Fotoserie: De nog onbekende paarse bloem

Fotoserie: De nog onbekende paarse bloem

Het gebeurd me vaker, door bepaald lichtval zie ik opeens foto’s in wat bloemen. Ik fotografeer ze en met een beetje gelukt loopt er iemand voorbij die de naam weet. Deze keer niet, ik fotografeerde de bloemen ging naar huis en kon ze niet vinden. Ik had de moed al bijna opgegeven tot ik via één van mijn zoekopdrachten een nieuwe app tegen kwam. Ik ben niet van apps als het om natuur gaat maar na een half uur zoeken was ik het beu. Ik downloadde de app Plantnet, fotografeerde de foto op mijn beeldscherm en in een paar tellen stond daar de naam van de bloem. Oké das fantastisch.
Deze paarse bloem heet Camassia leichtlinii en is in Nederland bekend onder de naam Prairielelie. Camassia komt van het woord quamash, wat de indianen gebruiken voor een soort waarvan de bollen worden geroosterd en gegeten. De tweede naam is de achternaam van een Duitse plantenverzamelaar. De Prairielelie bloeit in mei en juni, komt uit Noord-Amerika en is in mijn ogen vooral fotogeniek tegen de zon in. Fotoserie: De nog onbekende paarse bloem.

 

19 thoughts on “Fotoserie: De nog onbekende paarse bloem”

 1. Minoesjka schreef:

  In een woord : prachtig!

 2. Henk Jonkvorst schreef:

  De grote foto vindt ik vooral erg mooi geworden

 3. Aukje schreef:

  Dat is nog eens een mooie bloem, eh foto!!!!!

 4. leo schreef:

  Prachtig liesbeth…zeker met tegenlicht.

 5. Edward McDunn schreef:

  Prachtige opnamen, klasse Liesbeth!

 6. Sjoerd schreef:

  Whauw, van deze foto’s mag je er meer plaatsten…

 7. Jeanine schreef:

  Wat een schitterende foto’s! 💜 Prachtige bloem ook. Ideale app zeg. Die ga ik onthouden!

  Groet Jeanine.

 8. petergreyphotography schreef:

  Verder dan de Sanseveria kom ik niet wat betreft plantenkennis (dat is die gedrongen plant met lichtgele bloempjes in de vorm van kroonluchtertjes. Geloof ik.) Een plant echter met de schitterende achternaam Leichtlinii (twee i’s!) moet worden gekoesterd. Mooie bloem ook! En geweldig gefotografeerd.

 9. Marylou schreef:

  Knappe foto en die app levert goed werk maar soms vindt hij de oplossing ook niet

 10. Matroos Beek schreef:

  Ze staan er prachtig op!

 11. fietszwerver schreef:

  prachtige opnamen van een mooie bloem met een moeilijke naam

 12. Harme van Kamp schreef:

  Prachtige foto’s.

 13. Anna schreef:

  Prachtig hoe je deze ‘Prairielelie’ [Camassia leichtlinii] heb vastgelegd, Liesbeth!!
  Zo mooi met die lichtval…
  Lieve geniet groetjes van Anna 😃

 14. Renesmurf schreef:

  Wat maakt het ook uit wat de naam is die iemand ooit verzonnen heeft.

 15. Rietepiets schreef:

  Geen makkelijke naam ik ben bang dat ik die weer snelvergeten ben;-)

 16. fialas schreef:

  mooie geheimzinnige foto’s.

 17. Yova schreef:

  Ik ken deze bloemen ook niet. Wel bijzonder om te zien. Wat heb je mooie foto’s gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: