Donderdag 20 oktober 2016

Hoek van Holland strand

Hoek van Holland
Het grote nadeel aan het wonen in Brabant is voor mij dat ik het strand mis. Zeker wanneer er ‘grote’ dingen gebeuren heb ik de behoefte aan uitwaaien, de aantrekking van de zee voelen, wandelen. Vroegah toen ik nog in Vlaardingen woonde kon ik makkelijk even in de trein stappen, of iets minder makkelijk, naar het strand fietsen. Die tijd is dan wel voorbij maar nog kom ik graag en regelmatig op ‘mijn’ strand en geniet want voor even vervul ik het gemis weer en ga dan terug naar Brabant, want alhoewel ik niets met Eindhoven zelf heb, weet ik wel dat ik ook dol op de bossen en dorpjes in de omgeving ben.

De laatste tijd rij ik vaker met de auto door die dorpjes en wandel ik meer dan ooit door de bossen en waar ik een paar maanden terug nog twijfelde denk ik nu dat ik ooit lang geleden toch echt verliefd ben geworden op Brabant en de goede keuze maakte door hier te komen wonen. Hier waar de vliegenzwammen wel groeien, waar ik met een half uur fietsen 3 verschillende bossen kan vinden en de trein me zo’n beetje overal brengt waar ik heen wil.

Van de week was er van trein geen sprake, ik wandelde met Frans over het strand en was daar door hem naartoe gereden, wat een luxe! We liepen, genoten en sloten de wandeling af met wat te eten en terwijl ik me bedacht dat het best lekker was dat ik niet naar het station hoefde te lopen, bleek de auto niet te willen starten. Iets met koplampen die de duinen een tijdlang zinloos hadden staan beschijnen. Van de relaxed uitbuiken kwam dus even niets, we gebruikte de aflopende weg, duwden en even later startte de auto alsnog. En terwijl ik nog eens diep inademde was het tijd om naar huis te gaan, thuis in Brabant.

21 thoughts on “Donderdag 20 oktober 2016

 1. De panne is minder natuurlijk eigenlijk, maar het strand, ik heb hetzelfde, ik zou heel graag juist dichter bij de zee willen wonen, zodat ik er eigenlijk elke dag heen zou kunnen als ik dat zou willen.

  X

 2. De bossen zijn ook geweldig hoor, ben ik helemaal met je eens. En weet je, naar de zee en Rotterdam kun je altijd weer terug keren, en daarna inderdaad lekker naar huis. :-)

 3. Ook ik zou strand missen, echt. Tot mijn twintigste had ik de zee nog niet gezien (niettegenstaande we slechts op twintig kilometer ervan woonden), maar sindsdien haal ik ruim mijn schade in.

  Zeer mooie foto, trouwens. Die dreigende wolken aan die windmolens hebben iets krachtigs.

  1. Ja die windmolens en die industrie is typisch Hoek van Holland, ik geniet van die combinatie,

 4. Herkenbaar, ik wil niet weg uit de randstad alléén maar omdat ik de kuststreek “in de buurt”wil hebben.
  En die bijna lege accu, dat komt er nou van als je een man het hoofd zó op hol brengt dat hij z’n hersens niet meer bij andere zaken kan houden;-) Nou ja, samen een probleem oplossen is perfect om elkaar goed te leren kennen, ik hoop dat jullie er óók om konden lachen.

  1. O ja hoor het was met een paar keer duwen al opgelost, ik denk dat ik niet schuldig was maar het waarschuwingspiepje die het niet goed meer deed.

 5. zo zie je maar weer….. niets gebeurt zonder een reden, al hoef ik dat eigenlijk niet te herhalen, heb het je al vaker gezegd ;-)

 6. Wat een positief bericht, ondanks de lege accu ;-)
  Fijn dat je het nu toch echt wel naar je zin hebt in Brabant.
  IK heb er 7 jaar gewoond en houd er ook van!

 7. ja ik woon tussen de bossen kan ik wel zeggen , kom er ook graag en vaak
  zoek ook mooie wandelingen uit door dorpjes en stadjes in ons mooie landje
  maar mag ook graag aan zee zijn
  accu dus nog net niet helemaal dood :) , ach anders was er altijd nog de trein

 8. Mooie post…. Doet me mijmeren… Bossen en dorpjes, ik mag er ook graag komen. Ik ben er opgegroeid. Maar nu woon ik aan zee. En zie het is ook goed. Maar toch, tijdens mijn vakantie of nu in de herfst, dan wil ik graag terug naar bossen en dorpjes…

Comments are closed.