Donderdag 22 september 2016

Zonnestralen tijdens een vroege herfstochtend

Herfstplanning
Jaaaaaaa EINDELIJK het is herfst, ik heb er deze zomer extra verlangend naar uitgekeken. Veelal omdat ik telkens met dat hete weer net vakantie had of mijn zeldzame vrije weekend het is beter dan regen maar ik kan er niet zoveel mee. Maar ze is er, de prachtige herfst begint vandaag.
Het woord herfst is verbasterd uit het Duitse herbest en het Engelse harvest en is de tijd dat Moeder natuur nog één keer laten zien wat ze allemaal kan, ze gaat spelen met kleur, met water en vooral met ons. De boeren halen de uien, suikerbieten en aardappelen binnen en bemesten het land omdat de voedingsstoffen in de producten zijn gaan zitten. Veel mensen koppelen spinnen aan de herfst, maar eigenlijk zijn ze er het hele jaar met uitzondering van de winter. De spinnen zijn in de herfst volgroeid en vallen meer op. Maar waar de herfst natuurlijk echt om bekend is, zijn de grote verscheidenheid aan paddenstoelen. Er groeien ruim 5000 soorten in Nederland en de meest bekende is uiteraard de vliegenzwam, die ook meteen mijn favoriet is. Door het gunstige licht ben ik de laatste weken al veel buiten te vinden en kijk ik vergenoegend hoe het verminderde licht het chlorofyl in de bladen afbreekt waardoor de bladeren verkleuren. Ik ben dol op de herfst en ben dan ook van plan enorm te gaan genieten van dit schitterende seizoen en om het een beetje bij te houden heb ik een lijstje gemaakt die ik helemaal hoop af te strepen:

* Leenderbos met zonsondergang fotograferen
* Door berg met blaadjes sloffen
* Buiten blijven tijdens een herfstbui
* Iets met pompoen maken *klik*
* Vliegenzwammen zoeken *klik*
* Elektrische deken in bed leggen.
Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn bezoeken *klik*
* Herfststorm op het strand
* Eekhoorn fotograferen.

Vanaf vanmiddag 16:21 uur was het zover, ik heb de eerste mistige ochtend al gezien, de eerste paddenstoelen staan al boven de grond het is nog even geduld hebben maar dan kan ik mijn hart weer ophalen en ik hoop jullie ook.

24 thoughts on “Donderdag 22 september 2016

  1. Ja het is haalbaar, we zullen zien ik ben iig van plan enorm van de herfst te gaan genieten.

 1. Ik wens je veel genoegen met deze herfst. Ik hou niet van herfst, ik zie dood en verderf en vergankelijkheid, alles moet en alles gaat weg, en dan maanden dood, tot het voorjaar, dan begint het weer. Zo zie ik het.

 2. Wat een heerlijk enthousiast blogje :-)
  Ik kan me in de enthousiasme moeilijk inleven omdat ik meer een zomer mens ben, maar dat geeft niet, want dit blogje gaat niet over mij maar over jou hahahaha
  Geniet er maar lekker met volle teugen van.

 3. Deze zomer had ik toch regelmatig het gevoel dat het herfst was;-)
  Voor mij maakt het niet zoveel uit w;elk seizoen het is, áls het weer er dan ook maar naar is.
  Tegenwoordig hebben we het hele jaar herfst met af en toe een zomerse dag.
  Gewéldige foto!

  1. Thanks Philips de Jong park is het. Ik hoop idd dat de seizoenen normaal gaan doen een echte winter en zo

 4. Herfst

  langzaam laten een hoop bomen hun groene longen los
  velen kleuren van bruin naar rood
  een prachtige mantel van de dood
  als het straks vriest zijn alle takken naakt in elk loofbos

  Een prachtige foto, Liesbeth!
  Lenjef

Comments are closed.