Sportschool

Olifant in de sportschool

Dat dieren in dierentuin over het algemeen klein behuisd zijn, daar hoeven we allang geen discussie meer over te voeren. Gelukkig is het hokjesdenken in de meeste dierentuinen al tijden afgeschaft en wordt er meer en meer aan de gezondheid van de dieren gewerkt. Minder contact, verrijking waardoor er gezocht moet worden voor voedsel, het zijn maar een paar voorbeelden waarbij er gewerkt wordt aan de gezondheid van de dieren. Uiteraard komt er heel wat meer bij kijken bij die gezondheid dan alleen het goede voedsel, nee de dieren hebben ook beweging nodig en weet je één van de olifantjes nam het voortouw. Hij zei dat ‘ie net in de sportschool begonnen was en als ik hem zou nadoen dan zou het met mij ook wel goed komen. Fijn fantje.

We begonnen met wat rek en strekoefeningen. Waar die mij prima afgaan had hij wat moeite, ‘ ben niet gewend aan al dat voetenwerk’ , zei fantje, ‘maar als ik nou zo met 2 dan moet het zo geloof ik…’. Hij bakte er helemaal niks van en van dikhuidige irritatie tetterde hij ‘wat een BOOMHOUDING’!!! Hij stierde even rond maar kwam al snel terug raapte de grote tak op en gebiedde mij hetzelfde te doen. ‘Hou dat ff een poosje vol’, zei hij, ‘dan ga ik een hapje eten’, ik moet er tenslotte nog van groeien’.

9 thoughts on “Sportschool

Comments are closed.