke auto, maar het aantal fietsende kilometers is wel een eind gedaald sinds die roestbak voor de deur staat. Het gemak ervan is leuk maar druist een beetje tegen mijn principes, die dus nergens op slaan, in.

Maar om nog enigszins te voldoen aan het beeld dat ik een echte fietser ben, toog ik op weg. Er lag nog een soort van sneeuw er kwam mist op en de wegen waren schoon. Behalve teringkoud had ik geen excuus en die fiets zeker niet. Als hij zich achtergesteld voelt, prima dan gaan we fietsen.

Hij maakte bijna een vreugdedansje toen ik vrijwel meteen een andere weg dan naar mijn werk in sloeg. Net op tijd realiseerde ik me dat dat een glad stukje weg was en hield hem in toom. Hij mopperde nog wat vond dat hij een nieuwe koplamp moest voor er nieuwe foto’s gemaakt werden. Ik mopperde alleen op bepaalde toch wel zeer koude onderdelen en hield het na een kleine 10 kilometer voor gezien. Fotoserie: Oké dan gaan we fietsen.

28 thoughts on “Fotoserie: Oké dan gaan we fietsen

 1. Prachtige fotoserie! Ik durf niet goed te fietsen met glad weer, en ach, in de binnenstad mag je toch niet fietsen. Dus ik ben een loperd geworden in de laatste jaren.

 2. Goed bezig!
  Ik hoop op een baan op loop- of fietsafstand. Ik heb geen hekel aan autorijden, maar het lijkt mij heerlijk al lopend/fietsend mijn pensioen in te gaan. Al duurt het nog wel eventjes (jaartje of 11 of zo) voordat het zo ver is. Maar dromen mag… Vind ik..

 3. Ach… wat lief dat je de fiets z’n zin geeft, best wel koud hoor om te fietsen.
  De foto van de fiets is helemaal geweldig en die eerste foto onderweg zou je op canvas af moeten laten drukken, wat een sfeer heeft die.

 4. Leuk verhaal en foto’s, dapper met die weer op de fiets gaan rijden.

  met dit weer laat ik de fiets maar lekker staan, krijg zo’n last van winter tenen :-( ondanks thermo sokken en dikke schoenen, wacht nog even op wat beter weer, om weer lekker te gaan fietsen

 5. Ik kreeg mijn fiets op mijn 21e verjaardag (ben nu 43) en die rijdt nog prima, vooral sinds ik er vorig jaar nieuwe banden onder heb laten zetten. We hebben gisteren een flink stuk gefietst (28 km.) en de kou viel erg mee. Het is mijn favoriete vervoermiddel :-)

 6. Oei.. op die brug lag zéker nog een soort van sneeuw.. lijkt me glad! Ik ging nevernooit op twee wielen met zulk weer, hoe mooi ook! een ongeluk zit in een klein vlokje..! ;-)
  Maar die foto’s zijn de moeite!

 7. Je hebt de fiets gelukkig gemaakt. Een nieuwe koplamp? Duh. Teveel spatsies moet zo’n fiets nou ook weer niet hebben. Mooie winterfoto’s!

 8. 10 km. Fiersen met die kou. Brrrr
  Vorig jaar moest ik zo nodig fietsend de heide op.
  Nou dat heb ik geweten hoor. Kon gelijk 2 weken mijn knie niet goed meer buigen.
  Laat dat fietsje maar ff in de schuur hoor.
  Straks mag hij weer.
  Wel mooie foto’s👍👍👍👍👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *