Dinsdag 9 augustus 2016

Vliegveld met verschillende vliegtuigen.

De Grote Poort
Soms vraag ik me wel eens af waarom de leuke mensen eerst gaan. In theorie geloof ik dat er boven een Grote Poort is. Zoiets als een metaaldetector, zo’n schipholding, maar ogenschijnlijk zonder bagageband. Nou is die poort natuurlijk wel wat charmanter aangekleed, bedoel als er hel en verdoemenis op geschreven staat gaan mensen zo dralen daar. Krijg je opstoppingen zoals de afrit naar de Efteling in de zomer. ‘Er staat een file van 5 kilometer op de Hemelsebaan u heeft omgeveer een delay van 30 minuten.’ Maar ja wat is 30 minuten op het einde van je leven? ‘Houdt u vast uw paspoort en boarding ticket gereed.’

Kan me ook zo voorstellen dat je totaal onverwacht aan die poort staat, zo van oeps dàt ging dus niet, en zo even spontaan op de vingers en tenen staat te tellen of het wel goed gaat komen. En als je dan uiteindelijk zo lichtjes nerveus met angstzweet tussen je billen door de poort loopt wat hoor je dan? ‘Alweer een winnaar?’ Maar goed ik dwaal een beetje af.

Waarom gaan die leuke mensen eerst? Ik durf het je niet te zeggen. Wel denk ik dat de minder leuke mensen hun zaak moeten bepleiten, daaro boven. Of iemand, een dierbare en zo, die hun voor is gegaan en het wel lekker rustig vind. Veilige afstand en zo en dus staat te lullen als brugman tegen De Almighty. Staat te ouwehoeren om die niet zo leuke gezellige of fantastische persoon nog éven beneden te houden. En daarbij natuurlijk alle troeven gebruikt; ‘weet U nog pasgeleden heb ik al Uw wolkjes geharkt, helemaal uit mezelluf’. Ja of ze  pokeren daarboven om de uitkomst. Word je dan met een royal flush weer naar beneden gestuurd? Hangend aan een parachute?

Weet je, ik heb echt geen idee. Maar soms heb ik wel het idee dat bepaalde mensen hun vlucht gemist hebben.

21 thoughts on “Dinsdag 9 augustus 2016

 1. Mijn oma was 81 toen ze overleed. En ze was zó’n ontzettende lieverd. Ze heeft veel voor me betekend. Mijn moeder beste vriendin is op haar 56ste overleden. Ook al zo’n schat van een mens Volgens mij doen ze boven maar wat…
  Warme groet

 2. En toch ken ik écht goede mensen die ouder dan 90 werden of die het zijn. Maar goed, de uitzonderingen bevestigen de regel zeker?

 3. Een moeilijk onderwerp van een héél bijzondere kant bekeken, gewéldig!
  Ik ben waarschijnlijk een stuk minder goed mens dan ik lijk, ik ben er nog!
  Maar inderdaad, ze willen daarboven nog wel eens selectief te werk gaan…. maar helaas met een selectieprocedure waar wij het fijne niet van weten.

 4. Ja, en waarom vergaat onkruid niet dus, een vraag die ik mij ook met grote regelmaat heb gesteld, van jong tot oud, het waarom de één wel en de ander zolang… pffffffff helaas zal daar denk ik nooit een antwoord op komen, kun je alleen maar over blijven filosoferen.

  Van mijn familie is bijna niets meer over in elk geval, en anderen?

  X

 5. Dat is een vraag, waarop geen antwoord is te geven Liesbeth. Het lijkt soms zó oneerlijk.

 6. Goh ja, zelf ook vaak over nagedacht.
  Helaas kom je er niet uit, mijn vader was de liefste, de gezelligste, de zorgzaamste, de… ga maar door man en die werd toen hij 48 was ‘geroepen’, zo hoor ik. Ik zag het anders, maar mij wordt nu verteld dat hij al ‘mocht’ en wie weet heeft hij daar ook wel een taak. Ik geloof in een leven na de dood, dat zeker, dus ik hoop hem tegen die tijd weer terug te vinden in al die drukte…

 7. We weten er niets van en gaan er niet over. Dat is maar goed ook, hoe verdrietig en oneerlijk het leven soms lijkt.

 8. Geen idee. Je beschrijft het met veel humor maar of het echt zo gaat is de vraag.
  Tegelijk met de besten gaan er ook veel anderen. Die zien we niet.

 9. moeilijk onderwerp , ieder zijn eigen mening , maar zo jij het brengt is prachtig
  en een mooie foto van de E pier op SPL , goh wat zal ik die Arke wat een keren vandaar versleept hebben of er gebracht :)

  1. Mooie baan had jij, denk ik zo. Niks voor mijn zo’n blikken container ik heb nog geen zin in die poort!

   1. ja wat is een mooie baan , ik heb een 34 jaar vliegtuigen versleept en ook wel gelost en geladen en winterdag sneeuw en ijsvrij gemaakt
    heel ander werk dan wat m’n vak was , vee verzorger
    elk beroep is mooi , met voor en nadelen , toch

 10. …… In de veertiger jaren was dat de titel van een film over Mozart, die zo jong stierf.
  Als de goden je liefhebben dan roepen ze je vroeg tot zich.
  Ik moet eens opzoeken waar die beeldspraak vandaan komt.

 11. Mijn schieten acuut de tranen in de ogen…
  Ik wou dat ik het antwoord wist…
  Ik vertrouw er “gewoon” op dat Hij die mensen zo lief heeft dat Hij hen het verdere leven in het paradijs gunt…verlost van alle pijn.

  Dat wij hen missen weet Hij als geen ander maar Hij is er wel om ons de kracht te geven en te bemoedigen voor dat wat nog komen gaat.

Comments are closed.