Dinsdag 23 mei 2017

De tijd van felle kleuren en cassettebandjes

10x mijn muziek: de jaren 90.
De jaren 90 al lijkt het soms net wat meer dan 10 jaar geleden het is toch echt al veel langer dan dat. Je weet wel toen muziek niet alleen over seks ging, er nog geen halfnaakte wijven door de clips liepen en in mijn herinnering ook de tijd van de vreselijk foute muziek. Het was de tijd van de Vengaboys, Toy-Box en Aqua, we gingen naar Ibiza maakte love on the beach, hadden no Limit en vonden gelukkig ook dat dromen bedrog zijn. De Spice Girls waren nog bij elkaar, Cotton Eye Joe schalde door de kamers, we jankten bij de Titanic, Britney Spears was nog niet vertieft, we hakten in ons trainingspak en Simarik daar wil ik het niet eens over hebben.
Maar er kwamen ook geweldige nummers uit, want na het recentelijke overlijden van Robert Miles, kwam zijn bekendste nummer ‘Children’ weer geweldig vaak op de radio voorbij en inspireerde mij tot 10x typisch jaren 90 muziek.
Dus klik op play en ga met deze 10+ nummers even terug naar de tijd van inbellen, MSN, flippo’s, aussies, plateauzolen en cassettebandjes opnemen van de radio.

27 thoughts on “Dinsdag 23 mei 2017

 1. Cassettebandjes opnemen van de radio? Deed men dat nog in de jaren ’90? Ik had er geen flauw vermoeden van dat dit toen nog gedaan werd.
  mvg

 2. Jaren 60 is mijn muziekjaren… Rolling Stones, Beatles, Bob Dyllan, Leonard Cohen enz. enz. Maar hier hou ik ook van hoor… en nog veel meer ??
  Lieve geniet groetjes van Anna ?

 3. Robert Miles, we hebben hen grijs gedraaid en hij klinkt weer fantastisch. Ik ga dit blog lekker bewaren om later nog eens te genieten. Goede muziek. Top ???

  1. Thanks! Je kan eventueel op die link klikken kom je bij mn kanaal op YouTube uit en kan je de hele serie zien.

   1. Heb ook een kanaal gemaakt met de zwijmels op zaterdag maar geloof dat jij niet openbaar is. Heb al bij jouw kanaal gekeken en ziet er mooi uit.

 4. ja het Duitse lijntje wordt vermeld in de route beschrijving , met wat geschiedenis er bij , dat ik neem aan dat ik er bij langs loop :)

  fijne avond groet

 5. ik ben bang dat ik muzikaal gezien na de jaren 80 afgehaakt ben. Op wat eendagsvliegen na heb ik in die tijd ( naar mijn idee) weinig muziek gehoord;-) Hoe bedoel je “generatiekloof”?

 6. Good old days! Prachtige tijd, had het niet willen missen :-)
  Off topic: even terug komen op jouw reactie op mijn boekenblog…heb je weleens onder de categorie WOII/Romans gekeken en de categorie Bijzondere boeken? Ik lees ook nog weleens een ander genre hoor :-) moet er wel bij zeggen dat dit minder vaak voorkomt dan ik zou willen.
  Doei!
  Sonja

  1. Robert Miles heb ik nog steeds op mijn telefoon staan en hoor ik graag. ook Moby en het album Play is favoriet en Springsteen draai ik ook dagelijks.

  1. Heb een hele serie samengevoegd. De link in de tekst brengt je naar YouTube kan je de hele serie zien.

 7. In de jaren negentig kwamen de ‘echte’ instrumenten weer terug, na al dat synthesizergedoe in de jaren tachtig. Ik volg de hedendaagse muziek ook niet meer zo.

 8. ja, het waren mooie jaren, maar wel het begin van het einde. En nu lijkt alles doormekaar en meer van hetzelfde, dat was toen nog niet, maar dat begon al wel.

  1. Lekker blijven luisteren. Na dat eerste nummer volgen er nog 10 allemaal samengevoegd door mij. Wedden dat je wel nummers kent!

 9. Ohhh … jaren 90. Héérlijk. Mooie afsluiting van je artikel. Super mooie song.

  1. Blijf luisteren er volgen er nog meer. Kan je je hart echt ophalen aan die jaren 90.

Comments are closed.