FAQ

Waar komt je nickname vandaan?
Het is zo ongeveer de meest gestelde vraag en om het kort te beantwoorden; ik moest wat. Ik weigerde een nickname te kiezen die iedereen zou kunnen gebruiken en dus gebruik ik deze samenstelling. Villa komt van Villa Volta mijn alltime favoriete attractie in de Efteling. Sappho was een Griekse godin. Ze schreef, danste en hield van mannen en vrouwen.

Mag ik je foto’s gebruiken?
Via contact kun je een aanvraag doen voor de aankoop van de publicatierechten op één of meerdere van mijn foto’s.

Wie is Doezel?
Doezel is mijn Prinselijke kater.

Wie is Frans?
Frans is mijn lieve vriend.

Waarom heet Doezel Doezel?
Doezel is niet de naam die ik mijn kater gaf, het gezin waar hij vandaan komt heeft dit waarschijnlijk bedacht. Overigens heb ik er wel wat onderdelen aan vast geplakt. Hij heet onofficieel Prins Doezel d’n Urste. Het prinselijke door zijn karakter en houding vooral als hij op zijn krabpaal, die ik toren noem, ligt. Het laatste deel is een verwijzing naar zijn Brabantse herkomst, hij is geboren in Dommelen.

Hoeveel katten heb jij wel niet?
Nou ik heb 5 katten wel, 1 bijna en een heleboel niet.
Naast Doezel woon ik samen met Maria, Marion, Mora en Kitty. Kater Job is een aanlopertje die nog niet blijft slapen.

Je moet nog een cookiebanner
Je hebt gelijk, ik ga meteen een pak halen.

Waarom staan er op sommige foto’s een logo en bij anderen niet?
Op alle foto’s die ik maak van Tweede Wereldoorlog evenementen zet ik een logo omdat ik helaas de ervaring heb dat ze zonder toestemming (en met rotsmoes) gewoon gejat en gepubliceerd worden. Zonde, want op zo goed als de rest staat mijn logo niet.

Waarom is mijn reactie niet zichtbaar?
Als je voor het eerst een reactie hebt achtergelaten, dan moet ik die nog goedkeuren. Onaardige reacties worden zonder pardon verwijdert en af en toe komen reacties in de spam terecht, geen zorgen ik haal je daar weer uit.

Waar woon je nou?
In een klein dorp tussen Eindhoven en Helmond.

Wat betekent Squipday?
SquipdayWie nog wel eens een oude DVD kijkt die komt een menu tegen met donkere achtergrond en in witte letters een enorme hoeveelheid talen. Daar staat rechtsonderaan iets vergelijkbaars als mijn ‘squip’. Hiermee sla je reclame, disclaimer en andere tijdslurpende zooi over en ben je direct in het menu. Leuk weetje hè?! Met mijn squipday (skipday) sla ik een dag over. Ik post 1 van mijn foto’s, wil er nog wel eens een locatie bij typen maar dan heb je het wel gehad.

Waarom heb je geen reclame op je blog?
Is me nou serieus al 3 keer gevraagd. Ik begrijp niet dat mensen dat willen, de moeite alleen al. Voor de nog geen 30 euro per jaar die mijn domein met opslag kost vind ik dat echt teveel moeite.

Welke camera gebruik je?
Over het algemeen mijn Canon EOS 40D, voor het kleinere werk heb ik de 1000D. Beide met diverse objectieven.

Wil je mijn product promoten?
Nee.

Heb je al die foto’s echt zelf gemaakt?
Ja, zelfs die knappe van mijzelf.

En die teksten, ook van jezelf?
Ik heb vroeger iets teveel strafwerk gehad om overschrijven tot mijn hobby te kunnen rekenen.

Nog vragen? 
Ben je jouw vraag niet tegen gekomen, stel hem dan gerust in het formulier bij contact. Vergeet je e-mail niet in te vullen voor een persoonlijk antwoord.