Dinsdag 30 mei 2017

Controlemens breed doen op het station

Controlemens
Als je veel met de trein reist weet je dat de kans dat je kaartje daadwerkelijk gecontroleerd wordt niet zo heel groot is. Sterker nog ik heb laatst 4,5 uur in de trein gezeten en ben 3 keer voorbij gelopen door verschillende conducteurs. Ik stonk niet zo heel hard dus nou thanks dat je me op mn eerlijke ponum gelooft. Jammer dat ik ingecheckt was.

Maar goed de ene maand zijn ze fanatieker dan de andere en zo kwam het dat ik een berg controlevolk tegenkwam. Controlevolk voelt zich net wat meer dan het gewone volk. Ze lopen breed, ze zijn ook breed, ze hangen vol met zooi en soms dan zijn ze heel breed dan loopt er namelijk een juut bij.

Ik zag dat volk op het perron staan, ze stonden daar een beetje breed te zijn met ruimte tussen hun in de bedoeling was duidelijk den sprinter overvallen. Ik moest die sprinter halen en wist meteen dit wordt vertraging. Kansloze actie, ga gewoon bij de trap staan. Maar nee ze stonden op dat perron en toen de trein binnen kwam rijden vingen ze alle mensen op die naar buiten kwamen. Nou is dat op zich niet vreemd alleen veel werk zo in de puberspits en dus waren ze daar wel even mee bezig. Sterker nog er ontstonden rijen waar mensen ook echt in gingen staan.

De rijen verschillen van lengte en terwijl de ene controlemens alweer een peuk opstak en lekker op het perron bleef ouwehoeren, was de ander nog druk aan het checken. Aan het eind van zo’n rij staat een gast die dus ook de trein is uitgestapt en die zegt ‘ik ben niet ingecheckt’. Dat er door de collega’s van die controlemens geen aanstalte wordt gemaakt om ook het gepeupel in de trein te controleren, zou toch een teken moeten zijn van die gast om te blijven zitten. Maar nee die nitwit stapt uit en zegt gewoon dat ‘ie niet betaald heeft. Dan ben je toch een sukkel? Nou het kan nog erger, want vervolgens hoorde ik dat controlemens zeggen; ga maar even inchecken de trein wacht wel!

10 thoughts on “Dinsdag 30 mei 2017”

 1. Martha schreef:

  hahaha dat is toch gewoon briljant!!!

 2. FotoAnna schreef:

  Pas was ik een paar dagen weg… 2 uur met de trein heen en 2 uur terug. In totaal heb ik maar 1 keer controle gehad en dat was op de terug weg net voor de halte waar ik uit moest stappen. Hoe werk je zwart reizen in de hand vraag ik me dan af. šŸ¤”
  Maar je verhaal is weer heerlijk om te lezen en vaak zo herkenbaar… leuk, Liesbeth!
  Lieve groetjes, Anna šŸ¤—

 3. Matroos Beek schreef:

  Brrr… controles… ik heb niet echt ervaring met de trein, maar wel met controle bij de grens etc. … Keer op keer voel ik me schuldig en ik zou niet weten aan wat… Die mannen doen zo macho! En ik raak er nog van slag ook. Sukkels zijn het. En ik ook.

 4. rietepietz schreef:

  Hoewel ik niet heel veel met de tram reis is het toch vaak wel bingo met controle, ze controleren dan ook Ć”lle passagiers “zonder aanzien des persoons” gewoon zoals het hoort en wie niet betaald heeft hangt. .

 5. Zelf reis ik daarvoor te weinig met het OV maar de keren dat ik reis, wordt er ook weinig gecontroleerd.

 6. Rob Alberts schreef:

  Controle zie ik niet vaak.
  Wel merk ik dat er nog steeds veel mensen zonder kaartje reizen ….

  Betalende groet,

 7. Edward McDunn schreef:

  Ik krijg ook zelden controle…..zou dat door mijn eerlijke uitstraling komen?

 8. Bertie schreef:

  Treinen doe ik nooit, ik ken dus deze lui ook niet. Wel in andere sectoren. Dat is me genoeg.

 9. fietszwerver schreef:

  controlemens :)
  ja ik herken je schrijven , reis ook heel wat af
  die gozer die zei dat ie niet betaald had was wel eerlijk , en werd er voor beloont zou je kunnen zeggen :)
  en had je veel vertraging of viel het uiteindelijk mee

  wandel groet

 10. natuurfreak schreef:

  Bij ons wordt heel veel gecontroleerd op de trein en de conducteur maakt slapende mensen wakker om hun ticket te tonen.Op de tram heb ik nog nooit controle gezien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *