Dinsdag 24 januari 2017

De Citroën Cactus wat een vreselijke auto!

Chocoladereep Auto
Auto’s zijn niet echt mijn ding, ik heb weinig verstand van dure danwel goedkope varianten en behalve in het verkeer kijk ik dus ook niet echt naar die dingen. Tot een aantal maanden geleden. Naast me reed een lesauto en behalve dat die maar naast me bleef rijden, viel me ook op dat het leek alsof er een chocoladereep tegen die auto geplakt zat. Aanrijding gehad ofzo?!

Ik lette er niet meer op tot ik zo’n zelfde auto weer zag een gifgroene deze keer. En nou is die kleur al vreselijk laat staan als daar aan de zijkant bruine plakkaten tegenaan zitten en de koplampen een stel spleetjes zijn. Ik bekeek de auto eens wat beter en vroeg me serieus af wat mensen er toebrengt zo’n lelijk gedrocht te kopen.

Wat speurwerk vertelde me dat dat gedrocht een Citroen Cactus is. Uiteraard mogen er geen scherpe punten aanzitten, lijken die repen aan de zijkant dan een afgeknotte dooie cactus ergens in de woestijn? Nope, deze met lucht gevulde rubber plakkaten zijn erop gemaakt om onder andere parkeerschade te voorkomen. Op zich best een goed idee, daarom zit die zwarte rand ook om botsauto’s en strijken ouders figuurtjes op de kapot gevallen broeken van hun kinderen.

De designer van deze auto vroeg zich af waarom je wel je telefoon beschermt en niet je auto, goeie vraag, je auto valt ook echt uit je klauwen tijdens het gebruiken. Dat deze auto uniek is in zijn voorkomen is absoluut waar en gezien het feit dat ik nu dagelijks van die gedrochten zie rijden blijkt dat ik weer de enige ben die het een vreselijke verschijning vind. Wel valt het aantal vrouwen achter het stuur me op, waar zou dat toch door komen?!

15 thoughts on “Dinsdag 24 januari 2017

  1. Zo zie je maar, smaken verschillen, ik heb er al een paar keer naar staan kijken omdat ik het van die mooie autootjes vind. Trouwens dat die vlakken tegen parkeerschade waren wist ik niet, ik dacht dat het gewoon versiering was.

  2. Inderdaad, niet mooi maar het zal wel wennen. Al vraag ik me af waarom de kleur van de “veiligheidvlakken” zo scherp afstekend moet zijn.

  3. Als ik auto’s zie uit de jaren ’50 en ’60 denk ik: ‘wat mooi!’ (die Cuba modellen). Tegenwooordig zie ik er niets moois meer aan. Zou dat komen omdat ze op de digitale tekentafel ontworpen worden en vroeger met de hand en het potlood bedacht? Met architectuur heb ik hetzelfde. Niemand die in onze tijd ooit de Amsterdamse School kan evenaren, ook al probeert men op allerlei manieren deze bouwstijl te imiteren…

    1. Bijzondere bouwstyle ondanks die naam. Snap helemaal wat je bedoelt, zal me eens wat verdiepen in bouwstylen want merk nu dat ik er geen fluit vanaf weet.

    2. Dat komt meer omdat designers gebonden zijn aan de de veiligheidseisen. Zo mag zo’n lage neus niet meer, zo moet er ruimte tussen de motorkap en de motor zitten om mee te kunnen geven.

  4. Ik vind het er op zich wel leuk uit zien, maar ik schijn ook een rare smaak te hebben wat auto’s betreft. Ik zie namelijk alleen bejaarden rijden in mijn eigen type auto, de mazda 2.

  5. Aanvankelijk vond ik hem ook lelijk, maar ondertussen ben ik eraan gewoon geraakt en vind ik hem niet verkeerd. Niet dat ik er zelf zo een heb…

Comments are closed.