Donderdag 18 augustus 2016

Spiegeling in de trein

Treinmensen
Je hebt ze in alle soorten en maten, van die juppen die dagelijks met een koffertje eerste klas naar hun werk reizen, van die kwebbelvrouwen die gaan winkelen en van die mensen die de trein alleen kennen van een dagje naar de grote stad. In de laatste categorie plaats ik de man schuin tegenover. Niks gezien, niks gewend en bekant met open mond naar mijn enorme tieten staren. Hij heeft van die uitpuilende ogen, letterlijk, als ik hem een klap op z’n achterhoofd geef flikkeren ze er zo uit. Hoeft ‘ie ook niet moeilijk te doen om naar m’n bos hout kijken. Naast hem zit z’n platte vrouw te doen alsof ze het niet doorheeft ondertussen knaagt ze aan haar nagels, in en uit gaan haar afgekloven stompies in d’r centenbak. Misschien moet je eens iets anders eten mens kom je een beetje aan en heeft je man meer puiloog voor jou.
Een stukje verder zit een vrouw heel vroom in haar bijbel te lezen. Ze heeft ook al oog voor m’n borst mag hopen voor knotje en zwarte rok dat ze naar het kruisje aan mn ketting gaapt. Ik check snel of al m’n knopen aan m’n blouse dichtzitten en kijk nog wat rond.

Achter me zit een kind tegen m’n stoel te schoppen. Vader doet of hij het niet ziet, houdt zich slapend. Wanneer ik me omdraai en het kind z’n schoenen af pak geef ik hem een juffrouw Bulstronk blik. Vader slaapt nu blijkbaar echt moeten we daar de oorlog mee winnen? Slappe zak. O voor de duidelijkheid Doezel heeft geen nieuwe schoenen nope ik heb ze netjes teruggegeven.

Naast me zit een ouder echtpaar. Ik ga er vanuit dat het zijn vrouw is, want heel subtiel zie ik hem zijn gehoorapparaat uit zetten. Ze wijst hem op dingen die net voorbij kwamen. Subtiel verzwijgt ze de 2 neukende koeien waar ze haar nek voor verdraaide. Stiekem denk ik dat ‘ie z’n gehoorapparaat aan die kant ook uit heeft, want hij glimlacht vriendelijk maar luistert amper, hij kijkt ook niet naar buiten maar blind is ‘ie niet. Want toen hij binnen stapte daarnet bij het vorige station, wierp hij me een vriendelijk glimlach en gaf ik hem de loop-door-opa-blik. Z’n vrouw kwebbelt door tot hij haar aantikt en zegt; had je die 2 ondeugende koeien ook gezien? Z’n vrouw kijkt hem geshockeerd aan..grappige opa.

En terwijl ik nog even om me heen kijk, roept de kluivende gratenbaal opeens; ‘we hadden er hier uit gemoeten’, en wijst op het kleine station wat voorbij schiet. Puiloog haalt zijn ogen van mijn voorgevel, kijkt naar buiten en mompelt dan; ‘dat lukt niet meer we nemen zo de bus wel’. ‘Geen sprake van, we lopen, das goed voor de lijn’. Hij telt de knopen aan mijn blouse weer en draait met zijn ogen, sukkel je ploept ze er nog uit! Inmiddels is ze het wel beu geeft mij een boze blik en haar man een elleboog tussen zijn ribben, wat overigens niks oplevert want hij kijkt nog steeds en ik werp hem een glimlach en knipoog en denk op je bolle ogen lul.

De laatste 10 minuten van de reis is het rustig, het kind speelt met een telefoon, de bejaarde vrouw naast me snurkt in koor met de vader achter me en iedereen schrikt op als de omroep verteld dat we er bijna zijn. Op het station wandel ik op mijn gemak naar buiten als ik door een echtelijke ruzie wordt ingehaald, ik hou even in en terwijl ploepoog omkijkt en ik hem mijn liefste glimlach werp, loopt hij met zijn kloten tegen het poortje aan die spontaan begint te piepen maar het gelach van mij en z’n vrouw niet kan verbloemen.

Treinmensen, je hebt ze in alle soorten en maten, sommige hebben een blouse aan en enorme tieten maar zijn toch zo lief niet als ze eruit zien.

30 thoughts on “Donderdag 18 augustus 2016”

 1. Rob Alberts schreef:

  En zo geeft elke treinreis haar eigen verrassingen ….

  Vrolijke vakantiegroet,

 2. melanie schreef:

  Whahahahahaha serieus wijf !! ????
  Ik moet toch ook maar eens met de trein gaan volgens mij ??
  Al zou ik veel minder schuimbekkende blikken krijgen gok ik ???
  Geweldig ??

  1. VillaSappho schreef:

   Ja alsof ik die blik van die vent een compliment vind. Ga eens in de file staan wedden dat je sjans hebt.

 3. Mirjam Kakelbont schreef:

  Goh, ik krijg zowaar zin in een treinreisje (-: En dan hoop ik dat wij naast elkaar zitten!
  Fijne zondag.

