Dinsdag 6 december 2016

Over de diepte van het water, de spiegeling van vele gekleurde bomen.

Herfstplanning
Met de hoeveelheid ijs die jullie allemaal hebben staan krabben zo de laatste tijd en de algehele kale indruk die de bomen op me maken kunnen we wel stellen dat de herfst voorbij is. Alhoewel de winter pas op 21 december begint, voelt het zeker in Eindhoven als Siberië. Alhoewel ik ook dol op sneeuw en ijs ben, mis ik die prachtige herfstkleuren alweer een beetje en daarom kijk ik maar eens terug op mijn herfst. Want ik maakte dat walgelijke herfstlijstje en probeerde me er ook nog aan te houden het moet niet gekker worden. Zeker niet omdat ik de helft niet voor elkaar kreeg:

*Leenderbos met zonsondergang fotograferen* Buiten blijven tijdens een herfstbui *Mediteren tussen de paddenstoelen *Herfststorm op het strand *Eekhoorn fotograferen.

Ik heb één eekhoorn gezien, die schoot net voor mijn fiets het fietspad over en van schrik hoog een boom in, waar hij ver buiten het bereik van mijn camera met zijn staart tussen zijn poten en zijn vuistje in de lucht naar me ging zitten schelden, wegpiraat zei hij en ergens ben ik er van overtuigd dat hij alle andere eekhoorns heeft opgehitst tegen me. Exit voor de eekhoornfoto dus. Die herfstbui, tja, ik had niet echt de kans om daarna lekker warm te douchen of om te kleden en om nou in m’n blote kont in het bos te gaan staan dat was nou weer net niet iets op mijn lijstje. Vast bij andere mensen, niet bij mij. Zo’n vetheftige storm op het strand daar heb ik wel naar uitgekeken, helaas hebben we maar 1 stormdag gehad, bummer. Misschien dat ik de kans krijg in januari. Overigens was het precies die stormdag wat er voor zorgde dat het Leenderbos ook niet doorging.

Maar ik leerde soep maken alhoewel het zonder pompoen was, wandelde door bossen waar ik nooit geweest was, ging terug naar het prachtige Zevenheuvelen gebied, slofte door elke hoop bladeren die ik tegen kwam maar genoot vooral van de prachtlocatie op de foto. Want behalve vrolijk door de bladeren sloffen, zat ik voor deze foto gevaarlijk op het randje van de brug en bedacht me dat er geen planning tegen zoveel kleurenpracht op kan.

18 thoughts on “Dinsdag 6 december 2016

 1. Tja, voor mijn gevoel hebben we helemaal geen herfst gehad …….. of ik wilde er niet aan, dat kan ook nog………… net als de winter trouwens …………. ik tel haast de dagen weer af naar het voorjaar. Maar goed, dat is mijn afwijking……….. Een prachtige foto hoor en wat dat lijstje betreft? Ach er zullen echt nog wel meer herfsten komen.

 2. Potdómme wat een prachtige foto, ik ben ondertussen wel iets van je gewend op foto gebied maar dit is toch echt “hoge school fotograferen” al hélpt het wel een beetje dat de locatie zo mooi is natuurlijk, dat je geen kapsones krijgt hé;-)

 3. wat een schitterende foto
  nee dit kan je niet op een lijstje plannen , is echt op de juiste plek op de juiste tijd
  en voor wat er nog op het lijstje staat , ach herfst komt weer
  en wie weet zijn de Eekhoorntjes je dan beter gezind

 4. Ja de herfst is inderdaad ietwat te snel voorbij gegaan….ook mijn lijstje is de mist ingegaan qua foto’s en de pompoensoep. Ik stort me morgen maar vol overgave op de kerstboom ;)

 5. Wat een ongelooflijke foto! Daar heb je echt oog voor en dat kan je heel goed. Maar van dat koken moet je echt eens werk maken… soep koken… dat is toch al te gemakkelijk Liesbeth!

Comments are closed.