Fotoserie: De foto’s die ik op mijn terras maakte

De foto's die ik op mijn terras maakte

Bij het inleveren van mijn sleutels laatst, keek ik nog één keer rond in mijn oude huisje. Mijn blik rustte op de rand van mijn oude terras en even wreef ik er overheen. Hoewel droog was het guur en zeker geen terrasweer maar toch bleef ik er even staan. Ik dacht aan de foto’s die ik hier maakte.
Veelal productfoto’s en natuurlijk genoeg foto’s van Doezel. Dit was zijn terrein. Dat hij hier niet meer is maakt het terras nog leger. Hem fotografeerde ik nog het meest. Toch deel ik de reclamefoto die ik maakte, zittend op de rand met weerspiegeld licht in de ruiten verderop en dan het moment dat hij zijn bek aflikt. Toch maakte ik nog heel wat andere foto’s ook, de nieuwe buren die een jong zwart poesje hadden, Doezel in de sneeuw en een hele berg luie kater foto’s.

Dat ik heel wat productfoto’s op de randen fotografeerde, dat was gewoon gemakzucht. Binnen moest ik heel wat meer ruimte leegmaken. Het witte tafeltje deed voor alle buitenklusjes dienst. Ik verschoonde de kattenbak erop, verpotte de enkele planten die het overleefden maar at er ook aan. De tafel is vaak gepoetst maar roest niet. Staat nu opgeslagen tot het beter weer wordt. De jaren dat ik hier woonde werd de rand steeds slechter. Weer en wind dat soort dingen tasten hoe hard hout ook is, aan. Ik had als fervent plaatjesschieter geluk, de zon kwam links op en ging rechts onder. Ik maakte gretig gebruik van vooral het gouden licht. De kleine kerstballen fotografeerde ik nog in pyjama, de opkomende zon schijnt op de bevroren rand. De andere kerstfoto is gemaakt net na een heftige hagelbui. Met een rotgang pakte ik de kerstballen en strooide het al smeltende ijs, enkele seconde na deze foto verdween de zon en daarmee ook de bokeh op de achtergrond. Stiekem lag mijn camera altijd klaar om het mooie licht vast te leggen. Daarom laat hier nog één keer een selectie zien van de foto’s die ik op mijn terras maakte.

23 thoughts on “Fotoserie: De foto’s die ik op mijn terras maakte”

 1. Flavie schreef:

  Een nieuw plekje = nieuwe mooie foto’s :-)

 2. willyduvel schreef:

  Hopelijk kan je op die nieuwe plaats eveneens mooie foto’s maken ! Grts

 3. Hartelijke Hot Hulk schreef:

  Ik maakte ook foto’s van het huis waarin ik ooit zo gelukkig was.
  Ik maakte ze niet van het huis waar jij ook nog ben geweest.
  Veel te veel verdriet daar gekend.
  Het verleden laten we achter, enkel het heden de toekomst telt.

 4. minoesjka2 schreef:

  Ja, verhuizen haalt ook weer herinneringen boven ………. en weet die neem je gewoon mee, en kun je los laten als het tijd is………. net zo trouwens als jou mooie foto’s.

 5. inge schreef:

  wat een boel moois. en idd, dat licht! :)

 6. Hilde schreef:

  Het is fijn om hierop te kunnen terugkijken, al voel ik wat weemoed doorheen je woorden. Wens je een hele warme nieuwe thuis toe x

 7. AnneMarie schreef:

  Mag ik zeggen dat je een beeldkunstenaar bent?
  Mooie foto’s en mooie herinneringen.
  Je weet straks op je nieuwe stekkie ook vast weer zo’n mooi plekkie te vinden om je herinneringen en creaties vast te leggen.

 8. francky schreef:

  Het zijn inderdaad mooie herinneringen.
  Nu volop genieten van je nieuwe stek.

 9. Anna schreef:

  Mooie foto’s

 10. Edward McDunn schreef:

  Mooi Liesbeth, je wordt er toch een klein beetje weemoedig van hè?

 11. Sjoerd schreef:

  De herinneringen aan dat plekje zijn ook wat waard. Mooie foto’s en voldoende vlak licht zo te zien.

 12. fietszwerver schreef:

  ja dat is pure nostalgie
  die foto van Doezel en z’n lekkers vind ik helemaal top

 13. Martha schreef:

  Wauw wat een prachtige foto’s! Heb je in je nieuwe woning ook een terras?

  1. VillaSappho schreef:

   Hey pasgeleden schreef ik over privacy daarin kan je lezen waarom ik niet over mijn nieuwe huis blog.

 14. Matroos Beek schreef:

  Daar heb je heel mooie foto’s gemaakt. Ik wens je het allerbeste in je nieuwe stek!

 15. henk50 schreef:

  Tsja, verhuizen, voor mijn gevoel went het nooit. Ik heb heimwee naar tal van vorige huizen. Naar onze vroegere jaren ’30 huizen. Naar een flat met uitzicht op de duinen en de vuurtoren. Naar een halve woning in een Amsterdamse volksbuurt (28 vierkante meter). Maar het voordeel van het verhuizen was wel dat we van alles gingen opruimen, zelfs toen we steeds groter gingen wonen…

 16. Bertie schreef:

  Het doet wat met je, weggaan van een plek waar je je goed voelde.
  Het worden mooie herinneringen. Ook wat waard.

 17. annaberg schreef:

  Mooie foto’s.

 18. Harme van Kamp schreef:

  Mooi en nostalgisch stukje. Leuk in combinatie met de foto’s.
  Hoe je de foto’s vanaf de site kunt bekijken vind ik ook erg mooi. Mij lukt dat nog niet, maar waarschijnlijk is het gebonden aan het bepaalde thema dat jij gebruikt.

 19. rietepietz schreef:

  Wat een mooie serie, en natuurlijk een beetje nostalgie bij het verlaten van je huisje.

 20. Marylou schreef:

  Dat is de nostalgie die een mens soms parten speelt maar met de lente voor de deur zal weer andere plekje tot jouw plekje worden omgebouwd .Met 2 is het toch altijd gezelliger dan alleen.

 21. vivapo schreef:

  Mooie herinneringen ; ik ben ervan overtuigd dat je op je nieuwe plek ook wel een geschikt plekje vindt waar je met het licht kan spelen. Hartelijke groet, viviane

 22. Trees schreef:

  Mooie herinneringen Liesbeth.. je gaat nu weer samen een heleboel nieuwe maken!
  Maar als je ergens fijn gewoond hebt is het toch lastig om weg te gaan, hoe leuk je leventje ook is/wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: