Dinsdag 7 februari 2017

Spoorkaart en spoorblog gemaakt van een spoorkaart NS

Spoorkaart
Spoorkaart gekocht bij verdraaidgoedAlweer een poosje was ik op zoek naar iets om de kerstboom te vervangen. In een fanatieke fase net na nieuwjaar had ik de boom al van zijn haakje gehaald en de conclusie getrokken dat het nu wel heel kaal was. Uiteraard was dat fanatieke alweer weggezakt en hing ik de boom weer terug. Ik zou wel iets vinden om op te hangen voor het lente was. Nou duurt dat altijd langer dan je wil. Ik wilde eigenlijk een rek met foto’s of een plank met iets, maar het is nog steeds de hoek bij Doezels krabpaal en katten hebben nou eenmaal de neiging om dingen om te gooien. Het werd het allemaal niet want ik kwam in de oneindigheid van het internet iets tegen wat veel beter bij mij past.

Ik kocht een oude spoorkaart van de NS en een notitieboekje gemaakt van een vertrekstaat. Het boekje is zeer goed ingebonden en zal zeker gebruikt worden, maar wat helemaal van pas gaat komen is die kaart van Nederland aan de muur. Met mijn totale gebrek aan topografische kennis zal het niet lang duren eer ik voor die kaart sta om te zien hoe ik ergens moet komen of waar het uberhaupt is. Uiteraard zijn deze soort kaarten aan verandering onderhevig, bedenk maar dat de lijn van Rotterdam naar Hoek van Holland binnenkort over wordt genomen door de RET en dat station Eindhoven Strijp-S kortgeleden nog Beukenlaan heette.

In grote lijnen blijft het hetzelfde en zal ik dus voor lange tijd kunnen genieten van deze bijzondere aanvulling op mijn interieur. Mocht je nieuwsgierig zijn naar alle recycle producten van de NS kijk dan hier. En klik gerust op de link ik werk niet samen met Loopedgoods, zo fanatiek ben ik niet!

14 thoughts on “Dinsdag 7 februari 2017

 1. Tjonge wat leuk om die oude spoorkaart weer eens te zien, ik heb een nog oudere thuis. Die moest ik toen ik bij het spoor ging werken uit mijn hoofd leren, moest alle tussen stations tussen de grote lijnen op kunnen noemen…….. en weet je, daar heb ik nog steeds baat bij.

 2. Ik vind kaarten sowieso leuk, ook als ze allang achterhaald zijn. Wij hebben een kaart van Groningen in de hal boven hangen en die is honderden jaren oud, maar het geeft een mooi gezicht. En wat je zoekt ligt altijd nog in de buurt ;-)

 3. Ik reis nooit met de trein dus voor mij is het niets. Verder is mijn kennis van Nederland redelijk op niveau :) Ik weet dus ook gewoon hoe ik met de auto in Venray moet komen.

 4. Ik heb hier gerecyclede dienbladen in huis met de dienstregeling tussen Rotterdam en Den Haag. Klopt alleen niets meer van qua tijden, maar het blijft origineel.

 5. ik vind het een origineel idee , je reist veel met de trein
  en ik vind het er ook goed uitzien , en die kleine veranderingen zullen op de kaart niet echt opvallen
  en je zal er plezier van hebben om het land wat beter te leren kennen

  oja of het nu hip is of niet , ik ga niet in kapotte kleren rond lopen :)
  fijne avond groet

 6. Zou voor mij ook een nuttige wandversiering zijn, mijn geografische kennis heeft ook een behoorlijk krater opgelopen in m’n jeugd, nooit meer goed gekomen.

Comments are closed.