Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Fotoserie: Die mooie bloemetjes

Fotoserie: Die mooie bloemetjes

Het was op zo’n verdwaalde maar schitterende avond dat Frans en ik een rondje reden. De ondergaande zon was prachtig en we genoten dan ook van de rust terwijl we dwaalden over smalle weggetjes, nog niet eens zo ver van huis.

Wanneer het licht zo mooi, zo warm, zo schitterend is zoek ik naarstig naar een onderwerp. Ik heb niet altijd mazzel, soms is mijn beoogde onderwerp gesnoeid, weggehaald of lang zo mooi niet als ik hoopte. Maar deze bloemetjes, die waren een cadeautje. De Knopherik is namelijk een 1-jarig bloemetje en hoewel je ze redelijk vaak in de berm ziet staan, heb ik ze nog nooit zo geweldig mooi op een weiland gezien. Ik was dan ook vlot uit de auto.

Langs het veld stonden bomen en ertussen vooral brandnetels en heel wat prikkels. Ik dacht er te weinig aan, zou ik later merken. Als je zoals ik, redelijk vaak met het gouden uur werkt, dan weet je hoe vlot dat geweldig mooie licht verdwenen is. En dus fotografeerde ik, hurkte ik, fotografeerde nog meer en ging uiteindelijk zitten. Het prachtige licht streek over de bloemetjes, maakte het me niet makkelijk qua fotograferen.

Leuk hoor dat gouden uur tot je handmatig scherp aan het stellen ben en het licht ziet verdwijnen.

Het gouden uur is geweldig, maar je vervloekt het ook als je handmatig scherp moet stellen. Niet tegen de zon in fotograferen, ik snap het. Maar toen de zon eenmaal weggegleden was achter de verderop staande bomen kon ik alleen met een diepe zucht concluderen dat mijn broek vuil was, er meerdere doorns in zowel mijn hand, arm als been zaten en dat de koude wind me spierpijn had bezorgd.

Daags erna reden we weer langs het veld. De bloemetjes waren verdwenen, ondergeploegd. Groenbemesting heet dat, het zorgt voor een hoger stikstofgehalte in de grond, die mooie bloemetjes zijn nu een cadeautje in humusvorm voor wat er onder de grond leeft en er waarschijnlijk net zo van geniet als ik daar deed. Fotoserie: Die mooie bloemetjes.

 

Reader Comments

 1. Maar het blijven mooie foto’s.
  Vraagt concentratie en dan zie je wel eens wat anders over het hoofd.
  Had ik gisteren aan zee: ik stond er met mijn rug naar toe om de zandstorm te fotograferen: natte voeten dus.

 2. Ach een weinig ongemak ervaar ik ook met fotograferen, het resultaat geldt… ik stapte afgelopen week bij het fotograferen van een juffer per ongeluk naast het pad en zong 10 cm in de blubber weg… Het droogt wel. Mooi al die bloemetjes, het geeft een ietwat herfstig beeld in de gouden uurtjes,.

 3. Wat een prachtige bloemen in het gouden uurtje gefotografeerd.
  Het licht is dan altijd super mooi vind ik, alhoewel ik zelf nooit nog wat later in de avond ga fotograferen.
  Groetjes Irma

 4. Prachtige foto’s. Wat wel jammer is dat jouw blog steeds zo slecht op mijn smartphone wil laden. Ik moet altijd een paar keer verversen. Ik heb het tot nu toe alleen bij jouw blog. Waar zou het aan kunnen liggen?

  1. Geen idee, ik verdiep me steeds minder in telefoons omdat meer dan 80 procent van mijn bezoek een laptop of computer gebruikt.

    1. Heb mijn licht eens opgestoken:
     Verwijder je internet app en installeer opnieuw. Hou de app up to date en verwijder heel regelmatig alle cookies en geschiedenis. Je zou er voor kunnen kiezen de WP app te gebruiken die laadt mijn website niet maar wel het bericht. Dat scheelt allicht een berg.
     Ik heb foto’s op mijn blog en hoewel die niet allemaal laden maar pas als je er naartoe scrolt, trekken die natuurlijk wel iets. Ondanks dat ze klein zijn en gecomprimeerd.
     Ik heb zelf net mijn website wederom opgeschoond (maar dat doe ik om de dag) mijn footer verwijderd en mijn zijbalk wat leger gemaakt. Truste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dat mag niet.