Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Fotoserie: Blauwe regen in de zon

Fotoserie: Blauwe regen in de zon

Eén van de weinige bloemen die ik meteen herken en van naam ken is de blauwe regen. Ik ben geen held met namen onthouden maar toen ik deze zo bekende hangende bloemenpracht googelde kwam ik weten dat er diverse soorten zijn. Dat deze blauwe regen Chinees is en linkswindend. Ze kunnen ook rechtsom gaan maar dan is het Japans. Mij kan je alles wijsmaken ik genoot vooral van deze geur- en kleurenpracht in de zon. Fotoserie: Blauwe regen in de zon.

Reader Comments

 1. Een vriendin van mij heeft er een in haar tuin, een genot om naar te kijken. Mooie serie waar ik nog even van geniet want die bij haar is uitgebloeid

 2. Prachtige plant. Zwaar giftig meen ik mij te herinneren.
  Ooit woonde ik ineen huis waarvan de bijkeuken gehuld werd in blauwe regen.
  Zucht eens weemoedig.

 3. Ja, die is mooi.. je ziet/zag er hier in de wijk ook veel, maar ze lopen alweer op z’n einde hier.
  Heb er ooit zelf eentje gekocht.. naast de voordeur gezet, uitlopers tegen houten latwerk aan de gevel. Kwam ik op een ochtend buiten, waren die uitlopers net boven de grond afgeknipt en de plant uitgegraven..!

   1. Er zou gerenoveerd gaan worden toendertijd, waarbij mensen tijdelijk hun huis uit moesten.. en de tuinplanten-dieven namen de moeite niet af te wachten wat je eventueel achter zou laten.

 4. Als alle voorjaar bloesem bloeien ze véél te kort, maar áls ze bloeien is het práchtig.
  Jij wist ze weer te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You cannot copy content of this page