Favo muziek van mij als jonge puber

Favo muziek van mij als jonge puber

Tijdens een verdwaalde nachtdienst hoor je nog wel eens muziek op de radio. Van die nummers die je van voor tot achter mee zingt maar je eigenlijk per direct mee terug neemt naar een periode. In favo muziek van mij als jonge puber vertel ik jullie over de herinnering die ik aan bepaalde nummers heb.

Crazy Town – Butterly (luisteren)
Het is totaal mijn genre niet meer maar nog steeds vind ik het een heerlijk nummer, ik hoorde het op de radio en een korte tijd later kocht ik het singletje. In de Free Record Shop om precies te zijn. Waar je aan de balie ook nog gewoon een cd luisterde en betaalde en die thuis dan 2 uur achter elkaar luisterde.

Manau – La tribu de Dana (heel hard luisteren)
Ik zat op de middelbare school, was ene heuse brugpieper en kreeg verplichte huiswerklessen. Aan het einde van zo’n les zette de leraar dit nummer op. En dan wel zo gruwelijk hard dat andere leraren kwamen klagen.

Wes – Alane (luisteren)
Helemaal vanuit dezelfde periode is Alane vreselijk lekker zomernummer, dat het ‘neem me’ betekent weet ik pas sinds ik dat net op zocht. Ik was nogal jong toen dit nummer uitkwam zeg maar en ik kende het dansje, meer wil ik er niet over kwijt.

De Kast – In de wolken (staat hier onder)
Er is enige twijfel of ik dit wel op het www vastgelegd wil hebben, OK ik was fan van De Kast. Dat gezegd hebbende wil ik er meteen aan toevoegen dat ik Syb geen lekkerding vond, dat zijn krullen niet geweldig waren en dat ik dus ook geen reet van dat Fries verstond. Het heeft zelfs een langere tijd geduurd want ik had er nog cd’s van ook. O en een poster aan de muur. En ik wilde naar het concert maar mocht niet.

Welk nummer uit jullie pubertijd brengt foute herinneringen boven?

19 thoughts on “Favo muziek van mij als jonge puber

 1. Oooooo, de Kast!! Dat is lang geleden!! In 2001 hebben wij nog een concert met ze gegeven, en vlak daarna gingen ze uit elkaar. Syb was dan wel niet zo’n geweldig stuk, maar wel heel erg aardig ……… volgens mij heb ik zelfs nog een foto waar ik met hem erop sta. Grappig die herinneringen.

 2. Oooch.. da’s toch helemaal niks om over te twijfelen of je het op je blog zet? De Kast maakte nog heel redelijke muziek hehe. Als héél jong pubertje vond ik ‘Mama’ van Heintje mooi.. dá’s pas erg! :-)
  Iets later kocht ik als eerste single ‘Non, non, rien n’a changé!’ van Les Poppy’s.. daar verstond ik zéker ook geen fluit van hahaa.. maar het klonk wel leuk. :-) En toen ik 12 werd kreeg ik een radiocassetterecorder voor m’n verjaardag en nam alles op van de Top40 van Radio Veronica.. dat was in die jaren heel veel soulmuziek, als George McCrea (Rock your baby) en nog wat foute nummers als ‘Kungfu fihgting’ en zo.. echt allemaal niks om over naar huis te schrijven hoor, maar aaach, je was nog jong hè.. je moest je muzikale smaak nog ontwikkelen hahahaa!
  M’n eerste lp’s waren van Neil Young en Jim Croce.. die vind ik nog steeds goed. Maar die oude nummers., jaaa, die brengen me nog steeds terug in de tijd hoor.. eigenlijk veel muziek wel. Ik heb een tijdje heel veel huizen opgeknapt en dan stond altijd de radio op één of andere piratenzender.. als ik nummers uit díé tijd weer hoor (veel Marco Borsato en Blof), voel ik m’n rug weer van al dat geschilder hahaa!

