Dinsdag 4 april 2017

Spearmint kauwgom van Wrigley's werd gebruikt in de Tweede Wereldoorlog door het Amerikaanse leger.

Wrigley’s
Wrigley’s is een Amerikaanse kauwgomsoort die in verschillende smaken te krijgen is. De witte en groene pakjes met per stuk verpakte langwerpige kauwgom hebben een bijzondere geschiedenis.

Wrigley's kauwgom , per stuk verpakt. Te koop bij Action en Jamin.In het Amerika van eind 1800 verkoopt de familie Wrigley zeep, daarnaast als extra verdienste werd er bakpoeder bijgeleverd. Uiteindelijk kochten de mensen zeep om het bakpoeder en zo werd er alleen nog bakpoeder verkocht. Het bijzondere concept bleef in leven en zo leverden de Wrigley’s gratis kauwgom bij de bakpoeder. Wederom werd zijn extra product populairder en legden ze zich toe op de kauwgom.

In de Tweede Wereldoorlog nam de Amerikaanse regering zoveel kauwgom af dat het in het thuisland niet meer te krijgen was. Het kauwen van kauwgom zou de soldaten kalmeren en de trek in een sigaret of alcohol verminderen, daarnaast zou het de concentratie en alertheid bespoedigen. Juist deze werkingen zorgden ervoor dat ook in de latere oorlogen de troepen behalve chocola ook kauwgom meekregen.

Leuk feitje, Wrigley’s was ook het eerste product met een barcode.

Het wereldwijde succes van Wrigley’s bleef ook in Nederland niet onopgemerkt. Sinds de jaren 50 is het in Nederland te krijgen eerst ging de verspreiding lokaal maar is later overgenomen door Mars. In 2008 fuseerde de bedrijven wat er voor zorgt dat Wrigley’s ook in Nederland een bekend merk is. Wrigley’s kauwgom is te koop bij Jamin en Action.

12 thoughts on “Dinsdag 4 april 2017

  1. ja een bekend merk , maar van de geschiedenis wist ik niets
    zelf kauwde ik meer op stimorol
    en in de jeugd jaren was er de bubblegum

Comments are closed.