Dinsdag 23 augustus 2016

Rotterdams huis wat werd gebruikt in de serie oppassen

Oppassen!!!
Nog geen 6 was ik toen de eerste aflevering van de serie Oppassen op tv kwam, dat ik toen die afleveringen niet gezien heb, moge duidelijk zijn, maar in de jaren erna heb ik toch een keer een aflevering gezien en ondanks dat ik vrij weinig tv mocht kijken, heb ik de serie altijd kunnen volgen.
Oppassen!!! een serie over een Rotterdamse familie allemaal wonend onder één dak. Twee kinderen, hun ouders en twee opa’s. Terwijl de ouders beide werken, moeder als toneelspeelster en vader als politicus, houden de opa’s een oogje in het zeil en zorgen voor het huishouden. Rik en Anne de kleinkinderen groeien op in de serie, hun ouders zijn beide hun moeder al verloren en ergens heeft opa Henry, de oud-burgemeester van het mooie plaatsje Veere, het grote huis op de foto gekocht en is de andere opa een vaksbondsman van het platteland erbij komen wonen.
Gaandeweg in de serie komen en gaan er vriendjes en vriendinnetjes, zowel voor de kinderen als de opa’s. Kleindochter Anne is in de serie een milieuactiviste naar verluid heeft het ministerie ook meegewerkt aan de pilot van deze serie. Anne komt in de serie op voor verschillende milieukwesties en trouwt uiteindelijk met een dierenarts nadat duidelijk is geworden dat ze zwanger van hem is. Haar broertje zakt net zoals zij in eerste instantie voor het vak Frans en gaat na het afronden van zijn school op tournee met zijn band. Hun ouders vertrekken naar Jemen en de bovenverdieping van het huis wordt verbouwd tot een prachtig appartement voor het pasgetrouwde stel en hun baby. Ondertussen passen de opa’s, beide met hun eigen hobby’s en bezigheden, nog steeds op maar nu als overgroot opa’s.

Mede dankzij verschillende tijdelijk gastspelers bleef de serie vernieuwend, vaak kwamen onderwerpen aan bod waar nog niet geheel open over gesproken werd. Voorbeelden als het vrouwencondoom, homoseksualiteit en ongewenst zwanger zijn werden op typische wijze besproken. Alsof het de familie overkwam, vaak geheel tegen de zin van opa Henry in.
Oppassen!!! is met 321 afleveringen de langslopende serie, de laatste aflevering werd in februari 2003 uitgezonden en door 1,6 miljoen mensen bekeken. Hierna viel het doek voor de serie maar soms hoor je nog een uitspraak die iedereen weer even terug laat denken aan twee eigenwijze oppas opa’s, en hun huisvriend Harry. Daarom rest mij niets dan die heerlijke Rotterdamse uitspraak; Tering hé!!!

19 thoughts on “Dinsdag 23 augustus 2016

  1. Het was wel op Nederland 3 op dus je zou het gezien kunnen hebben, maar ik keek als kind alleen Samson En Gert en ken dus ook niks anders aan kinderprogramma’s.

  1. Ja ik weet nog dat opa Henry overleed en de serie veranderde, het was meteen anders ben toen ook gestopt met kijken.

  1. Ik ben gestopt met kijken nadat de ene opa overleden was, hij overleed overigens ook echt. Heb dus niet alle seizoenen maar kan niet anders zeggen dan dat het een hele leuke serie is. Zeker niet teveel.

 1. O ja, ik was één van 1.6 miljoen kijkers. het was inderdaad een leuke serie al is het nooit opgevallen dat het in Rotterdam speelde, goh, toch even niet opgelet;-)

  1. En dat hoorde je niet aan teringharry? Anyway het was ook niet zo heel duidelijk aanwezig, als je de stad niet heel goed kent, herken je de meeste buitenlocaties niet. Het waren vooral kleine dingen.

 2. Ja, ik vond dat ook een leuke serie. Grappig hoe veel actuele zaken erin verwerkt werden door de tekstschrijvers.

  1. Ja mooi he, ik heb de serie op dvd en kijk het nu weer. De dingen die ik noemde waren degene die ik me nog herinnerde.

 3. Ja, was een leuke serie, was even wennen als je Zeg eens Aaaaaaa ook al hebt gezien, en Oppassen was ik al overduidelijk jong volwassen, heb lang niet alles gezien, wij bleven er al niet meer voor thuis, maar leuk was het wel bij tijd en wijle :D

  X

  1. In zeg ‘ns AAA werden de Bol-Buysjes voorgesteld om de serie aan te kondigen. Ik heb die serie nooit gekeken, wel die ene aflevering.

Comments are closed.