Dinsdag 22 november 2016

Moeder chimpansee met haar dochtertje van een paar dagen oud

Dierenrijk nieuws
Alweer een paar dagen geleden werd er in Dierenrijk een een chimpansee geboren, de eerste in deze kleine dierentuin want de chimpansees wonen er pas sinds kort. Ik schreef hier over hun prachtige nieuwe verblijf en vandaag kon ik bij vlagen een glimp opvangen van de nieuwe generatie. De kleine baby maakt het goed, het is een meisje en binnenkort wordt haar naam bekend gemaakt. Vandaag ben ik even op kraamvisite gegaan, niet dat moeders daar op zat te wachten overigens. Er liepen een hoop fotografen rond en of moeder chimp het wist ging ze precies zo zitten dat het precies waardeloos was. Ik fotografeer graag tegen het licht in, je moet creatief zijn wil je zo nog een beetje normale foto kunnen maken. Uiteindelijk begon het kouder te worden en vertrokken bijna alle chimpansees in één keer naar binnen en kroop de kersverse moeder met een pluk hooi weg.

De ijsberen tweeling is een jaar oud.
Een jaar geleden stond ik op dezelfde manier aan de rand van een verblijf niet zoekend maar wetend dat er ijsbeertjes geboren waren, ze kwamen pas in februari buiten en zijn inmiddels flink gegroeid! Vandaag was het namelijk ook de verjaardag van de ijsberentweeling. Als cadeautje hebben ze ijsblokken gevuld met vis en groente gekregen. Een mooie taart maar toch lastig om op te eten. Ze dolden flink rond en leken zich niet echt druk te maken over de lekkernijen. Een beetje geknabbel en een hoop geravot, ze zijn nog jong he.

Dierenrijk neemt maatregelen tegen Vogelgriep.
Ik had het natuurlijk allang gezien en gehoord op het nieuws. Vogelgriep. Op scholen worden geen praktijklessen gegeven en Dierenrijk met de grootste volière van Nederland, moet dus ook maatregelen nemen. Ik stuitte op vele hekken, zag dat een aantal vogels binnen worden gehouden en zag helaas nog meer mensen die toch nog verder lopen. Op de laatste locatie zag ik touwen hangen en realiseerde ik me dan de verzorgers ook om moeten en toch ook hier en daar door moeten om te voeren. ‘Lekker sportief’, zei de één en de ander had een fiets, het is niet anders.
Tot zover het nieuws uit Dierenrijk.

10 thoughts on “Dinsdag 22 november 2016

  1. Voor de verzorgers zal die vogelgriep inderdaad veel extra werk zijn, veel verkleden en ontsmetten stel ik me voor, maar natuurlijk prima dat ze hun best doen de besmetting niet binnen te halen.
    Foto’s maken is lastig als iedereen hetzelfde onderwerp graag wil hebben, maar volgende keer gewoon meer geluk!

  2. Ik denk dat die chimpansees het aanvoelt dat er veel fotografen staan en zij zo haar kind afschermt. Wel jammer van die vogel griep maar komt ook weer goed

    1. Ja die vogelgriep is gewoon ff naar, je kan niet meer overal door in de dierentuin maar dat gaat inderdaad wel weer voorbij.

  3. De laatste zin: ‘Tot zover het nieuws uit het Dierenrijk’ deed me ineens heel erg denken aan de Fabeltjeskrant :-)

Comments are closed.