Donderdag 29 september 2016

Pincet

Schoonheid
Het is een paar weken geleden dat ik de uitnodiging kreeg voor een gratis schoonheidsbehandeling. Nou kan je natuurlijk vraagtekens bij zo’n aanbod zetten, is het zo enorm nodig dat ze het zelfs gratis wil doen? Of ben ik een goede voor een voor- en na foto (kijk is hoe zij is opgeknapt jaha mensen kom dat zien). Gelukkig wist ik dat dit een lieve geste was en na enige twijfel nam ik het aanbod dan ook aan. De ruimte aan huis was van vele diploma’s voorzien en ook de nodige certificaten met de meest recente jaartallen prijkte aan de muur en ondanks dat het buiten erg warm was, was het binnen prima te doen.
Er werd me gevraagd plaats te nemen in een speciale stoel en toen ik ontspannen lag deed ik m’n bril af en liet het maar op me af komen. Ik had uiteraard al horrorverhalen gehoord, alleen het plukken van m’n wenkbrauwen zou ik al vreselijk vinden en pijnlijk. Maar ik had maar last van 2 haartjes uiterst links, van dat stel kleine freak donsjes schoten de tranen in m’n reet. En terwijl ik die even afveegde werd er een crème klaargemaakt. Waar ik normaal met een blik nivea toekom, werd ik nu toch even flink gepampert en gezalfd.

Een gezichtsmassage volgde en toen ik 10 minuten alleen werd gelaten terwijl een masker het werk afmaakte, dook ik een diepte meditatie in. Tesamen met heerlijke rustgevende muziek waar geluiden uit de Brabantse bossen in doorklonken was dit een goddelijke ervaring waar ik spinnend van opstond.

En toen ik in de spiegel naar mijn wenkbrauwtjes keek kon ik alleen maar grijnzen. Want behalve de kleur was er ook wat werk verricht aan de hoek, boog en rand. Dus terwijl ik onbeschaamd naar mezelf stond te staren en mijn wipwapwenkbrauw stond te flashen bedacht ik me dat ik niets te klagen heb, bij mij zit schoonheid óók van binnen!

12 thoughts on “Donderdag 29 september 2016

 1. Grappig, zo’nb reactie zou ik ook hebben op een gratis schoonheidsbehandeling. Die eerste paar zinnen dan he. Want wat ik dus echt vreselijk vind is als ze m’n wenkbrauwen plukken: wat een pijn!

  Krijgen we nu een foto?!

 2. Als ik naar de kapper ga is Carola uit Delfzijl (!) sinds enige jaren langer met aanpalend gehaarte bezig dan met het hoofdhaar zelve. Dat van die tranen – daar moet ik over nadenken.

 3. O héérlijk, ik wil óók! Combineerde dat vroeger altijd met saunabezoek maar sinds we geen “stamsauna”meer hebben schiet het er bij in. Het is wél een misverstand dat je van een eerste schoonheidsbehandeling mooier wordt, integendeel. Als er van alles “verwijderd” moet worden ga je met een vlekkerig rood hoofd de deur uit;-)

 4. dus die foto’s van voor en na zijn er gekomen :)
  je hebt er van genoten en dat is toch belangrijk
  het blog van de koeien , was het laatste welke ik bericht van kreeg in de mail
  terwijl toch het vakje stuur mail bij nieuwe berichten is aan gevinkt
  wens ook jou een fijn weekend

  1. Ik ben niet zo van mezelf op de foto zetten Kareltje. Heb het doorgegeven hoop dat ik het gefixt krijg.

Comments are closed.