 4. Hartelijke Hot Hulk schreef:

  Hulken en treinen zijn niet voor elkaar geschapen, dus mij zie je niet in zo’n geel geval.

  1. VillaSappho schreef:

   Ieder zijn ding he Hulkie jij hebt zo’n fiets met smalle bandjes, dat vind ik nou weer niks.

 5. Matroosbeek schreef:

  Geweldig goed geschreven ik zie het zo voor me. Lectuur om van te genieten!

  1. VillaSappho schreef:

   Lectuur? Dank u dank u.

 6. karel schreef:

  ik als trein reiziger zie dit gedrag van mensen ook veel
  zo jij het weer neer pent is geweldig
  vooraf zal ik dit zeggen , als vrijgezellige man , komt dame de trein in met zo’n mooie bos hout , kijk ik ook ff en denk die mogen er zijn
  en dan geniet ik verder de reis , en zie dus ook die koeien die checken of het gras bij de buren groener is :)
  ik ben gelukkig nog nooit zo tegen een poortje aan gelopen , auwts

  1. VillaSappho schreef:

   Ah je kent je fatsoen Kareltje, verstandig want pas op hoor ik leg je in de luren en dan voel je die poortjes ook!

   1. karel schreef:

    je weet dat ik van de natuur houd en het ook graag bekijk
    en zo is het dus ook met de mooie dames in deze natuur
    maar zitten staren naar mooie borsten , die net als een , zeg mooie roos toch niets terug zeggen
    met de kans op een draai om de oren , nee dank je :)
    1 blik = me genoeg :)

 7. Morgaine schreef:

  hahahahahaha geweldig en ja heb ik ook weleens zo’n man in de buurt met vrouw, wat ik altijd wonderlijk vind? Dat de vrouw jou dan ook een boze blik geeft, alsof jij er wat aan kunt doen, hahahaha Echt hoor, maar de trein kan best leuk zijn ;-)

  X

  1. VillaSappho schreef:

   Ja precies ik kreeg ze gratis en heb ze niet in zn gezicht zitten douwen, frustromokkel maar ze kon wel schaterlachen.

 8. Eline van vliet schreef:

  Kostelijk verhaal. Mooi tijdverdrijf voor het wachten tot die k-trein eindelijk eens vertrekt.

  1. VillaSappho schreef:

   thanks geloof ik

 9. Edward McDunn schreef:

  Mensen kijken in de trein, is eigenlijk een beetje saai geworden, ze zijn bijna allemaal druk in weer met hun telefoon. De foto is heel knap gedaan.

  1. VillaSappho schreef:

   Viste ik je daar zomaar uit de spam Edward, heb je gekuist en gepoetst hoor je lust vast wel een neutje voor de schrik? Anywayken dat van die telefoon ja, iedereen lijtk ermee vergroeit.

 10. willyfotoalbum schreef:

  in alle soorten..het is dan ook openbaar vervoer..

  leuk beschreven en een knappe foto Liesbeth

  groeten

  1. VillaSappho schreef:

   Ja openbaar en je krijgt ook echt van alles binnen!

 11. Leo de Adviseur schreef:

  Als ik al eens in de trein verkeer zie ik zelden dames die de blik op de voorgevel waardig zijn. Al kijk ik uiteraard het liefst naar ogen. Die vertellen me meer dan wat ook. Die vervelende types kom je wat meer tegen trouwens. De harde bellers, de mensen die hun hele hebben en houden aan hun reisgezelschap vertellen, jengelende kinderen en zo meer. Een treinreis is voor mij een hele bijzondere belevenis. Maar ik beloof je, volgende keer kijk ik naar je uit……

  1. VillaSappho schreef:

   hahaha is goed rond Eindhoven heb je de grootste kans;)

   1. Leo de Adviseur schreef:

    De voorlaatste keer dat ik daarheen reed met de trein strandden we in Eindhoven. Ongeluk tussen daar en Weert maakte dat we onze koffie bij de lokale Bijenkorf moesten gaan drinken…..Maar ik zal de volgende maal beter opletten…..:) Dank voor de tip….

 12. Rietepietz schreef:

  In ieder geval heb jij je ogen niet in je zak;-) Mensen kijken is een leuke bezigheid maar natuurlijk kan lang niet iedereen het zo sappig beschrijven als jij dat doet.

  1. VillaSappho schreef:

   Ha thanks, meestal slaap of mediteer ik trouwens.

 13. .Marylou schreef:

  Heb me reuze geamuseerd met je stukje te lezen.Reizen met de trein opent dus een blik op de wereld.

  1. VillaSappho schreef:

   Ja helemaal!

 14. ellyvandoorn schreef:

  Volgens mij had jij ook je dag niet, maar het werd eenboeiend verhaal.ghaghagha

  1. VillaSappho schreef:

   Als ik ene blouse draag kom ik uit m’n werk of ben ik ernaar onderweg dus dan zit je in de trein omdat het moet. Das toch anders he.

 15. Bertie schreef:

  Dit is lachen; al jaren zat ik niet meer in de trein, nu krijg ik er weer zin in. ;)

  1. VillaSappho schreef:

   Mooi zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *