FAQ

Waar komt je nickname vandaan?
Het is zo ongeveer de meest gestelde vraag en om het kort te beantwoorden; ik moest wat. Ik weigerde een nickname te kiezen die iedereen zou kunnen gebruiken en dus gebruik ik deze samenstelling. Villa komt van Villa Volta mijn alltime favoriete attractie in de Efteling. Sappho was een Griekse godin. Ze schreef, danste en hield van mannen en vrouwen. O je spreekt het uit als VielaSapfoo.

Mag ik je foto’s gebruiken?
Via contact kun je een aanvraag doen voor de aankoop van de publicatierechten op één of meerdere van mijn foto’s.

Wat is een tirade?
Een retorische aanklacht met woorden. Oftewel ik schrijf een tekst die niet per direct aan iemand persoonlijk gestuurd wordt met in mijn geval nogal duidelijke bewoording. Overigens mag en kan je je door één van mijn tirades aangesproken voelen en ben ik niet vies van een discussie, beledigende woorden verwijder ik uit reacties. De reacties zelf laat ik zoveel mogelijk staan mits deze van een fatsoenlijke inhoud voorzien is en niet doelbewust beledigend is. 

Wie is Doezel?
Doezel is mijn Prinselijke kater.

Wie is Frans?
Frans is mijn lieve vriend op mijn blog en in reacties ook Vriendelief genoemd.

Wat is Liesbethblogt?
Dat is mijn naam op Instagram en ik heb ook het domeinnaam geregistreerd. Of en wanneer ik ga verhuizen weet ik niet, het bekt vooral wat makkelijker dan Villasappho.

Waarom heet Doezel Doezel?
Doezel is niet de naam die ik mijn kater gaf, het gezin waar hij vandaan komt heeft dit waarschijnlijk bedacht. Overigens heb ik er wel wat onderdelen aan vast geplakt. Hij heet onofficieel Prins Doezel d’n Urste. Het prinselijke door zijn karakter en houding vooral als hij op zijn krabpaal, die ik toren noem, ligt. Het laatste deel is een verwijzing naar zijn Brabantse herkomst, hij is geboren in Dommelen.

Welke webhosting gebruik je?
Ik heb one.com waar ik zeer tevreden over ben vooral door de service die zij verlenen en door de chat die dag en nacht bereikbaar is. Denk je eraan een domeinnaam te kopen? Denk dan ook aan mij en gebruik deze link. Jij krijgt 14 euro korting op je hostingpakket en ik verdien 14 euro waar ik mijn hosting weer van betaal. Stuur me eventueel via contact een bericht en ik mail je de link via mijn hosting.

Wat is jouw niche?
Voor ik de vraag beantwoord lees ik eerst even wat het is. Een blog met een niche is gericht op één onderwerp. Dus bijvoorbeeld alleen verzorgingsproducten, honden of bloggen als onderwerp. De reden dat ik niet in één niche blog is vooral omdat ik meer onderwerpen interessant vind. Bij mij terugkerende onderwerpen zijn bloggen, fotografie, de Tweede Wereldoorlog, katten en dagjes weg.

Waarom heb je geen reclame op je blog?
Omdat ik reclame bloedirritant vind en ze op alle websites blokkeer als mijn adblocker dat al niet gedaan heeft.

Welke sociale media heb je?
Ik heb alleen Instagram, daar kan je me vinden als #Liesbethblogt. Of je klikt in de zijbalk, kom je er ook. Facebook bestaat ook nog maar daar doe ik niets mee.

Wie heeft jouw logo ontworpen?
Dat was een hele mooie samenwerking met Ilona.

Welk WordPress thema gebruik je?
Ik ben dik tevreden met Clean Grid Pro.

Hoeveel katten heb jij wel niet?
Nou ik heb 5 katten wel, 1 bijna en een heleboel niet.
Naast Doezel woon ik samen met Maria, Marion, Mora en Kitty. Kater Job is een aanlopertje die nog niet blijft slapen.

Waarom staan er op sommige foto’s een logo en bij anderen niet?
Op alle foto’s die ik maak van Tweede Wereldoorlog evenementen zet ik een logo omdat ik helaas de ervaring heb dat ze zonder toestemming (en met rotsmoes) gewoon gejat en gepubliceerd worden. Zonde, want ik maak er altijd werk van. Foto gebruiken? Stuur even een bericht via contact.

Waarom is mijn reactie niet zichtbaar?
Wanneer je voor het eerst een reactie hebt achtergelaten moet ik die nog goedkeuren. Onaardige inhoudloze reacties worden zonder pardon verwijdert en af en toe komen reacties in de spam terecht, geen zorgen ik haal je daar weer uit, klop je af en zet je erbij.

Ik kan niet reageren op een blogpost!
Om spam te voorkomen is de reactiemogelijkheid bij oudere blogposts uitgeschakeld. Dit werkte ook heel goed tegen mensen die alleen op blogs van een maand geleden reageerde.

Waar woon je nou?
In een klein dorp tussen Eindhoven en Helmond.

Wat betekent Squipday?
SquipdayWie nog wel eens een oude DVD kijkt die komt een menu tegen met donkere achtergrond en in witte letters een enorme hoeveelheid talen. Daar staat rechtsonderaan iets vergelijkbaars als mijn ‘squip’. Hiermee sla je reclame, disclaimer en andere tijdslurpende zooi over en ben je direct in het menu. Leuk weetje hè?! Met mijn squipday (skipday) sla ik een dag over. Ik post 1 van mijn foto’s, wil er nog wel eens een locatie bij typen maar dan heb je het wel gehad.

Welke camera gebruik je?
Over het algemeen mijn Canon EOS 40D, voor het kleinere werk heb ik de 1000D. Beide met diverse objectieven.

Wil je mijn product promoten?
Nee.

Heb je al die foto’s echt zelf gemaakt?
Ja, zelfs die knappe van mijzelf.

En die teksten, ook van jezelf?
Ik heb vroeger iets teveel strafwerk gehad om overschrijven tot mijn hobby te kunnen rekenen.

Nog vragen? 
Ben je jouw vraag niet tegen gekomen, stel hem dan gerust in het formulier bij contact. Vergeet je e-mail niet in te vullen voor een persoonlijk antwoord.