Donderdag 3 november 2016

Kopjes aan haakjes

De Koffietag!
Het is één van mijn favo dranken en toch stond de link naar deze tag al minstens een jaar op me te wachten. Op zoek naar een totaal andere foto kwam ik deze tegen en meteen wist ik wat het voor vandaag moest worden. Koffie, met de ingang van de wintertijd ben ik wat van slag en dan smaakt zo’n beker koffie nòg beter!

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?
Ik kan me herinneren dat m’n oma de koffiebonen stond te malen, ze had daar een ouderwets apparaat voor wat enorm veel herrie maakte, maar die geur van vers gemalen bonen die vond ik vroeger al zalig. M’n vader houdt niet van koffie dus ik weet zeker dat ik m’n eerste kopje bij oma thuis heb gekregen. M’n stiefvader was tot dan de enige koffiedrinker thuis, dus die vond het wel prima dat ik het ook lustte. Ik kan me de eerste beker niet meer herinneren, maar het zal me wel gesmaakt hebben anders was er meteen mee genokt.

2. Met wie drink jij graag koffie?
Pfff met m’n oma, zou er een berg voor over hebben nu 2 bekers te vullen en een goed gesprek met haar te hebben.
Iets realistischer wordt het weer eens tijd voor een kop koffie met m’n stiefvader, hij de krant voor zich terwijl ‘ie gedachteloos de puzzel invult en ondertussen ouwehoeren over helemaal niks.

3. Op welke momenten van de dag drink je koffie?
Daar heb ik geen specifiek moment voor, ik wil gewoon van m’n beker genieten en als ik ’s morgens haast heb neem ik dus geen koffie.  Soms scoor ik bij de Lidl de flesjes met koude koffie, zijn allemaal lekker en smaken nog beter met een plak ontbijtkoek in de trein.

De bijbel tijdens het gouden uur op mijn terras. Een blog over 'Het Boek'.
4. Wat is je favoriete koffievariatie?
Cappuccino! En dan graag ook met koffie en niet met zo’n zinloos dikke schuimlaag die de helft van je al te kleine beker opvult. Als ik een slok koffie neem wil ik niet een gore lip en een bek vol schuim.

5. Wat is je favoriete koffiemerk?
Thuis drink in Senseo Mocca waarbij ik mijn eigen schuinlaagje creëer. Het zal iedereen verbazen maar ik heb helemaal niks met Nespresso. Behalve dat ik alle smaken gehad heb en het niet te zuipen vind, zijn die kutcuppies gewoon gruwelijk duur. Als het zoveel moet kosten wil ik dat ook proeven!

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?
Ik heb flink rondgesnuffeld, had DE en Van Nelle als filterkoffie. Heb zo ongeveer alle varianten van Senseo gehad inclusief loodvrije koffie, de Mocca variant was en is nog steeds heerlijk.

Mijn favo koffiebeker7. Heb je aparte soorten/smaken in huis voor je gasten?
Ze zuipen wat de pot schaft.

8. Waar koop jij je koffie?
Nettorama heeft grotere zakken en de goedkoopste aanbiedingen.

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?
Als Cappuccino met Senseo Mocca basis. Senseo-apparaat wel maandelijks doorspoelen uiteraard en ik vul het reservoir elke keer met vers heet water.

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?
Das vooral waar m’n hoofd naar staat. Vrij weinig met een boterham, meestal een stukje chocola of een koekje.

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?
Domme vraag dit. Heb je ooit wel eens naar een theebeker gekeken? Dat zwarte spul zit ook in je buik, ben al genoeg volgegoten met die rotzooi toen ik nog thuis woonde. Als je mij thee ziet drinken dan ben ik waarschijnlijk dood aan het gaan of zo.

17 thoughts on “Donderdag 3 november 2016

 1. Oudste dochter hier drinkt inmiddels een jaar koffie en ze is echt een van de weinigen van haar leeftijd. Die drinken dus allemaal thee (of veel erger: cola).

  1. Pas een paar jaar nadat ik het huis uit ging kwam er wat frisdrank in de koelkast te staan. Ik kon thee krijgen, bah. Koffie dronk ik wel maar liever had ik water.

 2. Van thee word ik zo wee (-: Dat zei ik vroeger altijd. Tegenwoordig ben ik veranderd omdat ik allergisch geworden ben voor cafeine. Ik drink wel decafe maar mis de “bite.”
  Je woorden waarmee je beschrijft dat je oma de bonen maalde, bracht me meteen terug naar mijn eigen oma. Wat zou ik graag nog met haar een bakkie koffie kunnen drinken. Slootwater, desnoods.
  Fijn weekend en lieve groet.

  1. Ochja oma, ze kreeg helaas een hersenbloeding en raakte haar emoties kwijt, had graag een kop koffie gedronken met haar hopende dat ze weer zichzelf zou zijn. Mis haar elke dag, maar zie haar ook als ik in de spiegel kijk. Hoop dat ze vanaf een wolk naar beneden kijkt en geniet van de show.

 3. Ik kwam hem bij Melody ook al tegen, ik was ,denk ik, een jaar of 15 toen ik koffie ging drinken, koffie was hartstikke duur toen ik klein was en dat was dus niéts voor kinderen;-)

  1. Ja Melody neemt al mn tags over tenzij ze over treinreizen gaan dan opeens niet. Anyway tijden veranderen maar toen ik aan de koffie ging was ik geen kind meer minimaal een puber.

 4. Leuke antwoorden, van sommigen sta ik niet eens te kijken!
  Maar koffie met mokka smaak… bleg.. die komt er bij mij niet in hoor!

  1. Mocht je eens in de buurt zijn dan zal ik eens een beker voor je maken, kijken of je dat dan ook nog zegt;)

   1. Haha, zeker zal ik dat dan gaan proberen, dankje!
    Maar ik houd ook niet van mokkagebak of zo dus vandaar dat ik denk dat ik het niet lekker vind ;-)

 5. mogge Liesbeth
  zijn dat geen thee kopjes die daar in d foto bungelen :)
  ik zou niet zonder een paar heerlijke mokken van dat goddelijke goedje ” koffie ” kunnen in de ochtend
  zonder koffie de deur uit gaan , moet dan ook bij wet verboden worden , ik moest dat tot juni j.l , 1 maal per jaar , vanwege bloedprikken , nu ik ben dan niet te genieten hihi
  ik drink het huismerk van Jumbo = als DE roodmerk
  ik zeg proost en een fijne dag

Comments are closed.