Donderdag 30 maart 2017

Het boekenweekgeschenk van 2017 op een station

Gratis reizen met het boekenweek geschenk
En waarom ik dat dus niet doe.
Komende 2 april is het weer zover, dan eindigt de boekenweek van 2017 en is het mogelijk gratis te reizen met het boekenweekgeschenk geschreven door Herman Koch, genaamd Makkelijk Leven. In de week voorafgaand aan 2 april moet je om dit boekje te krijgen voor minimaal €12,50 aan Nederlandse boeken kopen. Ga je vervolgens op 2 april met de trein en heb je dit boekje bij je dan is dat je vervoersbewijs in alle treinen binnen Nederland.

Gratis reizen met het boekenweekgeschenk lees meer.Klinkt mooi he? Is het niet. Want behalve dat je er eerst geld voor uit moet geven is het op die dag altijd vreselijk druk in de trein. En de meeste mensen die in de trein stappen met hun boek, bezoeken die dag ook musea, restaurants en steden. Dus ook als je de trein uit bent heb je nog last van die drukte die je door het gratis reizen nog kan accepteren maar waar je de rest van de tijd geen korting door ontvangt. De Boekenweek is zoals elke speciale dag of week een uitermate geschikt middel op mensen aan te zetten tot kopen. Want heb je dat ene Nederlandse boek echt nodig? Moet die echt in je kast staan?

Mocht je 2 april alsnog willen reizen met het boekenweekgeschenk neem het boek dan ook daadwerkelijk mee. Ebook gekocht? De conducteur heeft de barcode van het boek nodig. Deze barcode opent ook de poortjes op NS stations, ga wel bij het poortje staan met het glaasje. Kinderen kunnen mee reizen met een railrunner. Samenreiskorting en restitutie bij vertraging is niet mogelijk en mocht je bij toeval de trein treffen met de schrijver aan boord…veel sterkte ik heb toch een ander idee van Makkelijk Leven.

9 thoughts on “Donderdag 30 maart 2017

 1. Ik hou niet zo van lezen en niet zo van treinreizen, want je moet ook altijd weer terug he. En of je ook gratis met Arriva mag weet ik ook niet zo.

 2. Ik reis door de week al meer dan mij lief is. In volle treinen. Dus nee dat boekenweekgeschenk ga ik daarvoor echt niet gebruiken.

 3. Het is inderdaad een marketing trucje en het idee van een bomvolle trein spreekt me niet aan. Leuk boekje, stuk beter te pruimen dan het geschenk van vorig jaar, “Broer” van Esther Gerritsen.

 4. ik heb een dalvrij abonnement en reis dus voor nop zonder boek :)
  had gister voor het eerst commentaar van een heel jonge conducteur , over mijn fiets in de spits
  ik zeg dus dat ik ruim voor 16:00 uur inchekte , ja dat zie ik meneer , maar Uw kaartje voor de fiets is alleen voor buiten de spits gggrrrr
  geniet de dag

 5. Ik heb nog nooit gereisd met het boekenweekgeschenk, maar ik reis in het algemeen weinig met het openbaar vervoer.

Comments are closed.