 3. Oh, die Syb. Geweldig geschreven. Ik heb meerdere nummers die me meteen terug in de tijd gooien als ik ze hoor. Vaak met de niet zo leuke gevoelens die er toen bij hoorden. Maar soms ook leuke herinneringen. Ik hoorde ooit “It started with a kiss” van Hot Chocolate terwijl ik op een mat lag in het plaatselijke buitenzwembad op een stille zomerse dag. Als ik het nummer nu hoor, voel ik weer de zon en het zomerbriesje. Dan hoor ik het water klotsen en dan voel ik me weer zoals toen. Zo heerlijk vrij.

 4. Muziek uit de periode die jij hier zet is grotendeel aan me voorbijgegaan, alleen dat derde nummer ken ik van de radio uit die tijd.
  Mijn puber tijd , pakweg van een jaar op dertien tot zeventien? Liep van Doris Day en Frank Sinatra tot little Richards , the Platters en Neil Sedaka. Maar in die tijd kocht ik nog geen platen, De echt goede muziek kwam ook pas later;-)

 5. De Kast en Alane wel bekend, de andere 2 niet.
  Oh herinneringen aan mijn pubertijd? De meeste muziek die in de vroege 60-er jaren werd gedraaid.
  Heerlijke muziek. Een band is me bijgebleven, herinner me dat ik tegen mijn nichtje toen zei, “zoals The Foundations muziek maken en zingen heb ik nog nooit gehoord, zo geweldig” dacht 1965.

 6. Eigenlijk herinner ik alleen het nummer La Tribu de Dana en dat is fijn om nog eens te horen.
  Omdat mijn jeugd zich afspeelde in de jaren 60 in Den Haag was ik heel erg fan van The Motions met “Wasted Words” (met Robby van Leeuwen). Alleen goede en nu melancholische herinneringen.

 7. Bij mij komt boven alle BeeGees muziek uit de film Saturday Night Fever met John Travolta. Heel fout, maar o wat heb ik daarop gedanst! :)

 8. De Kast vind ik prima muziek maken, en van Fries ben ik niet vies. Ik versta lang niet alles als er Fries gesproken of gezongen wordt, maar ik heb wel een boek in het Fries helemaal uit kunnen lezen, terwijl ik nooit Fries geleerd heb. Maar als kind heb ik het wel af en toe horen spreken, want tussen mijn voorouders zitten Friezen. Dit nummer vind ik heerlijk. De andere nummers zijn ook niet verkeerd, maar laten we zeggen dat het muziek is uit een tijd die ver van mijn jeugd af ligt ;) Ik heb thuis een keer vreselijke ruzie gehad toen ik een keer Elvis Presley beluisterde op de radio, in mijn enthousiasme de radio iets harder had gezet, en niet door had dat mijn stiefvader thuis was gekomen… Een oudere broer probeerde het later te sussen en zei, dat ik die muziek toch wel gauw vergeten zou zijn. De eerste LP (vinyl nog!) die mijn dochter later zelf kocht was van… Elvis Presley!

  1. Dat is een hele andere tijd dan de mijne. Ik kocht mijn eerste muziek op cd maar koop nu alleen nog vinyl.

 9. Procol Harem, A whiter shade of pale.

  Ik was veertien en ik had mijn eerste schoolfeest., Ik was het bekende muurbloempje. De hele avond aan de kant gestaan. Echt niemand wilde met mij dansen. Met mijn bril en beugel was ik niet moeder’s mooiste. Als ik dit nummer hoor zie ik weer dat meisje van veertien.

  Liefs Joanne

 10. De Kast is mooi. De kinderen waren er fan van. De mooiste in het rijtje vind ik La tribu de Dana. Ik houd wel van, ja hoe moet ik het noemen rapp muziek. Vind ze trouwens allemaal goed om naar te luisteren.

 11. helemaal wild was ik van In a gadda da vida van Iron Butterfly en uiteraard van Jefferson Airplane met White Rabbit (Woodstock 1969).

Comments are closed.