Donderdag 1 september 2016

Conducteur kijkt naar een grote groep reizigers.

Eerste klas
Vandaag reisde ik eerste klas. Niet omdat ik opeens niet meer tot het klootjesvolk behoor maar omdat die lekkere conducteur het zei. ‘Het is volle bak moppie, ga maar eerste klas zitten ik kan toch niet controleren’. Boh, lekkere vent, zou hem best met in een cadeaupapiertje bij m’n voordeur willen vinden, al dan niet met een pakketzegel van de ptt, tnt, dhl of postnl. Ik dwaal af…

Ik zat dus eerste klas en keek eens rond, veel was er niet te zien want de coupé was bijna leeg.
Aan de andere kant van het gangpad zaten twee dames en minimaal 1 ervan rook nogal muf. Gezien haar keurige voorkomen verdacht ik haar nooit gewassen jas ervan. Niet zo gek het beest eraan was al een tijdje dood. Ondertussen zaten ze mij misprijzende blikken te werpen en na een paar daarvan met een vriendelijk doch uitdagende blik beantwoord te hebben, trok de mufste van de twee haar stoute en misschien ook wel riekende schoenen aan en zei me met een vaag gebaar; ‘de tweede klasse is daar’. “Gefeliciteerd”, zei ik en negeerde haar volkomen. Haar gepreek over zwartrijden ging nog even door en ook haar vriendin deed even mee met iets over dat ik moest gaan lopen en hoe goed dat voor me zou zijn en dat ik een schande was voor de Nederlandse bevolking. ‘Ah, jullie weten het zo goed toch?’ ‘Dan hebben jullie vast drie kaartjes gekocht’. ‘Twee voor jullie zelluf en de 3e voor die hond om je nek’. Nog voor ze me van repliek konden dienen kwam de lekkere conducteur binnen lopen, hij hoorde mijn woorden en vroeg met een knipoog om de vervoersbewijzen.
Uiteraard hadden de vrouwen ook wel in de gaten hoe lekker die conducteur was en zaten dan ook beide met hun dichtgeplamuurde rimpels naar hem te stralen. De muffe doos van de twee fluisterde expres te hard dat hij mij maar extra goed moest controleren en terwijl hij dat met een knipoog naar mij deed, zei hij dat het prima in orde was ‘schat’. Waarmee de vrouwen in een vurig gesprek belande over 2e rangs burgers en 1e klas reizigers. ‘Waaronder verstaat u uzelf?’, vroeg hij met een uitgestreken gezicht. ‘Want jullie zijn niet ingecheckt’, dames.

Anyway hij bonjourde de dames heel coulant de eerste klasse uit en ging met een zucht op hun plaats zitten. ‘Hoest nou moppie, lekker rustig hè, de eerste klas’.

30 thoughts on “Donderdag 1 september 2016”

 1. melanie schreef:

  Er zijn gelukkig nog mensen die een beetje inzicht hebben hoe een persoon daadwerkelijk is. Oude zeurende wijven die denk dat ze beter zijn dan de rest van de wereld zijn ook wel heel makkelijk te doorzien.. maar je zult de pech net hebben in één ruimte te zitten met die domme dozen, pfffff. Heb jij weer!

  1. VillaSappho schreef:

   O nee ze waren zeer vermakelijk, het zijn juist de mensen die zich leuker voor doen dan ze zijn waar je voor op moet passen. Een stel omhooggevallen poederbejaarden vallen daar niet onder.

   1. melanie schreef:

    Daar kijk jij nog sneller doorheen, lijkt me helemaal geen probleem gok ik.
    Ik vind zo’n mensen vreselijk, die duidelijk aangeven dat ze jou minder vinden en zich storen aan de gewone normale man/vrouw!

 2. Ariadnesdraad schreef:

  Jofele kerel hoor, die conducteur ! En wie een kuil graaft voor een ander …. :-)

 3. Melody schreef:

  en met zijn nr en adres in je foon reisde jij verder grijnsssssssssssss

  1. Prins Doezel schreef:

   Hahahah, nee.
   Ik ben de enige man in haar leven.

   1. Melody schreef:

    bofbips

 4. willyfotoalbum schreef:

  leuk verteld Liesbeth

  en die conducteur had wel een boontje voor jou

  1. VillaSappho schreef:

   Of hij zag gewoon dat ik afgepeigerd was;)

 5. Marylou schreef:

  Zo zie je maar dat je niet voor iemand anders deur moet vegen.Toch al te gek die reactie van die 2 dametjes

  1. VillaSappho schreef:

   Ja ik trek dat gewoon aan. Of ik lok het uit, dat kan ook.

 6. Mammalien schreef:

  Briljant. Wat een dozen zeg.

 7. Trees schreef:

  Haha, leuk die dametjes werden mooi op hun nummer gezet..
  En jij, nog een gezellig gesprekje gehad verder? ;-)

  1. VillaSappho schreef:

   Ja hoor Treeske;)

 8. Rietepietz schreef:

  Het klopt natuurlijk allemaal van geen kant maar een conducteur is ook maar een mens en heeft z’n voorkeuren ;-) misschien vond hij jou ook wel “een lekker ding” Evengoed zijn de dames heel slecht thuis in spreekwoorden, wie boter op het hoofd heeft moet niet in de zon gaan lopen.

  1. VillaSappho schreef:

   Nope, hij had die vrouwen ook een boete kunnen geven;)

   1. Rietepietz schreef:

    Whahaha, ja natuurlijk dat ook;-)

 9. Lenjef schreef:

  Eerste klas reizigers

  alsof er echt twee verschillende soorten van mensen bestaan
  übermenschen
  en untermenschen
  zou men het verschil zien als ze naakt voor een spiegel staan?

  Knap schrijfsel weer! :)
  Lenjef

  1. VillaSappho schreef:

   Mooie insteek er zal altijd wel onderscheid gemaakt worden.

 10. Morgaine schreef:

  Whahahahahahahahaha ik kom niet meer bij hiero, boontje kwam hier heel snel om zijn loontje, LOL, geweldig!

  X

 11. Jeanne schreef:

  Reizen met openbaar vervoer blijft verrassen. Ik ben fan. En als je het dan nog zo leuk kunt opschrijven………

 12. Leo de Adviseur schreef:

  IK heb dat nou nooit, dat een aardige en vooral knappe conductrice even bij me komt zitten in de 1e klasse. Maar zal wel komen omdat als ik een keer per trein reis, vrouwlief met me mee gaat. Omdat ik anders vermoedelijk ergens onderweg verkeerd uitstap of zoiets. Toch te veel een automobilist. En als ik dan een keer naar Limburg met de trein reis gaat het ding niet verder dan Eindhoven i.v.m. een technische storing. Weinig opbeurend.

  1. VillaSappho schreef:

   Ja maar wie wil er dan ook naar Limburg?

 13. Hillechien schreef:

  Zo wil ik ook wel met het openbaar vervoer rijden ?

 14. karel schreef:

  geweldig , gefeliciteerd , schat :)
  en zelfs voor mij wel herkenbaar , maar zo jij reageert is mooier dan ik

 15. Matroosbeek schreef:

  Haha, net goed! Tuttebellen.
  Euh, ik ging nogal op in het verhaal. Leuk!

  1. VillaSappho schreef:

   Zie ik als compliment;)

 16. Wat een leuk begin van een roman! Hoe gaat het verder?

  1. VillaSappho schreef:

   Nou niet eigenlijk maar thanks;)

 17. AnneMarie Winter schreef:

  Zit ik me hier mooi te bescheuren op de bank om dat stukkie van jou. Hi hi, ik hou ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *