Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Donderdag 2 februari 2017

Donderdag 2 februari 2017

Cursusmensen
Het gebeurd niet vaak maar van de week volgde ik een cursus. De cursus is het beschrijven niet waard maar dat weet je pas met zekerheid aan het einde en dus blijf je. Ik had uiteraard wel alle tijd van de wereld om de mensen om me heen te bekijken.

Het begon al bij aanvang. De begintijd van 9:30 uur moet toch te halen zijn, zeker als je je bedenkt dat die cursus zeer centraal in Eindhoven gegeven word. Namelijk in de bibliotheek tegenover 2 parkeergarages en 10 minuten lopen van het station. Nou begrijp ik het prima hoor dat te laat komen, kan iedereen gebeuren, maar als je er dan eindelijk bent, hou dan gewoon je muil en ga zitten. Nee het geval wat mijn cursus kwam verstoren had het lef om bij binnenkomst te zeuren dat er niet op hem gewacht was en dat het dan belachelijk is dat hij de gehele prijs moet betalen.

En toen maakt hij een katastrofale fout, hij besloot namelijk naast mij te gaan zitten. Das tot daaraan toe maar toen hij vervolgens vond dat ik mijn aantekeningen met hem moest delen heb ik hem vriendelijk gevraagd zijn grote smoel te houden en bij zijn volgende cursus op tijd te komen, ze geven vast wel ergens iets met sociale vaardigheden stelde ik voor. Was ‘ie niet zo blij mee.

Heb ik die hufter eindelijk van me afgeschud hoor ik voor de zoveelste keer een mokkel naast me zeggen; niet zo snel ik hou het niet bij. Uh? Ze heeft zit net voorgesteld en globaal aangegeven waarover het gaat vanmorgen. Wat wil je dat ze alles gaat dicteren? “Als je nog moet leren luisteren en typen tegelijk dan heb je de verkeerde cursus gekozen”. Nu in stukjes…

Nog voor die zielige zwakzinnige er was begon de cursus al laat, want meer mensen die te laat kwamen. Van die 10 minuten gevallen ga gewoon op tijd weg. En kom niet met van die sneue smoesjes als; ik kon het niet vinden. Je kan het gewoon uitzoeken voor je weggaat. En dan zit je eindelijk, heeft iedereen zijn papieren en pen gekregen steekt dat geval voor de groep van wal en zie je de eerste mensen hun telefoon al pakken en geeuwen. Kom dan gewoon niet joh hersenloze. En als het daar dan bij blijft, nope natuurlijk moet er altijd iemand een kwartier na aanvang pissen en moet dat meteen maar een rookpauze worden.

En zoals in elke cursus heb je van die mensen die hun eigen vragen beantwoorden of de vraag zo stellen dat iedereen weet dat ze veel weten. En dan om zich heen kijken of iedereen hoort en ziet hoe wijs ‘ ie is. Lik jij lekker je eigen reet vriend er is vast niemand thuis die je verteld dat dat een kut eigenschap is.

Ik zei al de cursus voldeed niet geheel aan mijn verwachtingen. Het is niet dat ik een wijsneus ben maar op haar eigen website had ze het heel mooi beschreven, langer ook en zonder fouten heb maar niets op het beoordelingskaartje geschreven wat ze ervoor neergelegd had, ik had niet genoeg ruimte namelijk.

Reader Comments

 1. Als ik cursus heb is het meestal in Utrecht, en dan moeten ze uit het hele land komen, ………. je voelt het al, altijd zijn er mensen te laat, maar gelukkig nog nooit zo’n lawaaikikker meegemaakt. …… dat scheelt.

 2. dank je Liesbeth
  jij bent ook een goede fotograaf , dat kan de fototjes van mij en nieuwe cameraatje goed beoordelen
  ja een mooi gebied zo tussen mij hier en Amsterdam

 3. Heel irritant zulke mensen, maar het levert toch leuke blogs op en je weet het goed te beschrijven.
  Ik heb zelf een hekel aan te laat komen, heb er zelfs wel eens nachtmerries over… Dat ik door een onbekende stad loop te dwalen, op weg naar een examen dat ik niet geleerd heb en de klok maar zie tikken…

 4. mogge Liesbeth
  je weet het weer heerlijk te vertellen , en ik moet je gelijk geven ook nog , als je ergens moet zijn , dien je op tijd te komen . uit

 5. Als cursusleider ben ik altijd een uur te vroeg. Ik wil zeker weten of alles het doet. Vanmorgen zelfs 1½ uur. Helaas bleek de computer gecrasht, waardoor ik mijn powerpoint en beelden niet kon laten zien. De ICT-medewerker die voor vervanging moest zorgen stond vast in de file richting Amsterdam. Dus door overmacht ben ik als cursusleider te laat begonnen. Ik had wel droog kunnen beginnen zonder beelden, maar er liepen drie ICT’ers door de cursusruimte. Dat werkt ook niet goed. Er kwam één cursist alsnog te laat, maar ze was muisstil. Prima en gemotiveerde groep.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page