Fotoserie: Het is geen weer voor lammetjes

Het is geen weer voor lammetjes

Een paar weken geleden zag ik het eerste, wel heel bange schaap, met haar lammetjes. Het was heerlijk weer, zacht, de voorjaarsbloemen stonden al volop in bloei en het rook zelfs naar lente. Hoe verbaasd was ik dan ook niet een kleine schaapskudde of grote schapenfamilie tegen te komen inclusief nog wel heel kleine lammetjes. Het is geen weer voor lammetjes, toch hadden die kleine nog niet zo wollerige beestjes prima naar hun zin met het vies gure, winderig weer. Ze dartelde vrolijk door de nog verse sneeuw die prima bleef liggen tussen het nog bevroren gras en hoewel ik allereerst voorzichtig naderde leken deze kleine nog prachtig witte lieverdjes bepaald niet bang en bleven nieuwsgierig kijken maar helaas net te ver weg om mijn bevroren handen te warmen. Fotoserie: Het is geen weer voor lammetjes.

23 thoughts on “Fotoserie: Het is geen weer voor lammetjes

 1. Zag ook van de week een lammetje in de wei… zei meteen… och gottegot dat is toch nog veel te koud voor zo’n ukkie! Hopelijk overleven die vroege lammetjes het!

  1. Ja ik probeer het vaker te doen hier zag ik alles al zwart wit. Soms werkt het gewoon.

 2. Prachtig foto’s van deze lammetjes. Lammetjes kunnen even in de stal staan. Het is toch te koud.Maar ik geloof dat lammetjes tegen kunt? Wat zijn allemaal lief. Doei..Groetjes,

  1. Nee lamsvlees eet ik niet sinds ik door een stage te weten ben gekomen hoe ze met die dieren omgaan.

 3. mooie serie van deze lieve dieren
  als je er 1 had kunnen pakken om je handen te warmen, had je wel gemerkt dat ze een prima vet isolatie in de wol hebben ze kunnen wel wat kou hebben dus.

 4. Mooie foto’s!!Nou ze hebben een wolletje aan en schapen krijgen nooit koude voeten.Ze zullen voor de nacht wel onderdak hebben.

 5. Inderdaad ze zouden beter in een warme stal zitten ook al hebben ze een wollen jasje aan dat niet voorzien is op deze gure tijd

 6. De eerste foto waarop het schaap naar haar jong kijkt is mijn favoriet. Gisteren stond ik even op de Waddendijk in het uiterste noorden van Groningen, waar de wind met orkaankracht (ik overdrijf nu een heel klein beetje) rechtstreeks van de ijzige noordoostelijke vlakten kwam, en ja, het is geen weer voor lammetjes. :-)

Comments are closed.