Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Donderdag 2 maart 2017

Donderdag 2 maart 2017

Irritante uitspraken
Iedereen kent wel van die uitspraken die je mateloos irriteren, vaak komen die ook uit mensen die je niet bepaald hoog op je verlanglijstje heb staan en met niet hoog op het verlanglijstje bedoel ik eigenlijk auf wienerschnitzel en met een dikke doei, maar ja dat zijn ook van die irritante uitspraken.

Mensen die hun zin beginnen met; ik wil me nergens mee bemoeien, met alle respect, sorry als ik je onderbreek…
fuck hou gewoon je muil. Je bemoeit je wel, je hebt geen respect en het is sorry dat want je weet heel goed dat je het doet en spijt heb je er ook niet van.

Vertel eens wat…
Het moge duidelijk zijn ik heb meestal wel wat te vertellen, maar hé ik ben geen fucking Paul van Loon, vermaak jezelf lekker.

Ik verveel me!
Zei ik dat vroeger toen ik nog thuis woonde dan kon ik de koelkast, de hele keuken of alle deuren soppen. Ik kon m’n vader zijn nek wel omdraaien maar nu ik ouder ben irriteert die opmerking me ook. Zolang je niet in een isoleercel zit heb je geen reden om je te vervelen.

Mallorca is zo mooi jij moet echt Mallorca eens doen. Wij deden vorige week een lang weekend en het was fantastisch.
Ik doe helemaal niks. Kan je je voorstellen dat een meisje van 11 dat tegen me zei? Serieus ouders laat je kinderen Nederland even zien, dan doen jullie eens wat anders.

Van de week tegen mij gezegd: Ongelijk als een bult en jij hebt er 2.
Daar wil ik niet eens meer iets over zeggen.

Welk vleesje zullen we er vanavond eens bij doen?
Stond naast een volkomen normale man maar hij zei het echt. Hoe enorm giga ranzig smerig klinkt dat niet. Hij mag zijn vleesje fijn houden.

Doe eens gek, laat je gaan.
Veelal gebruikt om mij en anderen over te halen iets doms te laten doen. Nee dank u.

Mag ik dat? Ja ik mag dat.
Oké gefeliciteerd. Fijn dat je dat even helemaal met je tweede persoonlijkheid heb zitten bespreken.

En nu we het toch over ‘mogen’ hebben: Dan mag je nu even op de gang gaan staan.
En dan ging Liesje niet op de gang staan, ik moest het namelijk niet. Ik was zo’n leuke leerling, maar ja dat wist niemand omdat ik meestal op de gang stond.

Talk to the hand, bestaat die opmerking nog? Hoor ik mensen denken. Ja helaas wel, hoorde hem van de week. Een laten we zeggen niet per definitie intelligent ogende vrouw bitchte dat naar haar vriend, die er ook niet snugger uitzag maar wel de show stal met; “that’s still better then your face”. Helaas verneukte hij het voor zichzelf door daarna met een te grote grijns rond te lopen die verraadde dat hij die comeback al heel lang wilde maken.

Reader Comments

 1. *grinnik*… ik kan me al helemaal moeiteloos voorstellen wat jouw gezichtsuitdrukking moet zijn geweest… jammer dat ik geen vlooitje kan zijn anders zou ik vaker op je schouder meereizen en om de haverklap in een driedubbele breuk liggen waarschijnlijk.

  Ik heb op zich niet zoveel moeite met die uitspraken maar veel meer met stopwoordjes, ‘weet je wel’ bijv dat om de zoveel woorden constant uitgesproken wordt zodat je al snel denkt dat die ander neits anders dan dat zegt… brrrr Ohja en vragen naar de bekende weg, daar krijg ik pas echt de kriebels van.

 2. Ik wordt alleen razend van fluitende mensen. Vooral als men dat doet in doucheruimtes of andere akoestiek vervelende ruimtes maar dat heeft weer alles te maken met mijn vernielde oren die helemaal gek worden van snerpende geluiden. Ennuhhh ja .. geïrriteerdheid en onverdraagzaamheid gaan doorgaans goed samen

 3. uhm ja ik pas echt perfect in jou “no-go-mensen-lijstje” ik maak me echt schuldig aan sommige van bovengenoemde punten. Is dat erg? Nee hoor dat is niet erg. Moet ik me nu schamen? Nee hoor dat hoeft niet.

 4. Een beetje verdraagzaamheid kan geen kwaad. Of is dat ook een irritante uitspraak? ?

 5. Of mensen die zeggen: “je moet dit niet persoonlijk opvatten, maar…” En je dan vervolgens met de grond gelijk maken. Hoezo, niet persoonlijk?
  Heel herkenbaar wat je schrijft!

 6. Een (ei)land, een stad een streek ‘doen’. Dat is inderdaad heel verschrikkelijk. (Overigens, Mallorca ís echt heel mooi, maar dit terzijde) Dat van die bult begrijp ik vrees ik niet. En dat ‘vleesje’! Ieuw! Bij een vleesje denk ik aan heel iets anders, waar ik nu niet dieper op in ga. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. (Dank je wel Mart Smeets! :-) )

 7. jij weet het weer schitterend verwoorden , wat ik denk wij allemaal wel meemaken en of horen
  wat ben ik blij dat mijn ouders mij veel lieten zien van ons mooie landje , wat dan in hun macht lag hé , was geen vetpot
  ik was ook geen lieverd op school , maar stond nooit op de gang , in die tijd stond je nog in de hoek :)

  slaap wel groet

Comments are closed.

Dat mag niet.